1. Wecandoo
  2. /
  3. Vaardigheden
  4. /
  5. Aardewerk & keramiek

Kennis

Onze workshops pottenbakken en keramiek

Of je nu liever werkt met klei of porselein, pottenbakken of boetseren... laat je verbeelding de vrije loop!

Wecandoo - Onze workshops pottenbakken en keramiek

Meer dan 398 ervaringen beschikbaar

Stap een ambachtelijk atelier binnen, leer over een knowhow en vertrek met je eigen unieke creatie

Cursus pottenbakken en keramiek voor beginners

Ben je een fan van de Doe-het-zelf-trend? Doe met ons mee in onze pottenbakkerij- en keramiekworkshops. Trek een schort aan en kom de kunst van het cre√ęren van stukken op een plaat leren. Onze keramisten zijn hier om je kennis te laten maken met deze eeuwenoude ambacht. Je zult in staat zijn om een keramisch object te maken dat je voor jezelf kunt houden.

Ontdek beeldhouwen en kleibakken

Ons programma voor beginners in pottenbakkerij en keramiek zal je de basis van het vak van pottenbakker en keramist bijbrengen. Je zult leren hoe je potten, vazen of andere objecten naar keuze kunt vormen. Je zult verbaasd zijn over de fascinerende techniek van het werken met platen klei. Onze keramist zal je begeleiden om de bewegingen soepel onder de knie te krijgen. Wees niet bang om je handen vies te maken en laat je verbeelding de vrije loop. Zelfs als je schort vies wordt tijdens de sessie, is het belangrijkste om te genieten van het werken met verschillende materialen. En of je het nu uit de hand doet of op een draaischijf, er zijn genoeg vaardigheden om te leren. Tijdens onze pottenbakkersles zul je ook leren over de verschillende technieken voor het bakken van keramiek om je creatie tot leven te brengen. Het enige wat nog rest, is je creatie in de oven te plaatsen en enkele weken later terug te komen om deze op te halen.

Ervaar magie in een vriendelijke sfeer

We houden ervan als onze leerlingen momenten van vreugde en gelach delen. We doen ons best om de tijd die je met onze ambachtslieden doorbrengt onvergetelijk te maken. We genieten van het lachen (maar niet om jouw creaties, dat beloven we!) en onze vriendelijkheid en vrolijkheid zullen je vergezellen tijdens deze pottenbakkerij- en keramiekworkshop. Te vinden door heel Belgi√ę en Nederland, waaronder in Amsterdam, Brussel en Antwerpen.