Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2D
In het kort

Verbeter uw vaardigheden in ambachtelijk zuurdesem bakken en maak een verscheidenheid van gebakken goederen met Alice, ambachtelijke bakker
2 initiatiesessies met Alice
Diepgaande kennis van ambachtelijk bakken
Uw heerlijke 100% zuurdesem creaties, een potje zuurdesem en informatiebladen
ā¬Ā 325
per persoon
Onze betaalmethoden
De workshop in detail
Alice verwelkomt u in haar workshop voor twee opeenvolgende dagen om uw beheersing van zuurdesem bakken te verbeteren in een warme sfeer en de geur van brood. Als je al zuurdesembrood bakt maar je technieken wilt verbeteren en je assortiment wilt uitbreiden met brioches en samengestelde broden, dan is deze cursus iets voor jou!Ā Ā
Gedurende 2 dagen wordt u begeleid door Alice, ambachtelijke bakker. U wisselt momenten van theorie en praktijk af om de beginselen van natuurlijke gisting onder de knie te krijgen, de verschillende zuursels te begrijpen en de belangrijkste technische gebaren om de recepten te variƫren.
Na een herinnering aan de basis van zuurdesem, ontdekt u de technieken en trucs om een goed gecellulariseerde kruim te creëren die u in de praktijk zult brengen door zuurdesem baguettes te maken. U zult ook de verschillende zuurdesems begrijpen en de gistingsparameters variëren die de smaak en textuur van het brood beïnvloeden (zaaien, hydratatie, temperatuur...). De theorie wordt in praktijk gebracht met een test van verschillende broden gemaakt onder verschillende omstandigheden en u maakt een brood van uw eigen samenstelling. Je leert ook hoe je een ultra lekkere en lichte 100% zuurdesem brioche maakt met verschillende vormen (vlecht, bal, Parijs...).
Tijdens deze twee intensieve en gastronomische dagen kunt u ook verschillende broden proeven met thee of koffie en zelfgemaakte kefir. Alice zal ook elke dag een lichte lunch bereiden.Ā
Je verlaat deze twee trainingsdagen met een pot zuurdesem, uitlegkaarten & recepten en al je bakkerijcreaties!
Locatie van de workshop
Het atelier van Alice in Elsene ligt op een steenworp afstand van het Tenboschpark en is bereikbaar met de tram.
Extra informatie
Talen van de workshop
FranƧais
English
Praktische informatie
N'oubliez pas de prévoir un saladier ou une boite de minimum 1,5L pour ramener votre pâte à pain/brioche, ainsi qu'un bocal de récupération pour ramener votre levain.

Reacties
Er zijn nog geen beoordelingen voor deze workshop.
Misschien vind je dit ook leuk...
ā¬Ā 325
per persoon























