Onze workshops boekbinden en fotografie

Blijf op de hoogte! Ontdek alle thema's van onze workshops: drukken, typografie, zeefdruk, fotografie... Om gek van te worden (dit is een grapje).

[object Object]
  1. Wecandoo

  2. /

  3. Alle workshops

  4. /

  5. Papier

EEN WECANDOO WORKSHOP CADEAU GEVEN

Aardewerk, leer of metaal? Wilt u zeker weten dat u de juiste keuze maakt?
Vind uw ideale ervaring of laat de ander kiezen uit honderden workshops.

U hebt 2 jaar de tijd om de ervaring te reserveren of hem in te ruilen voor iets anders. Die garantie geven wij bij Wecandoo!

Stageplaats in een papier atelier en cursus ambachtelijk papier maken

Papierkunst en originele creaties

Stap door de deuren van een papierwerkplaats. De ambachtslieden laten je kennismaken met verschillende technieken zoals gemarmerd papier suminagashi of ebru, zeefdruk. Maak een vel met delicate patronen door kleuren en materialen te manipuleren.

Workshop papier maken: gezinsleren

Geniet van een originele activiteit met je gezin en leer over een ambacht van een boekbinder. Meng het deeg en zeef de bereiding. Plaats vilt en geef het geheel door aan de pers om een ??vel te verkrijgen. Verlaat de werkplaats met je creaties.

Workshops voor het maken van marmerpapier

Maak papier vol kleuren en patronen in een workshop marmerpapier. Je maakt kennis met deze eeuwenoude klassieke boekbindkunst en de wereld van de boeken, maar ook met de gebaren van de marmerbewerker. In Japan heet deze kunst suminagashi, in Turkije is het ebru.

De Japanse kunst van suminagashi in een papieratelier

Bedankt bij een kunstboekbinderij workshop, ontdek je de kunst van suminagashi. Deze techniek bestaat uit het decoreren van een vel met inktsets. Schik kleuren in een kuip om patronen te maken. Leg vervolgens een vel op deze patronen om ze af te drukken.

De kunst van zeefdrukken op gerecyclede media

Neem deel aan een ambachtelijke workshop om kennis te maken met de techniek van zeefdruk. Het deeg wordt gemaakt van gerecyclede bladeren, gaat vervolgens door een zeef en wordt op een canvas geplaatst. Verschillende lagen zijn over elkaar heen gelegd om een ??reeks gekleurd schrijfmateriaal te printen.

Bloemen en papier voor originele creaties

Natuur en papier mengen, dit is wat verschillende ambachtelijke workshops doen. Kom en ontmoet een papierbewerker om de weinig bekende facetten van zijn vak te ontdekken.

Papieren bloemenactiviteit

Neem in een warme sfeer deel aan een geweldige creatieve workshop. Leer de stappen om een ??papieren bloem te maken, eenvoudig of complex naar jouw wens. De vakman zorgt voor de materialen. Stel je bloem samen, van de bloemblaadjes tot de stamper. Profiteer van een stage van 3 uur om deze originele activiteit te ontdekken.