1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Eten

Leer hoe azijn wordt gemaakt

Leer hoe azijn wordt gemaakt - Afbeelding nr. 1 - Wecandoo
Leer hoe azijn wordt gemaakt - Afbeelding nr. 2 - Wecandoo
Leer hoe azijn wordt gemaakt - Afbeelding nr. 3 - Wecandoo
Leer hoe azijn wordt gemaakt - Afbeelding nr. 4 - Wecandoo
Leer hoe azijn wordt gemaakt - Afbeelding nr. 5 - Wecandoo
Leer hoe azijn wordt gemaakt - Afbeelding nr. 6 - Wecandoo
Leer hoe azijn wordt gemaakt - Afbeelding nr. 7 - Wecandoo
Leer hoe azijn wordt gemaakt - Afbeelding nr. 8 - Wecandoo

2 uur op ontdekking met Yannick en zijn team

Kennis in het maken van azijn

Je azijnstarter en een fles van 200ml

€ 39

per persoon

De workshop in detail

  • 2u
  • 15 jaar min.
  • 4 tot 15 deelnemers
  • Tot 15 mensen voor een privatisering
  • Ontdek de magie van azijn samen met Yannick en zijn team!

    Deze gepassioneerde ambachtslieden verwelkomen je graag in een workshop die helemaal in het teken staat van dit fascinerende 'elixer'.

    Na de kennismaking vertelt Yannick je over de geschiedenis van azijn, van de oude oorsprong tot de rol in de moderne culinaire ambacht. Azijn wordt tegenwoordig over de hele wereld gebruikt en heeft vele facetten, waarvan sommige je zeker zullen verrassen!

    Vervolgens steek je de handen uit de mouwen voor het praktische gedeelte van de workshop. Yannick leidt je stap voor stap door elk stadium van het azijn maken, van het selecteren van de fijnste ingrediënten tot het fermentatieproces. Hij legt daarnaast uit hoe je keukenresten kunt hergebruiken om uitstekende azijn te maken, volgens een zero-waste aanpak - super handig!

    Yannick en zijn team delen tenslotte hun beste tips om jouw eigen fermentatieavontuur thuis te starten. Je gaat naar huis met je eigen startercultuur en een flesje van 200ml zelfgemaakte azijn: de perfecte basis voor jouw nieuwe verkenning!

    Locatie van de workshop

    Yannicks atelier ligt op een paar minuten lopen van het metrostation Pannenhuis (lijn 6) en de bushalte Dieudonné Lefèvre (lijn 88).

    Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    Français
    English
    Nederlands

    Ontmoet Yannick & his team - Wecandoo

    Ontmoet Yannick & his team

    Fermentatiespecialist

    In 2017 besloot Yannick zijn eigen bedrijf te starten met de wens om zijn passie voor fermentatie te delen. 

    Hij wil alle mogelijkheden testen die fermentatie biedt, naast de reeds bekende klassiekers zoals bier, brood of kombucha. Zo experimenteerde hij met veganistische vleeswaren, miso en azijn. Gepassioneerd, en ook zeer betrokken, hij wil het verschil maken en koopt zijn producten alleen naar lokaal in.nbsp;

    Dankzij zijn openheid en didactische vaardigheden kan hij zijn passie overbrengen in zijn eigen atelier, waar hij alle mysteries van de fermentatie kan delen!

    3 beoordelingen

    Lucie C
    LC

    Lucie C

    2/13/2025

    Très bon moment passé lors de l'atelier. Remi a su rendre l'atelier dynamique et intéressant. C'était super de pouvoir partir avec notre Scoby et du vinaigre déjà prêt à être consommé. Merci.

    Martine H
    MH

    Martine H

    2/8/2025

    Super intéressant. J’ai découvert un endroit de Bruxelles inconnu . L’atelier de 2 h nous permet de goûter des vinaigres et d’en connaître la fabrication et cerise sur le gâteau recevoir de quoi en faire à son domicile . La bouteille de vinaigre reçue permet également d’agrémenter notre cuisine dès le retour à domicile. Top !

    Isabelle E
    IE

    Isabelle E

    10/4/2024

    Petit groupe très sympa. Rémi a répondu à notre flot de questions. Petit flottement au début car les h de rdv pour l´atelier n´étaient pas les mêmes que par wecando mais Rémi a comblé le temps. Atelier très intéressant.

    Misschien vind je dit ook leuk...

    Bekijk alle ervaringen
    Maak uw eigen kimchi

    Eten 

    Maak uw eigen kimchi 

    € 59

    3u Brussel, Laken  

    Zelf hete saus maken

    Eten 

    Zelf hete saus maken 

    € 45

    2u Brussel, Laken  

    Leer koken met koji

    Eten 

    Leer koken met koji 

    € 45

    2u Brussel, Laken  

    Maak als groep je eigen hete sauzen

    Eten 

    Maak als groep je eigen hete sauzen 

    € 45

    2u Brussel, Laken  

    Maak uw eigen kombucha

    Drinken 

    Maak uw eigen kombucha 

    € 45

    2u Brussel, Laken  

    Maak een seizoensdessert

    Eten 

    Maak een seizoensdessert 

    € 95

    3u Brussel, Ukkel  

    Bak uw seizoenstaarten

    Eten 

    Bak uw seizoenstaarten 

    € 85

    2u30 Brussel, Ukkel  

    Bak uw eigen macarons

    Eten 

    Bak uw eigen macarons 

    € 80

    2u30 Brussel, Ukkel  

    Vorm uw eigen zandkoekjes

    Eten 

    Vorm uw eigen zandkoekjes 

    € 65

    2u30 Brussel, Saint-Géry  

    Leer zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen

    Eten 

    Leer zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen 

    € 325

    2d Brussel, Elsene  

    Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2

    Eten 

    Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2 

    € 325

    2d Brussel, Elsene  

    Make your own organic sourdough baguette

    Eten 

    Make your own organic sourdough baguette 

    € 70

    3u Brussel, Elsene  

    € 39

    per persoon
    Wecandoo

    Wecandoo geeft iedereen de kans om een workshop te ervaren in het atelier van een lokale ambachtsman of -vrouw, om samen een eigen unieke creatie te maken. Een bijzondere ervaring waar je een vaardigheid kan ontdekken met gepassioneerde vakmensen en je eigen creativiteit kunt laten spreken.

    Wecandoo

    De nieuwsbrief over handwerk

    Nieuwe ervaringen, inspirerende tips, fascinerende portretten, nieuws, evenementen...

    Volg ons

    De taal veranderen