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Make your own hot sauce

Make your own hot sauce - Image n°1 - Wecandoo
Make your own hot sauce - Image n°2 - Wecandoo
Make your own hot sauce - Image n°3 - Wecandoo
Make your own hot sauce - Image n°4 - Wecandoo
Make your own hot sauce - Image n°5 - Wecandoo
Make your own hot sauce - Image n°6 - Wecandoo

In brief

undefined Yannick & his team
uY

Discover the art of fermentation and make your own hot sauce with Yannick, fermentation specialist

2h of discovery with Yannick & his team

Knowledge of fermentation

Your hot sauce and an "on fire" tasting of chillies

€45

per person

The workshop in detail

  • 2h
  • 15 years min.
  • 3 to 12 participants
  • Up to 15 people for a privatization
  • Ready to play with fire?

    Meet Yannick, passionate about fermentation and learn how to cook your own hot sauce!

    First of all, Yannick will take the time to tell you about his background and his attraction to the mystery of fermentation and all that it offers.

    With a lot of pedagogy, he will explain the basic principles, share his knowledge of the different varieties of chillies and... make you taste them!

    Then, together, you will prepare the chillies needed for your hot sauce recipe!

    Then, step by step, he will teach you how to cook and garnish it until it is ready to be put in a jar.

    After this workshop, you will leave Yannick with your own jar of hot sauce to enjoy at home!

    This workshop is offered in French, Dutch and English. Yannick will adapt the language of the workshop according to the participants present.

    Workshop location

    Yannick's workshop is located a few minutes' walk from the Pannenhuis metro station (line 6) and the Dieudonné Lefèvre bus stop (line 88).

    This place is accessible to people with reduced mobility.

    Additional information

    Languages of the workshop

    FranƧais
    English
    Nederlands

    Practical information

    The studio is not heated, and for good reason! Yannick and his team ferment the lactos at room temperature and they don't want to rush these fermentations. The temperature in the studio varies between 15 and 25 degrees throughout the year. Dress warmly!



    Meet Yannick & his team - Wecandoo

    Meet Yannick & his team

    Fermentation Specialist

    Comments

    hugo g
    hg

    hugo g

    11/17/2025

    Expérience très intéressante et instructive, surtout le test des différents piments. Les saveurs et la finesse des gouts (pré-piquant) est vraiment étonnante. Divertissant!

    Lucile R
    LR

    Lucile R

    8/31/2025

    Un grand merci Ơ Yannick et l'Ʃquipe de fermenthings pour cet atelier C'est didactique et on se rƩgale La dƩgustation de piments rend l'expƩrience encore plus fun selon moi

    EsthĆØle G
    EG

    EsthĆØle G

    8/4/2025

    C'était un atelier très complet et super intéressant ! L'endroit est une petite pepite sur les sujets de fermentation 🌱

    Alex A
    AA

    Alex A

    5/30/2025

    Super fun et interessant atelier !

    Quentin M
    QM

    Quentin M

    2/26/2025

    C'était ma première expérience Wecandoo et, sincèrement, on ne pouvait pas espérer mieux ! L'atelier était interactif, dynamique, original et on était accompagnés d'un super artisan, Yannick, qui était vraiment passionné par son job, qui a répondu à toutes nos questions et qui nous a délivré de nombreux conseils ! Et nous avons pu rentrer chez nous avec une sauce piquante à fermenter à la maison, rien à dire!

    Marc D
    MD

    Marc D

    1/16/2025

    Superbe atelier ! Yannick est sympa et bon pĆ©dagogue. Bon Ć©quilibre entre explications, dĆ©gustation et prĆ©paration des sauces. Le tout dans un chouette lieu et une ambiance conviviale. ƀ conseiller ! Merci encore.

    Martin C
    MC

    Martin C

    10/31/2024

    Je m'attendais Ć  un "simple" atelier de fabrication de sauce mais au final c'est une dĆ©couverte assez complĆØte du monde de la fermentation qui m'a Ć©tĆ© prĆ©sentĆ© lors de cet atelier. Yannick est un passionnĆ© et Ƨa se ressent dans sa maniĆØre d'expliquer. Nous Ć©tions venu en groupe et tout le monde a adorĆ© l'atelier. ƀ faire pour toute personne curieuse de ce genre d'artisanat.

    Geoffrey L
    GL

    Geoffrey L

    4/16/2024

    Encore merci à Yannick pour ce très chouette après-midi où j'ai beaucoup appris et apprécié totalement l'expérience! Je conseille à tout le monde!

    Marine V
    MV

    Marine V

    4/15/2024

    Très chouette atelier où nous avons pu apprendre de nombreuses choses sur la fermentation et le monde du piment mais aussi faire de nouvelles expériences gustatives.

    ZĆ© A
    ZA

    ZĆ© A

    3/14/2024

    Great experience last night. I wondered before the atelier what would we do for 2h but it was ideal. Combination of learning, tasting and exploring new flavours. Thank you Yannick it was the perfect birthday gift for my friend.

    Patrick O
    PO

    Patrick O

    3/14/2024

    merci Yannick pour ce chouette atelier. Une belle et intéressante découverte avec en prime des sensations très "Hot". Une suggestion peut-être: demander aux participants d'apporter leur pot parfait afin de repartir avec le mélange mis en fermentation et pouvoir découvrir après un mois ce que cela donne en live. Bravo encore!

    Marc L
    ML

    Marc L

    1/28/2024

    Merci, Yannick, de nous avoir transmis ta passion et ton savoir-faire de la fermentation

    SƩbastien D
    SD

    SƩbastien D

    12/14/2023

    Bien plus qu'une sauce piquante c'est une super introduction au monde de la fermentation avec un passionnƩ ! Je recommande vivement :)

    Are you still hesitating?

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