1. /
  2. /
  3. /
  4. /

Leer hoe azijn wordt gemaakt

Leer hoe azijn wordt gemaakt - Afbeelding nr. 1 - Wecandoo
Leer hoe azijn wordt gemaakt - Afbeelding nr. 2 - Wecandoo
Leer hoe azijn wordt gemaakt - Afbeelding nr. 3 - Wecandoo
Leer hoe azijn wordt gemaakt - Afbeelding nr. 4 - Wecandoo
Leer hoe azijn wordt gemaakt - Afbeelding nr. 5 - Wecandoo
Leer hoe azijn wordt gemaakt - Afbeelding nr. 6 - Wecandoo
Leer hoe azijn wordt gemaakt - Afbeelding nr. 7 - Wecandoo
Leer hoe azijn wordt gemaakt - Afbeelding nr. 8 - Wecandoo

In het kort

undefined Yannick & his team
uY

Ontdek alles over azijn en hoe het wordt gemaakt met Yannick en zijn team van fermentatiespecialisten

2u van ontdekking met Yannick & his team

Kennis in het maken van azijn

Je azijnstarter en een fles van 200ml

€ 39

per persoon

De workshop in detail

  • 2u
  • 15 jaar min.
  • 4 tot 15 deelnemers
  • Tot 15 mensen voor een privatisering
  • Ontdek de magie van azijn samen met Yannick en zijn team!

    Deze gepassioneerde ambachtslieden verwelkomen je graag in een workshop die helemaal in het teken staat van dit fascinerende 'elixer'.

    Na de kennismaking vertelt Yannick je over de geschiedenis van azijn, van de oude oorsprong tot de rol in de moderne culinaire ambacht. Azijn wordt tegenwoordig over de hele wereld gebruikt en heeft vele facetten, waarvan sommige je zeker zullen verrassen!

    Vervolgens steek je de handen uit de mouwen voor het praktische gedeelte van de workshop. Yannick leidt je stap voor stap door elk stadium van het azijn maken, van het selecteren van de fijnste ingrediƫnten tot het fermentatieproces. Hij legt daarnaast uit hoe je keukenresten kunt hergebruiken om uitstekende azijn te maken, volgens een zero-waste aanpak - super handig!

    Yannick en zijn team delen tenslotte hun beste tips om jouw eigen fermentatieavontuur thuis te starten. Je gaat naar huis met je eigen startercultuur en een flesje van 200ml zelfgemaakte azijn: de perfecte basis voor jouw nieuwe verkenning!

    Locatie van de workshop

    Yannicks atelier ligt op een paar minuten lopen van het metrostation Pannenhuis (lijn 6) en de bushalte Dieudonné Lefèvre (lijn 88).

    Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    FranƧais
    English
    Nederlands

    Ontmoet Yannick & his team - Wecandoo

    Ontmoet Yannick & his team

    Fermentatiespecialist

    Reacties

    Lucie C
    LC

    Lucie C

    13-2-2025

    Très bon moment passé lors de l'atelier. Remi a su rendre l'atelier dynamique et intéressant. C'était super de pouvoir partir avec notre Scoby et du vinaigre déjà prêt à être consommé. Merci.

    Martine H
    MH

    Martine H

    8-2-2025

    Super intĆ©ressant. J’ai dĆ©couvert un endroit de Bruxelles inconnu . L’atelier de 2 h nous permet de goĆ»ter des vinaigres et d’en connaĆ®tre la fabrication et cerise sur le gĆ¢teau recevoir de quoi en faire Ć  son domicile . La bouteille de vinaigre reƧue permet Ć©galement d’agrĆ©menter notre cuisine dĆØs le retour Ć  domicile. Top !

    Isabelle E
    IE

    Isabelle E

    4-10-2024

    Petit groupe très sympa. Rémi a répondu à notre flot de questions. Petit flottement au début car les h de rdv pour l“atelier n“étaient pas les mêmes que par wecando mais Rémi a comblé le temps. Atelier très intéressant.

    Twijfelt u nog?

    Misschien vind je dit ook leuk...

    Bekijk alle ervaringen
    Maak uw eigen kimchi

    EtenĀ 

    Maak uw eigen kimchiĀ 

    3u Brussel, Laken Ā 

    Zelf hete saus maken

    EtenĀ 

    Zelf hete saus makenĀ 

    2u Brussel, Laken Ā 

    Leer koken met koji

    EtenĀ 

    Leer koken met kojiĀ 

    2u Brussel, Laken Ā 

    Maak uw eigen kombucha

    DrinkenĀ 

    Maak uw eigen kombuchaĀ 

    2u Brussel, Laken Ā 

    Leer zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen

    EtenĀ 

    Leer zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagenĀ 

    2d Brussel, Elsene Ā 

    Make your own organic sourdough baguette

    EtenĀ 

    Make your own organic sourdough baguetteĀ 

    3u Brussel, Elsene Ā 

    Make your own organic sourdough buns

    EtenĀ 

    Make your own organic sourdough bunsĀ 

    3u Brussel, Elsene Ā 

    Create your own organic breads and focaccias

    EtenĀ 

    Create your own organic breads and focacciasĀ 

    3u Brussel, Elsene Ā 

    Introduction to cheese tasting

    EtenĀ 

    Introduction to cheese tastingĀ 

    1u30 Brussel, Grote Markt Ā 

    Introduction to food and cheese pairing

    EtenĀ 

    Introduction to food and cheese pairingĀ 

    2u Brussel, Grote Markt Ā 

    Proef ambachtelijk ijs

    EtenĀ 

    Proef ambachtelijk ijsĀ 

    1u Brussel, Saint-Gilles Ā 

    Maak drie gastronomische plantaardige producten

    EtenĀ 

    Maak drie gastronomische plantaardige productenĀ 

    2u30 Brussel, ninove poort Ā 

    € 39

    per persoon