1. /
  2. /
  3. /
  4. /

Zelf hete saus maken

Zelf hete saus maken - Afbeelding nr. 1 - Wecandoo
Zelf hete saus maken - Afbeelding nr. 2 - Wecandoo
Zelf hete saus maken - Afbeelding nr. 3 - Wecandoo
Zelf hete saus maken - Afbeelding nr. 4 - Wecandoo
Zelf hete saus maken - Afbeelding nr. 5 - Wecandoo
Zelf hete saus maken - Afbeelding nr. 6 - Wecandoo

In het kort

undefined Yannick & his team
uY

Ontdek de kunst van het fermenteren en maak uw eigen hete saus met Yannick, fermentatiespecialist

2u van ontdekking met Yannick & his team

Kennis van fermentatie

Uw hete saus en een "on fire" degustatie van pepers

€ 45

per persoon

De workshop in detail

  • 2u
  • 15 jaar min.
  • 3 tot 12 deelnemers
  • Tot 15 mensen voor een privatisering
  • Klaar om met vuur te spelen?

    Ontmoet Yannick, gepassioneerd door fermentatie en leer hoe u uw eigen hete saus kunt maken!

    Allereerst neemt Yannick de tijd om u te vertellen over zijn achtergrond en zijn aantrekking tot het mysterie van de fermentatie en alles wat het te bieden heeft.

    Met veel pedagogie zal hij de basisprincipes uitleggen, zijn kennis van de verschillende soorten pepers delen en... u laten proeven!

    Daarna bereiden jullie samen de pepers die nodig zijn voor uw hete saus recept!

    Vervolgens leert hij u stap voor stap hoe u het moet bereiden en garneren totdat u het in een potje doet.

    Na afloop van deze workshop verlaat u Yannick met uw eigen potje hete saus om thuis van te genieten!

    Deze workshop wordt aangeboden in het Frans, Nederlands en Engels. Yannick zal de taal van de workshop aanpassen aan de aanwezige deelnemers.

    Locatie van de workshop

    Yannicks atelier ligt op een paar minuten lopen van het metrostation Pannenhuis (lijn 6) en de bushalte Dieudonné Lefèvre (lijn 88).

    Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    FranƧais
    English
    Nederlands

    Praktische informatie

    De werkplaats is niet verwarmd, en met reden! Yannick en zijn team fermenteren de lactose bij kamertemperatuur en willen het fermentatieproces niet overhaasten. De temperatuur van het atelier varieert het hele jaar door tussen de 15 en 25 graden. Draag warme kleding!



    Ontmoet Yannick & his team - Wecandoo

    Ontmoet Yannick & his team

    Fermentatiespecialist

    Reacties

    hugo g
    hg

    hugo g

    17-11-2025

    Expérience très intéressante et instructive, surtout le test des différents piments. Les saveurs et la finesse des gouts (pré-piquant) est vraiment étonnante. Divertissant!

    Lucile R
    LR

    Lucile R

    31-8-2025

    Un grand merci Ơ Yannick et l'Ʃquipe de fermenthings pour cet atelier C'est didactique et on se rƩgale La dƩgustation de piments rend l'expƩrience encore plus fun selon moi

    EsthĆØle G
    EG

    EsthĆØle G

    4-8-2025

    C'était un atelier très complet et super intéressant ! L'endroit est une petite pepite sur les sujets de fermentation 🌱

    Alex A
    AA

    Alex A

    30-5-2025

    Super fun et interessant atelier !

    Quentin M
    QM

    Quentin M

    26-2-2025

    C'était ma première expérience Wecandoo et, sincèrement, on ne pouvait pas espérer mieux ! L'atelier était interactif, dynamique, original et on était accompagnés d'un super artisan, Yannick, qui était vraiment passionné par son job, qui a répondu à toutes nos questions et qui nous a délivré de nombreux conseils ! Et nous avons pu rentrer chez nous avec une sauce piquante à fermenter à la maison, rien à dire!

    Marc D
    MD

    Marc D

    16-1-2025

    Superbe atelier ! Yannick est sympa et bon pĆ©dagogue. Bon Ć©quilibre entre explications, dĆ©gustation et prĆ©paration des sauces. Le tout dans un chouette lieu et une ambiance conviviale. ƀ conseiller ! Merci encore.

    Martin C
    MC

    Martin C

    31-10-2024

    Je m'attendais Ć  un "simple" atelier de fabrication de sauce mais au final c'est une dĆ©couverte assez complĆØte du monde de la fermentation qui m'a Ć©tĆ© prĆ©sentĆ© lors de cet atelier. Yannick est un passionnĆ© et Ƨa se ressent dans sa maniĆØre d'expliquer. Nous Ć©tions venu en groupe et tout le monde a adorĆ© l'atelier. ƀ faire pour toute personne curieuse de ce genre d'artisanat.

    Geoffrey L
    GL

    Geoffrey L

    16-4-2024

    Encore merci à Yannick pour ce très chouette après-midi où j'ai beaucoup appris et apprécié totalement l'expérience! Je conseille à tout le monde!

    Marine V
    MV

    Marine V

    15-4-2024

    Très chouette atelier où nous avons pu apprendre de nombreuses choses sur la fermentation et le monde du piment mais aussi faire de nouvelles expériences gustatives.

    ZĆ© A
    ZA

    ZĆ© A

    14-3-2024

    Great experience last night. I wondered before the atelier what would we do for 2h but it was ideal. Combination of learning, tasting and exploring new flavours. Thank you Yannick it was the perfect birthday gift for my friend.

    Patrick O
    PO

    Patrick O

    14-3-2024

    merci Yannick pour ce chouette atelier. Une belle et intéressante découverte avec en prime des sensations très "Hot". Une suggestion peut-être: demander aux participants d'apporter leur pot parfait afin de repartir avec le mélange mis en fermentation et pouvoir découvrir après un mois ce que cela donne en live. Bravo encore!

    Marc L
    ML

    Marc L

    28-1-2024

    Merci, Yannick, de nous avoir transmis ta passion et ton savoir-faire de la fermentation

    SƩbastien D
    SD

    SƩbastien D

    14-12-2023

    Bien plus qu'une sauce piquante c'est une super introduction au monde de la fermentation avec un passionnƩ ! Je recommande vivement :)

    Twijfelt u nog?

    Misschien vind je dit ook leuk...

    Bekijk alle ervaringen
    Maak uw eigen kimchi

    EtenĀ 

    Maak uw eigen kimchiĀ 

    3u Brussel, Laken Ā 

    Leer hoe azijn wordt gemaakt

    EtenĀ 

    Leer hoe azijn wordt gemaaktĀ 

    2u Brussel, Laken Ā 

    Leer koken met koji

    EtenĀ 

    Leer koken met kojiĀ 

    2u Brussel, Laken Ā 

    Maak uw eigen kombucha

    DrinkenĀ 

    Maak uw eigen kombuchaĀ 

    2u Brussel, Laken Ā 

    Leer zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen

    EtenĀ 

    Leer zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagenĀ 

    2d Brussel, Elsene Ā 

    Make your own organic sourdough baguette

    EtenĀ 

    Make your own organic sourdough baguetteĀ 

    3u Brussel, Elsene Ā 

    Make your own organic sourdough buns

    EtenĀ 

    Make your own organic sourdough bunsĀ 

    3u Brussel, Elsene Ā 

    Create your own organic breads and focaccias

    EtenĀ 

    Create your own organic breads and focacciasĀ 

    3u Brussel, Elsene Ā 

    Introduction to cheese tasting

    EtenĀ 

    Introduction to cheese tastingĀ 

    1u30 Brussel, Grote Markt Ā 

    Introduction to food and cheese pairing

    EtenĀ 

    Introduction to food and cheese pairingĀ 

    2u Brussel, Grote Markt Ā 

    Proef ambachtelijk ijs

    EtenĀ 

    Proef ambachtelijk ijsĀ 

    1u Brussel, Saint-Gilles Ā 

    Maak drie gastronomische plantaardige producten

    EtenĀ 

    Maak drie gastronomische plantaardige productenĀ 

    2u30 Brussel, ninove poort Ā 

    € 45

    per persoon