✨ Instant delivery: your gift ready in 5 minutes 🎄

  1. /
  2. /
  3. /
  4. /

Leer koken met koji

Leer koken met koji - Afbeelding nr. 1 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 2 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 3 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 4 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 5 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 6 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 7 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 8 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 9 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 10 - Wecandoo
Leer koken met koji - Afbeelding nr. 11 - Wecandoo

In het kort

undefined Yannick & his team
uY

Ontdek de krachten van koji en leer hoe je je eigen kweek start met Yannick en zijn team van fermentatiespecialisten

2u van ontdekking met Yannick & his team

Kennis in fermentatie

Je Koji-starter en 300g champignons

€ 45

per persoon

De workshop in detail

  • 2u
  • 15 jaar min.
  • 4 tot 12 deelnemers
  • Tot 15 mensen voor een privatisering
  • Ontdek de moderne en afvalvrije kookkunst met koji!

    Yannick en zijn team ontvangen je graag in deze workshop. Na een gezellige kennismaking beginnen ze met het uitleggen van de theorie achter hun vakmanschap, en natuurlijk de ster van de dag: koji.

    Deze schimmel wordt al duizenden jaren in Japan gebruikt voor het produceren van diverse gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals sojasaus, miso, sake, en meer. Je leert er alles over! Yannick legt ook de verschillende technieken uit voor het kweken van koji.

    Vervolgens is het jouw beurt om aan de slag te gaan! Onder begeleiding van de vakman maak je je eigen shio koji-kruiden, gebruikt voor het marineren en mals maken van vlees of groenten. Yannick geeft je ook waardevolle adviezen en andere handige tips voor het kweken van deze schimmel, zodat je dit in de toekomst zelf kunt doen.

    Aan het einde van de sessie ga je naar huis met je eigen koji-starter en 300 gram seizoensgebonden paddenstoelen (amazaki/shiokoji/miso): alles wat je nodig hebt om thuis een nieuwe reis te beginnen in de wereld van fermentatie!

    Locatie van de workshop

    Yannicks atelier ligt op een paar minuten lopen van het metrostation Pannenhuis (lijn 6) en de bushalte Dieudonné Lefèvre (lijn 88).

    Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    Français
    English
    Nederlands

    Ontmoet Yannick & his team - Wecandoo

    Ontmoet Yannick & his team

    Fermentatiespecialist

    Reacties

    sandra g
    sg

    sandra g

    6-12-2025

    Excellente expérience ! Délicieuses préparations !

    Twijfelt u nog?

    Misschien vind je dit ook leuk...

    Bekijk alle ervaringen
    Maak uw eigen kimchi

    Eten 

    Maak uw eigen kimchi 

    3u Brussel, Laken  

    Zelf hete saus maken

    Eten 

    Zelf hete saus maken 

    2u Brussel, Laken  

    Leer hoe azijn wordt gemaakt

    Eten 

    Leer hoe azijn wordt gemaakt 

    2u Brussel, Laken  

    Leer samen met je team over fermentatie

    Eten 

    Leer samen met je team over fermentatie 

    3u Brussel, Laken  

    Maak uw eigen kombucha

    Drinken 

    Maak uw eigen kombucha 

    2u Brussel, Laken  

    Leer zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen

    Eten 

    Leer zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen 

    2d Brussel, Elsene  

    Make your own organic sourdough baguette

    Eten 

    Make your own organic sourdough baguette 

    3u Brussel, Elsene  

    Make your own organic sourdough buns

    Eten 

    Make your own organic sourdough buns 

    3u Brussel, Elsene  

    Create your own organic breads and focaccias

    Eten 

    Create your own organic breads and focaccias 

    3u Brussel, Elsene  

    Introduction to cheese tasting

    Eten 

    Introduction to cheese tasting 

    1u30 Brussel, Grote Markt  

    Introduction to food and cheese pairing

    Eten 

    Introduction to food and cheese pairing 

    2u Brussel, Grote Markt  

    Proef ambachtelijk ijs

    Eten 

    Proef ambachtelijk ijs 

    1u Brussel, Saint-Gilles  

    € 45

    per persoon