1. Wecandoo
  2. /
  3. Vaardigheden
  4. /
  5. Glas

Kennis

Onze workshops voor glasbewerking

Heb je uiteenlopende interesses? Twijfel je tussen het blazen van je eigen parfumflesje, het creëren van een mozaïekspiegel of het maken van een glas-in-lood lampje? We begrijpen je helemaal! Kies het voorwerp dat jou het meest aanspreekt en onze vakmensen begeleiden je stap voor stap.

Wecandoo - Onze workshops voor glasbewerking

Om nog meer vaardigheden te leren kennen

Verschillende technieken

Meer dan 394 ervaringen beschikbaar

Stap een ambachtelijk atelier binnen, leer over een knowhow en vertrek met je eigen unieke creatie

Glasworkshop: een scala aan vaardigheden in de wereld van glas

Ontdek de magie van glas in ons glasatelier

Welkom in ons glasatelier, waar je je kunt onderdompelen in de fascinerende wereld van ambachtelijke glaskunsten. Ben je nieuwsgierig naar glasblazen, wil je zelf glas-in-lood creëren, of je verdiepen in glasgraveren? Of droom je ervan om je eigen glazen sieraden te vervaardigen of neonkunst te maken? Onze workshops bieden je de unieke kans om deze vaardigheden te leren van ervaren ambachtslieden.

Glasblazen: een verwarmende ervaring

Sta oog in oog met het vuur en leer de oeroude techniek van glasblazen. Na een indrukwekkende demonstratie ontdek je de kneepjes van het vak. Met fakkels en peddels in de hand en onze deskundige begeleiding blaas je zelf leven in het glas. Vorm het glas tot jouw eigen ontwerp, van een elegante karaf tot een verfijnd parfumflesje. Voor de jonge avonturiers bieden we zelfs een veilige kinderworkshop aan waarbij ze leren hoe ze hun eigen glazen knikkers kunnen maken.

Glas-in-Lood: kleurrijk lichtspel

Betover je huis met licht en kleur door zelf glas-in-lood te maken. Onze workshops onthullen de geheimen van deze klassieke techniek. Of je nu kiest voor de traditionele methode of gaat voor het moderne zandstralen, je leert hoe je prachtige patronen kunt snijden en assembleren. Met de Tiffany-techniek leer je zelfs hoe je met koperfolie de meest gedetailleerde creaties maakt.

Glasdecoratie: persoonlijke touch voor je interieur

Verfraai je leefruimte met unieke glasdecoraties die je zelf maakt. Van fusing-technieken tot het graveren van eigen ontwerpen, we leren je hoe je elk stuk een persoonlijke touch geeft. Of je nu een functionele schaal of een artistieke kaarsenhouder wilt creëren, in onze workshops ontdek je hoe je jouw creativiteit de vrije loop kunt laten.

Unieke glazen sieraden: fonkelende accessoires

Laat je persoonlijke stijl zien met zelfgemaakte glazen sieraden. Of je nu oorbellen of hangers wilt maken, wij bieden je de expertise om te leren werken met glas en een fakkel. En met de fusing-techniek kun je glazen stukken combineren en smelten tot een schitterend kunstwerk om te dragen.