1. Wecandoo
  2. /
  3. Workshops
  4. /
  5. Vaardigheden
  6. /
  7. Eten

Leer koken met koji

Leer koken met koji - Afbeelding nr. 1 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 2 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 3 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 4 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 5 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 6 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 7 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 8 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 9 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 10 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 11 - Wecandoo

In het kort

undefined Yannick & his team
uY

Ontdek de krachten van koji en leer hoe je je eigen kweek start met Yannick en zijn team van fermentatiespecialisten

2u van ontdekking met Yannick

Kennis in fermentatie

Je Koji-starter en 300g champignons

€ 45

per persoon

De workshop in detail

  • 2u
  • 15 jaar min.
  • 4 tot 12 deelnemers
  • Tot 15 mensen voor een privatisering
  • Ontdek de moderne en afvalvrije kookkunst met koji!

    Yannick en zijn team ontvangen je graag in deze workshop. Na een gezellige kennismaking beginnen ze met het uitleggen van de theorie achter hun vakmanschap, en natuurlijk de ster van de dag: koji.

    Deze schimmel wordt al duizenden jaren in Japan gebruikt voor het produceren van diverse gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals sojasaus, miso, sake, en meer. Je leert er alles over! Yannick legt ook de verschillende technieken uit voor het kweken van koji.

    Vervolgens is het jouw beurt om aan de slag te gaan! Onder begeleiding van de vakman maak je je eigen shio koji-kruiden, gebruikt voor het marineren en mals maken van vlees of groenten. Yannick geeft je ook waardevolle adviezen en andere handige tips voor het kweken van deze schimmel, zodat je dit in de toekomst zelf kunt doen.

    Aan het einde van de sessie ga je naar huis met je eigen koji-starter en 300 gram seizoensgebonden paddenstoelen (amazaki/shiokoji/miso): alles wat je nodig hebt om thuis een nieuwe reis te beginnen in de wereld van fermentatie!

    Locatie van de workshop

    Yannicks atelier ligt op een paar minuten lopen van het metrostation Pannenhuis (lijn 6) en de bushalte Dieudonné Lefèvre (lijn 88).

    Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    Français
    English
    Nederlands

    Ontmoet Yannick & his team - Wecandoo

    Ontmoet Yannick & his team

    Fermentatiespecialist

    Geen beoordeling

    Deze workshop heeft nog geen beoordelingen. Reserveer hier je plaats en deel je ervaring.

    Misschien vind je dit ook leuk...

    Bekijk alle ervaringen
    Maak uw eigen kimchi

    Eten 

    Maak uw eigen kimchi 

    € 59

    3u Brussel, Laken  

    Zelf hete saus maken

    Eten 

    Zelf hete saus maken 

    € 45

    2u Brussel, Laken  

    Leer hoe azijn wordt gemaakt

    Eten 

    Leer hoe azijn wordt gemaakt 

    € 39

    2u Brussel, Laken  

    Réalisez vos légumes fermentés en équipe

    Eten 

    Réalisez vos légumes fermentés en équipe 

    € 45

    2u Brussel, Laken  

    Maak uw eigen kombucha

    Drinken 

    Maak uw eigen kombucha 

    € 45

    2u Brussel, Laken  

    Maak een seizoensdessert

    Eten 

    Maak een seizoensdessert 

    € 95

    3u Brussel, Ukkel  

    Bak uw seizoenstaarten

    Eten 

    Bak uw seizoenstaarten 

    € 85

    2u30 Brussel, Ukkel  

    Bak uw eigen macarons

    Eten 

    Bak uw eigen macarons 

    € 80

    2u30 Brussel, Ukkel  

    Leer zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen

    Eten 

    Leer zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen 

    € 325

    2d Brussel, Elsene  

    Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2

    Eten 

    Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2 

    € 325

    2d Brussel, Elsene  

    Make your own organic sourdough baguette

    Eten 

    Make your own organic sourdough baguette 

    € 70

    3u Brussel, Elsene  

    Make your own organic sourdough buns

    Eten 

    Make your own organic sourdough buns 

    € 70

    3u Brussel, Elsene  

    € 45

    per persoon