€ 45
per persoonDe workshop in detail
Ontdek de moderne en afvalvrije kookkunst met koji!
Yannick en zijn team ontvangen je graag in deze workshop. Na een gezellige kennismaking beginnen ze met het uitleggen van de theorie achter hun vakmanschap, en natuurlijk de ster van de dag: koji.
Deze schimmel wordt al duizenden jaren in Japan gebruikt voor het produceren van diverse gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals sojasaus, miso, sake, en meer. Je leert er alles over! Yannick legt ook de verschillende technieken uit voor het kweken van koji.
Vervolgens is het jouw beurt om aan de slag te gaan! Onder begeleiding van de vakman maak je je eigen shio koji-kruiden, gebruikt voor het marineren en mals maken van vlees of groenten. Yannick geeft je ook waardevolle adviezen en andere handige tips voor het kweken van deze schimmel, zodat je dit in de toekomst zelf kunt doen.
Aan het einde van de sessie ga je naar huis met je eigen koji-starter en 300 gram seizoensgebonden paddenstoelen (amazaki/shiokoji/miso): alles wat je nodig hebt om thuis een nieuwe reis te beginnen in de wereld van fermentatie!
Locatie van de workshop
Yannicks atelier ligt op een paar minuten lopen van het metrostation Pannenhuis (lijn 6) en de bushalte Dieudonné Lefèvre (lijn 88).
Extra informatie
Talen van de workshop
Français
English
Nederlands
Geen beoordeling
Deze workshop heeft nog geen beoordelingen. Reserveer hier je plaats en deel je ervaring.
€ 45
per persoonDe nieuwsbrief over handwerk
Nieuwe ervaringen, inspirerende tips, fascinerende portretten, nieuws, evenementen...
Contact
De taal veranderen