1. Wecandoo
  2. /
  3. Vaardigheden
  4. /
  5. Steen

Kennis

Onze workshops in steen

Midden in je eigen buurt ontmoet je mensen die je anders wellicht nooit zou kruisen. Van het vormgeven van steen tot het creëren van een mozaïek, bij ons ontdek je de ware kunst van ambacht. We hebben één duidelijk doel: iedereen de kans geven om zelf iets prachtigs te maken en de magie van het ambacht te herontdekken

Wecandoo - Onze workshops in steen

Om nog meer vaardigheden te leren kennen

Verschillende technieken

Wat hebben ze gemeen? De passie!

De gezichten van de Wecandoo community

Maak kennis met onze ambachtslieden

Meer dan 398 ervaringen beschikbaar

Stap een ambachtelijk atelier binnen, leer over een knowhow en vertrek met je eigen unieke creatie

Ontdek de kunst van steen: beeldhouwen, mozaïek en beton

Ontdek de wereld van ambachtelijke steenbewerking in onze workshops

Betreed onze ambachtelijke wereld, waar de kunst van steenbewerken traditie en creativiteit samenbrengt. Onze introductieworkshops openen de deur naar een boeiende wereld waar kunst en techniek samenkomen, zodat je prachtige en tijdloze creaties kunt maken.

Verfijn je steenhouwvaardigheden

Steenhouwen is een ambacht dat geduld, precisie en een sterke band met het materiaal vereist. Onze workshops laten je de geheimen van deze eeuwenoude techniek ontdekken. Van het selecteren van de juiste steen tot het vormgeven ervan met beitels en hamers, we helpen je om je artistieke visie tot leven te wekken. Ervaar de kunst van het transformeren van een ruw blok steen tot een elegant kunstwerk, en beheers technieken zoals graveren en polijsten.

Maak kennis met de kleurrijke wereld van mozaïek

Mozaïek is een expressieve kunstvorm die kleine stukjes steen, glas en keramiek combineert tot complexe ontwerpen. In onze mozaïekworkshops leer je hoe je deze kleurrijke stukjes arrangeert en aan elkaar lijmt om je eigen mozaïek kunstwerken te maken, of je nu kiest voor abstracte patronen of figuratieve composities.

Verken de mogelijkheden van beton gieten

Beton gieten is een moderne manier om steen en cement te combineren voor duurzame en veelzijdige objecten. We leiden je door het proces van het mengen, gieten en afwerken van beton, waarbij je leert hoe je steenelementen kunt integreren in je betonnen ontwerpen.

Laat onze ervaren ambachtslieden je gids zijn

Laat ons team van deskundige ambachtslieden je de basisprincipes bijbrengen van werken met steen, of je nu interesse hebt in steenhouwen, mozaïeken of het werken met beton. Onze workshops zijn bedoeld om je een verrijkende en creatieve ervaring te bieden, ongeacht je vaardigheidsniveau.

Laat je creativiteit de vrije loop met steen

Duik in de wereld van steenbewerking, ontketen je creativiteit en creëer blijvende herinneringen. Ontwikkel vaardigheden die een leven lang meegaan en word deel van onze creatieve gemeenschap.