1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Eten

Maak uw eigen kimchi

Maak uw eigen kimchi - Afbeelding nr. 1 - Wecandoo
Maak uw eigen kimchi - Afbeelding nr. 2 - Wecandoo
Maak uw eigen kimchi - Afbeelding nr. 3 - Wecandoo
Maak uw eigen kimchi - Afbeelding nr. 4 - Wecandoo
Maak uw eigen kimchi - Afbeelding nr. 5 - Wecandoo
Maak uw eigen kimchi - Afbeelding nr. 6 - Wecandoo
Maak uw eigen kimchi - Afbeelding nr. 7 - Wecandoo
Maak uw eigen kimchi - Afbeelding nr. 8 - Wecandoo

Een workshop van 3 uur met Yannick

Fermentatie

Uw kimchi

€ 59

per persoon

De workshop in detail

  • 3u
  • 15 jaar min.
  • 3 tot 12 deelnemers
  • Tot 15 mensen voor een privatisering
  • Zin om uw eigen kimchi te maken? 

    Ontmoet Yannick, die gepassioneerd is over fermentatie en leer hoe u uw eigen kimchi bereidt! 

    Allereerst neemt Yannick de tijd om u te vertellen over zijn achtergrond en zijn fascinatie voor het mysterie van fermentatie en alles wat het te bieden heeft. Hij zal u de basisprincipes uitleggen en u enkele van zijn creaties laten proeven. 

    Vervolgens bereidt u de groenten die nodig zijn voor het samenstellen van het kimchirecept, met als hoofdingrediënt kool! Dan zal hij u stapsgewijs leren hoe u het moet potten. 

    Na deze gezellige workshop verlaat u de sympathieke Yannick met uw eigen pot kimchi om thuis nog te kunnen genieten

    Locatie van de workshop

    Yannicks atelier ligt op een paar minuten lopen van het metrostation Pannenhuis (lijn 6) en de bushalte Dieudonné Lefèvre (lijn 88).

    Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    Français
    English
    Nederlands

    Praktische informatie

    De werkplaats is niet verwarmd, en dat is niet voor niets! Yannick en zijn team fermenteren de melk op kamertemperatuur en ze willen het fermentatieproces niet overhaasten. Het hele jaar door schommelt de temperatuur tussen 15 en 25 graden. Kleed je warm aan! 

    Ontmoet Yannick & his team - Wecandoo

    Ontmoet Yannick & his team

    Fermentatiespecialist

    12 beoordelingen

    Sophie C
    SC

    Sophie C

    6/12/2025

    Atelier extra extra 👌 Introduction par Yannick, enchainement avec Adeline qui nous a guidé avec enthousiasme et bienveillance à travers toutes les étapes de préparation du kimchi. Un atelier manuel avec la satisfaction de mettre la main à la pâte, et un résultat visible à goûter à la maison d'ici une trentaine de jours. Le plus difficile.... faire preuve de patience et attendre avant de pouvoir goûter au fruit de notre travail collectif 😄 Merci à toute l'équipe et bravo pour cet espace dans lequel la convivialité et la joie de transmettre fermentent à plein régime 🤩

    Francesca G
    FG

    Francesca G

    9/18/2024

    Atelier très interessant et pratique conduit par Adeline. Nous avons decouvert Be-Here et les autres produits preparés par Fermenthings

    Lore H
    LH

    Lore H

    9/5/2024

    Leuke workshop! Adeline sprak slechts een mondje Nederlands, maar nam tijd om te vertalen in het Engels. Ze was heel begaan met de hele groep en men kon veel vragen stellen. Een heel aangename ervaring die ik iedereen zou aanraden!

    Benjamin T
    BT

    Benjamin T

    6/13/2024

    Très chouette atelier Kimchi dans un bel endroit et en compagnie de personnes très intéressantes et agréables. Merci pour cette découverte !

    Stéphanie B
    SB

    Stéphanie B

    5/16/2024

    Atelier très intéressant. Il allie à la fois "théorie", pratique et anecdotes. De plus, on découvre un bel endroit où retourner faire des achats ou boire un verre. Chouette expérience !

    Juliette S
    JS

    Juliette S

    5/16/2024

    Moment très sympa qui allie explications, préparation et dégustation. Hâte de me lancer à la maison !

    Nathalie B
    NB

    Nathalie B

    11/23/2023

    Très chouette atelier avec Adeline, très chouette ambiance, on apprend et on fait dans la bonne humeur, explications très claires, on a hâte de goûter le résultat, et de se lancer à la maison!

    Victor A
    VA

    Victor A

    11/23/2023

    Super chouette atelier passé avec Adeline qui démystifie la fermentation et la préparation du kimchi. Hâte de goûter et d'essayer d'en refaire à la maison.

    Tine V
    TV

    Tine V

    11/23/2023

    De workshop met Adeline was super! Enorm genoten van de uitleg en het stap voor stap samen doen... Ontspannend én een tof resultaat om thuis van te genieten!

    Veronique d
    Vd

    Veronique d

    10/29/2022

    J'avais déjà goûté au kimchi, mais j'ai eu envie de voir comment ça se préparait. J'ai beaucoup apprécié les explications, la démonstration, les réponses aux questions, la convivialité de l'artisan et du lieu. J'attends de pouvoir consommer les deux préparations faites à l'atelier. Je recommande.

    Mona B
    MB

    Mona B

    6/22/2022

    Yannick est très pédagogue, multilingue et a une riche expérience et vaste connaissance du sujet ! L'atelier s'est fait dans la bonne humer avec toutes les participantes. J'ai hâte de goûter nos 2 préparations de kimchi... dans quelques semaines :) Bref, une très chouette découverte et soirée ! Merci Yannick

    Régine V
    RV

    Régine V

    3/1/2022

    Ce n'était pas Yannick mais Adeline qui était très compétente et dynamique. Atelier très intéressant. Il faisait juste très froid dans le local, pas très agréable...

    Misschien vind je dit ook leuk...

    Bekijk alle ervaringen
    Zelf hete saus maken

    Eten 

    Zelf hete saus maken 

    € 45

    2u Brussel, Laken  

    Leer hoe azijn wordt gemaakt

    Eten 

    Leer hoe azijn wordt gemaakt 

    € 39

    2u Brussel, Laken  

    Leer koken met koji

    Eten 

    Leer koken met koji 

    € 45

    2u Brussel, Laken  

    Maak als groep je eigen hete sauzen

    Eten 

    Maak als groep je eigen hete sauzen 

    € 45

    2u Brussel, Laken  

    Maak uw eigen kombucha

    Drinken 

    Maak uw eigen kombucha 

    € 45

    2u Brussel, Laken  

    Maak een seizoensdessert

    Eten 

    Maak een seizoensdessert 

    € 95

    3u Brussel, Ukkel  

    Bak uw seizoenstaarten

    Eten 

    Bak uw seizoenstaarten 

    € 85

    2u30 Brussel, Ukkel  

    Bak uw eigen macarons

    Eten 

    Bak uw eigen macarons 

    € 80

    2u30 Brussel, Ukkel  

    Leer zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen

    Eten 

    Leer zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen 

    € 325

    2d Brussel, Elsene  

    Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2

    Eten 

    Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2 

    € 325

    2d Brussel, Elsene  

    Create your own organic breads and focaccias

    Eten 

    Create your own organic breads and focaccias 

    € 70

    3u Brussel, Elsene  

    Proef ambachtelijk ijs

    Eten 

    Proef ambachtelijk ijs 

    € 19

    1u Brussel, Saint-Gilles  

    € 59

    per persoon
    Wecandoo

    Wecandoo geeft iedereen de kans om een workshop te ervaren in het atelier van een lokale ambachtsman of -vrouw, om samen een eigen unieke creatie te maken. Een bijzondere ervaring waar je een vaardigheid kan ontdekken met gepassioneerde vakmensen en je eigen creativiteit kunt laten spreken.

    Wecandoo

    De nieuwsbrief over handwerk

    Nieuwe ervaringen, inspirerende tips, fascinerende portretten, nieuws, evenementen...

    Volg ons

    De taal veranderen