Onze workshops voor glasbewerking

Eerder veelzijdig? Uw hart balanceert tussen het blazen van uw parfumflesje, het maken van een mozaïekspiegel of een glas-in-lood lampje... Wij begrijpen het, ga voor het voorwerp dat u het meest begeert. Onze ambachtslui zullen u stap voor stap begeleiden bij deze unieke ervaring.

[object Object]
  1. Wecandoo

  2. /

  3. Alle workshops

  4. /

  5. Glas

EEN WECANDOO WORKSHOP CADEAU GEVEN

Aardewerk, leer of metaal? Wilt u zeker weten dat u de juiste keuze maakt?
Vind uw ideale ervaring of laat de ander kiezen uit honderden workshops.

U hebt 2 jaar de tijd om de ervaring te reserveren of hem in te ruilen voor iets anders. Die garantie geven wij bij Wecandoo!

Glasworkshop: te ontdekken banen op het gebied van glas

Vind een opleiding in fijne ambachten in een glaswerkplaats

Een glaswerkplaats is een plaats voor opleiding in verschillende fijne ambachten. Je kunt deelnemen aan een glasblazerinitiatie, leren hoe je glas-in-lood met of zonder patronen maakt, versieringen op glas graveren en zelfs een neonreclame of een sieradenset maken.

Neem deel aan een workshop glasblazers

Bezoek in een workshop geblazen glas de show van glasblazers. Na de demonstratie presenteren de ambachtslieden de veiligheidsinstructies en de gereedschappen die nodig zijn voor het blazen van glas, zoals de steekvlam en het palet. Het is dan jouw beurt om in de stok te blazen en de fusie te temmen met behulp van de pluktechniek. Speel met de temperatuur om de stukjes glas vorm te geven. Maak karaffen, parfumflesjes. Kinderen kunnen knikkers vormen met een kleine fakkel.

Initiatie in het ambacht van het werken met glas met een glas-in-lood workshop

Leer hoe je een glas-in-loodraam kunt maken volgens je verlangens naar glinsterend licht . Afhankelijk van je opleidingskeuze maak je kennis met verschillende technieken. Deze kunnen traditionele loodtechnieken en zandstralen omvatten om patronen te creëren. De Tiffany-techniek maakt decoratief snijden mogelijk en dus gekleurde glasstukken in elkaar te zetten en vervolgens in koper te zetten voor delicate creaties.

Interieurdecoratie van glasstukken maken

Take de stap van het maken van uw interieurdecoratie. Leer een werk uit te lichten dankzij de lijst onder het omrande glas. Met de techniek van fusing, die bestaat uit het over elkaar heen leggen van meerdere glaslagen, maak je je schaal, snuisterijschaal of schaal. Maak ook een kandelaar van gespannen glas. Maak decoraties en patronen met glasgravure. Ontdek de kunst van het maken van neon door te leren hoe je een glazen buis buigt met een steekvlam.

Een sieradenset maken in een glaswerkplaats

Kies voor originele glazen sieraden, oorbellen, hangers, werkend glasblazen met een steekvlam. Je kunt een werkplaats kiezen die de fusingtechniek gebruikt om de glasstukken koud in elkaar te zetten en in de oven te plaatsen tot het smeltpunt.