Ontdek de magie van azijn samen met Yannick en zijn team!
Deze gepassioneerde ambachtslieden verwelkomen je graag in een workshop die helemaal in het teken staat van dit fascinerende 'elixer'.
Na de kennismaking vertelt Yannick je over de geschiedenis van azijn, van de oude oorsprong tot de rol in de moderne culinaire ambacht. Azijn wordt tegenwoordig over de hele wereld gebruikt en heeft vele facetten, waarvan sommige je zeker zullen verrassen!
Vervolgens steek je de handen uit de mouwen voor het praktische gedeelte van de workshop. Yannick leidt je stap voor stap door elk stadium van het azijn maken, van het selecteren van de fijnste ingrediΓ«nten tot het fermentatieproces. Hij legt daarnaast uit hoe je keukenresten kunt hergebruiken om uitstekende azijn te maken, volgens een zero-waste aanpak - super handig!
Yannick en zijn team delen tenslotte hun beste tips om jouw eigen fermentatieavontuur thuis te starten. Je gaat naar huis met je eigen startercultuur en een flesje van 200ml zelfgemaakte azijn: de perfecte basis voor jouw nieuwe verkenning!
In 2017 besloot Yannick zijn eigen bedrijf te starten met de wens om zijn passie voor fermentatie te delen.
Hij wil alle mogelijkheden testen die fermentatie biedt, naast de reeds bekende klassiekers zoals bier, brood of kombucha. Zo experimenteerde hij met veganistische vleeswaren, miso en azijn. Gepassioneerd, en ook zeer betrokken, hij wil het verschil maken en koopt zijn producten alleen naar lokaal in.nbsp;
Dankzij zijn openheid en didactische vaardigheden kan hij zijn passie overbrengen in zijn eigen atelier, waar hij alle mysteries van de fermentatie kan delen!
Isabelle E
10/4/2024
Petit groupe trΓ¨s sympa. RΓ©mi a rΓ©pondu Γ notre flot de questions. Petit flottement au dΓ©but car les h de rdv pour lΒ΄atelier n´étaient pas les mΓͺmes que par wecando mais RΓ©mi a comblΓ© le temps. Atelier trΓ¨s intΓ©ressant.