1. /
  2. /
  3. /
  4. /

Leer koken met koji

Leer koken met koji - Afbeelding nr. 1 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 2 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 3 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 4 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 5 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 6 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 7 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 8 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 9 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 10 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 11 - Wecandoo

In het kort

undefined Yannick & his team
uY

Ontdek de krachten van koji en leer hoe je je eigen kweek start met Yannick en zijn team van fermentatiespecialisten

2u van ontdekking met Yannick & his team

Kennis in fermentatie

Je Koji-starter en 300g champignons

€ 45

per persoon

De workshop in detail

  • 2u
  • 15 jaar min.
  • 4 tot 12 deelnemers
  • Tot 15 mensen voor een privatisering
  • Ontdek de moderne en afvalvrije kookkunst met koji!

    Yannick en zijn team ontvangen je graag in deze workshop. Na een gezellige kennismaking beginnen ze met het uitleggen van de theorie achter hun vakmanschap, en natuurlijk de ster van de dag: koji.

    Deze schimmel wordt al duizenden jaren in Japan gebruikt voor het produceren van diverse gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals sojasaus, miso, sake, en meer. Je leert er alles over! Yannick legt ook de verschillende technieken uit voor het kweken van koji.

    Vervolgens is het jouw beurt om aan de slag te gaan! Onder begeleiding van de vakman maak je je eigen shio koji-kruiden, gebruikt voor het marineren en mals maken van vlees of groenten. Yannick geeft je ook waardevolle adviezen en andere handige tips voor het kweken van deze schimmel, zodat je dit in de toekomst zelf kunt doen.

    Aan het einde van de sessie ga je naar huis met je eigen koji-starter en 300 gram seizoensgebonden paddenstoelen (amazaki/shiokoji/miso): alles wat je nodig hebt om thuis een nieuwe reis te beginnen in de wereld van fermentatie!

    Locatie van de workshop

    Yannicks atelier ligt op een paar minuten lopen van het metrostation Pannenhuis (lijn 6) en de bushalte Dieudonné Lefèvre (lijn 88).

    Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    FranƧais
    English
    Nederlands

    Ontmoet Yannick & his team - Wecandoo

    Ontmoet Yannick & his team

    Fermentatiespecialist

    Reacties

    Er zijn nog geen beoordelingen voor deze workshop.

    Misschien vind je dit ook leuk...

    Bekijk alle ervaringen
    Maak uw eigen kimchi

    EtenĀ 

    Maak uw eigen kimchiĀ 

    3u Brussel, Laken Ā 

    Zelf hete saus maken

    EtenĀ 

    Zelf hete saus makenĀ 

    2u Brussel, Laken Ā 

    Leer hoe azijn wordt gemaakt

    EtenĀ 

    Leer hoe azijn wordt gemaaktĀ 

    2u Brussel, Laken Ā 

    Maak uw eigen kombucha

    DrinkenĀ 

    Maak uw eigen kombuchaĀ 

    2u Brussel, Laken Ā 

    Leer zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen

    EtenĀ 

    Leer zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagenĀ 

    2d Brussel, Elsene Ā 

    Make your own organic sourdough baguette

    EtenĀ 

    Make your own organic sourdough baguetteĀ 

    3u Brussel, Elsene Ā 

    Make your own organic sourdough buns

    EtenĀ 

    Make your own organic sourdough bunsĀ 

    3u Brussel, Elsene Ā 

    Create your own organic breads and focaccias

    EtenĀ 

    Create your own organic breads and focacciasĀ 

    3u Brussel, Elsene Ā 

    Introduction to cheese tasting

    EtenĀ 

    Introduction to cheese tastingĀ 

    1u30 Brussel, Grote Markt Ā 

    Introduction to food and cheese pairing

    EtenĀ 

    Introduction to food and cheese pairingĀ 

    2u Brussel, Grote Markt Ā 

    Proef ambachtelijk ijs

    EtenĀ 

    Proef ambachtelijk ijsĀ 

    1u Brussel, Saint-Gilles Ā 

    Maak drie gastronomische plantaardige producten

    EtenĀ 

    Maak drie gastronomische plantaardige productenĀ 

    2u30 Brussel, ninove poort Ā 

    € 45

    per persoon