Onze workshops Textiel en Mode

Heeft u de ziel van een ontwerper? Ontdek samen met gepassioneerde ambachtslieden het textielambacht en creëer een uniek kledingstuk.

[object Object]
  1. Wecandoo

  2. /

  3. Alle workshops

  4. /

  5. Textiel

EEN WECANDOO WORKSHOP CADEAU GEVEN

Aardewerk, leer of metaal? Wilt u zeker weten dat u de juiste keuze maakt?
Vind uw ideale ervaring of laat de ander kiezen uit honderden workshops.

U hebt 2 jaar de tijd om de ervaring te reserveren of hem in te ruilen voor iets anders. Die garantie geven wij bij Wecandoo!

Deelnemen aan een textiel workshop voor een onderdompeling in modeontwerp

Textielatelier en ontwerp van kleding en accessoires van A tot Z

Intrigeert de wereld van modeontwerpers je? Ga door de deuren van een textielatelier om de basisprincipes van styling te ontdekken. De ambachtslieden verwelkomen u met professionaliteit om u kennis te laten maken met het ontwerpen van kleding en accessoires. Welkom in een wereld van design en materialen.

Stage in een kledingatelier

Tijdens een textielworkshop profiteer je van de begeleiding van stylisten, ontwerpers, kleermakers. Je ontdekt de werkruimte van deze modespecialisten. Dit is een kans voor u om met kwaliteitsstoffen om te gaan, om te leren hoe u materialen kunt combineren. Profiteer stap voor stap van de unieke knowhow van ontwerpers om originele en op maat gemaakte kleding te creëren.

Van patronage tot naaien: stap voor stap kleding maken

Je realiseert de < sterke>bescherming van uw toekomstige kleding, dat wil zeggen dat u patronen ontwikkelt volgens uw maten en met naaiwaarden. Deze patronen zullen dienen als sjablonen voor het uitsnijden van de stoffen. Je schetst je modellen door kleuren, materialen, stoffen te combineren. Je doet het knippen, pinnen en monteren van je jurken, overhemden, sweatshirts, broeken. Je naait de finishing touch met de hand of met een naaimachine.

Het maken van designerjurken

Dankzij een opleiding in textielkleermakerij creëer je jurken volgens het ontwerp van je keuze: zomerjurken , wikkeljurken en zelfs trouwjurken. Je kiest de stoffen en speldt vervolgens de jurk. Dan komt het snijstadium met behulp van je patroon. Daarna ga je verder met naaien met de naaimachine of naaimachine.

Je eigen overhemden maken in een kledingatelier

Je hebt alle grondstoffen in handen die nodig zijn voor het ontwerp van je overhemden. U kiest uit een reeks kwaliteitsstoffen. Je selecteert de knopen volgens het ontwerp dat het beste bij je past. U kiest de snit van uw toekomstige overhemd: mouwlengte, kraagvorm, boyfriend-snit of getailleerd model. Je knipt de stof uit volgens het patroon en gaat dan verder met naaien.

Maak accessoires met een stylist

Profiteer van de knowhow van een stylist om unieke accessoires te maken. Maak met kwaliteits materialen originele stoffen maskers die zijn aangepast aan de morfologie van je gezicht.