1. /
  2. /
  3. /
  4. /

Leer ambachtelijk zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen

Leer ambachtelijk zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen - Afbeelding nr. 1 - Wecandoo
Leer ambachtelijk zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen - Afbeelding nr. 2 - Wecandoo
Leer ambachtelijk zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen - Afbeelding nr. 3 - Wecandoo
Leer ambachtelijk zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen - Afbeelding nr. 4 - Wecandoo
Leer ambachtelijk zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen - Afbeelding nr. 5 - Wecandoo
Leer ambachtelijk zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen - Afbeelding nr. 6 - Wecandoo
Leer ambachtelijk zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen - Afbeelding nr. 7 - Wecandoo
Leer ambachtelijk zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen - Afbeelding nr. 8 - Wecandoo
Leer ambachtelijk zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen - Afbeelding nr. 9 - Wecandoo
Leer ambachtelijk zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen - Afbeelding nr. 10 - Wecandoo

In het kort

undefined Alice
uA

Ontdek de geheimen van de bakker en volg een opleiding in twee unieke dagen met Alice, ambachtelijke bakker

2 initiatiesessies met Alice

Diepgaande kennis van ambachtelijk bakken

Uw heerlijke 100% zuurdesem creaties

€ 325

per persoon

Onze betaalmethoden

De workshop in detail

  • 2d
  • 15 jaar min.
  • 3 tot 9 deelnemers
  • Tot 9 mensen voor een privatisering
  • Alice verwelkomt u in haar workshop voor twee opeenvolgende dagen om u in een warme sfeer en een goede broodgeur kennis te laten maken met zuurdesem bakken. Deze cursus is een gelegenheid om een ambachtelijke knowhow te ontdekken om biologische, lekkere en gezonde broden te leren maken, die zich onderscheiden van gistbroden door hun diepe aroma's en hun voordelen.Ā Ā 

    Gedurende 2 dagen wordt u begeleid door Alice, ambachtelijke bakker. U wisselt momenten van theorie en praktijk af om de principes van natuurlijke zuurdesemgisting, de ingrediƫnten en de belangrijkste technische gebaren van het ambachtelijk bakken (kneden, vormen, afronden, bakken?) onder de knie te krijgen.

    Nadat is uitgelegd hoe zuurdesem werkt, maak je twee biologische boerenbroden met verschillende fermentatieomstandigheden van A tot Z om de parameters te begrijpen die de smaak en structuur van het brood variƫren. U zult ook de technieken en trucs ontdekken om een goed gecellulariseerde kruim te creƫren, die u zult toepassen bij het maken van zuurdesem baguettes. U leert ook hoe u extra ingrediƫnten in uw broden kunt verwerken (zaden, gedroogd fruit...) terwijl u een zachte textuur behoudt. Vervolgens kiest u uw ingrediƫnten om een samengesteld brood naar keuze te maken.

    Tijdens deze twee intensieve dagen krijgt u ook de gelegenheid om verschillende broden te proeven met thee of koffie en zelfgemaakte kefir. Alice zal ook elke dag een lichte lunch bereiden.Ā 

    Je verlaat deze twee trainingsdagen met een pot zuurdesem, uitlegkaarten & recepten en al je bakkerijcreaties!

    Locatie van de workshop

    Het atelier van Alice in Elsene ligt op een steenworp afstand van het Tenboschpark en is bereikbaar met de tram.

    Deze plaats is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    FranƧais
    English

    Praktische informatie

    N'oubliez pas de prévoir un saladier ou une boite de minimum 1,5L pour ramener votre pâte à pain/brioche, ainsi qu'un bocal de récupération pour ramener votre levain.

    Ontmoet Alice - Wecandoo

    Ontmoet Alice

    Bakker

    Reacties

    dusan l
    dl

    dusan l

    9-6-2024

    Merci Alice pour la très belle découverte du pain au levain et de transmettre ton savoir faire, de ta patience, de ta disponibilité, de ton accueil et de ta gentillesse. A bientÓt Dusan

    Julien B
    JB

    Julien B

    23-1-2024

    Si vous cherchez un cours d'initiation à la boulangerie à base de levain. Si vous en avez assez de rater vos pains et voulez savoir comment vous améliorer. Si vous aimez partager et échanger vos expériences dans la bonne humeur. Si vous êtes un débutant ou un boulanger confirmé, si vous aimez la bonne odeur de cuisson, les croûtes croustillantes et mettre la pain à la pâte. Alors un cours ou un stage chez Matières Premières vous comblera. Alice nous partage son expérience lors d'un parcours parsemé d'ambiance et de bons arÓmes tout en simplicité et bienveillance. N'hésitez pas, vous ne le regretterez pas.

    Adeline S
    AS

    Adeline S

    6-11-2022

    Super atelier, on y apprend pleins de choses avec une super ambiance. Un beau mélange de pratiques et de théorie (pour comprendre quels gestes sont importants et ce qu'ils apportent au pain). Un merveilleux moment passé avec Alice et le groupe. J'ai hâte de mettre en pratique à la maison

    Toni M
    TM

    Toni M

    9-10-2022

    J'Ć©tais venue pour apprendre Ć  faire du pain et suis repartie avec tellement plus ! J’ai rencontrĆ© Alice avec son professionnalisme et passion ainsi que son accueil bienveillant qui nous met tout de suite Ć  l’aise. Merci pour cette belle transmission qui va plus loin que juste faire du pain, elle contribue Ć  un monde meilleur. Cet atelier est Ā« bon comme le pain »…

    Veronique d
    Vd

    Veronique d

    17-7-2022

    Belle dĆ©couverte d'une activitĆ© Ć  laquelle je ne connaissais absolument rien. Atelier magnifiquement organisĆ© par Alice qui est clairement passionnĆ©e ! ƀ recommander !

    Twijfelt u nog?

    Misschien vind je dit ook leuk...

    Bekijk alle ervaringen
    Make your own organic sourdough baguette

    EtenĀ 

    Make your own organic sourdough baguetteĀ 

    3u Brussel, Elsene Ā 

    Make your own organic sourdough buns

    EtenĀ 

    Make your own organic sourdough bunsĀ 

    3u Brussel, Elsene Ā 

    Create your own organic breads and focaccias

    EtenĀ 

    Create your own organic breads and focacciasĀ 

    3u Brussel, Elsene Ā 

    Maak uw eigen kimchi

    EtenĀ 

    Maak uw eigen kimchiĀ 

    3u Brussel, Laken Ā 

    Zelf hete saus maken

    EtenĀ 

    Zelf hete saus makenĀ 

    2u Brussel, Laken Ā 

    Leer hoe azijn wordt gemaakt

    EtenĀ 

    Leer hoe azijn wordt gemaaktĀ 

    2u Brussel, Laken Ā 

    Leer koken met koji

    EtenĀ 

    Leer koken met kojiĀ 

    2u Brussel, Laken Ā 

    Introduction to cheese tasting

    EtenĀ 

    Introduction to cheese tastingĀ 

    1u30 Brussel, Grote Markt Ā 

    Introduction to food and cheese pairing

    EtenĀ 

    Introduction to food and cheese pairingĀ 

    2u Brussel, Grote Markt Ā 

    Proef ambachtelijk ijs

    EtenĀ 

    Proef ambachtelijk ijsĀ 

    1u Brussel, Saint-Gilles Ā 

    Maak drie gastronomische plantaardige producten

    EtenĀ 

    Maak drie gastronomische plantaardige productenĀ 

    2u30 Brussel, ninove poort Ā 

    Cook your own Mexican specialities

    EtenĀ 

    Cook your own Mexican specialitiesĀ 

    2u Brussel, Centrum Ā 

    € 325

    per persoon