Onze workshops voor houtbewerking

Stilte, we draaien. Verdwaal in de verschillende geuren van de houtsoorten en maak uw eigen handgemaakte voorwerp: een design boekenkast, een zonnebril, een longboard, een tafel... Baard, bijl en geruit overhemd niet inbegrepen.

[object Object]
  1. Wecandoo

  2. /

  3. Alle workshops

  4. /

  5. Hout

EEN WECANDOO WORKSHOP CADEAU GEVEN

Aardewerk, leer of metaal? Wilt u zeker weten dat u de juiste keuze maakt?
Vind uw ideale ervaring of laat de ander kiezen uit honderden workshops.

U hebt 2 jaar de tijd om de ervaring te reserveren of hem in te ruilen voor iets anders. Die garantie geven wij bij Wecandoo!

Leer timmerwerk met een cursus houtbewerking

Met een houtbewerkingsatelier kan iedereen zijn eigen meubels maken. Kinderspeelgoed, keukengerei of surfplanken zijn allemaal objecten die met de hulp van een meubelmaker ontworpen kunnen worden. Houtliefhebbers en liefhebbers vorderen in hun eigen tempo tijdens een timmerwerkplaats voor alle niveaus.

Een houtwerkplaats om mooie meubels te maken

Wat een voldoening dan leren om houten voorwerpen met je eigen handen te maken! Met een cursus houtbewerking kun je elk meubel maken op elk niveau. Een workshop rond hout zal leerzaam zijn in vergelijking met doe-het-zelf instructievideo's. Voor leerlingen is dit een kans om in reële omstandigheden te experimenteren. En dan, wat een plezier om uit deze houtwerkplaats te komen met je handgemaakte object onder je armen!

Houtbewerkingscursus voor beginners en professionals

Met een initiatie-timmercursus, de vakmanschap zijn voor iedereen toegankelijk. De deelnemers zullen met name leren hoe ze hun mallen moeten bouwen en hoe ze een stuk hout moeten zagen. Ze houden hun werk nauwlettend in de gaten, geholpen door een ruimte die volledig is uitgerust met machines. Met een werkbord en gereedschap kunnen ze veel meubels maken. Deelnemers maken kennis met de herkenning van verschillende houtsoorten om degene te kiezen die bij hen past voor hun creatie. Houtliefhebbers zullen ook blij zijn om deze timmerwerkplaats bij te wonen, omdat ze volledige autonomie hebben in het gebruik van de apparatuur. De vele uitwisselingen zullen eindelijk een door iedereen gewaardeerde gezelligheid brengen.

Waarom kiezen voor een timmerwerkplaats voor particulieren?

Deelnemen aan een workshop is duizend keer beter dan het bekijken van video's. Alle bijzonderheden van deze cursus zijn gebaseerd op de begeleiding door een meubelmaker. Laatstgenoemde deelt zijn passie door te leren werken met klemmen, raspen, beitels, markeerkalibers... of hoe je een plank moet snijden. Aan het einde van de workshop hebben de studenten feedback gekregen op hun productie. Met de verzamelde informatie zullen ze sneller vooruitgang kunnen boeken dan door simpelweg video's te bekijken. Dit is een workshop die je aanmoedigt om verder te gaan in je ambacht!

Schrijf je in voor een houtworkshop in Brussel

Veel werkcursussen van hout voor individuen worden het hele jaar door georganiseerd in Brussel en in heel België. En als we zijn zaterdag gereserveerd hebben om deze leuke activiteit te doen? In een van materialen voorziene ruimte kunnen beginners en houtliefhebbers hun meubelproductieproject ontwikkelen.