1. /
  2. /
  3. /
  4. /

Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2D

Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2D - Afbeelding nr. 1 - Wecandoo
Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2D - Afbeelding nr. 2 - Wecandoo
Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2D - Afbeelding nr. 3 - Wecandoo
Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2D - Afbeelding nr. 4 - Wecandoo
Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2D - Afbeelding nr. 5 - Wecandoo
Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2D - Afbeelding nr. 6 - Wecandoo
Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2D - Afbeelding nr. 7 - Wecandoo
Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2D - Afbeelding nr. 8 - Wecandoo
Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2D - Afbeelding nr. 9 - Wecandoo
Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2D - Afbeelding nr. 10 - Wecandoo
Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2D - Afbeelding nr. 11 - Wecandoo

In het kort

undefined Alice
uA

Verbeter uw vaardigheden in ambachtelijk zuurdesem bakken en maak een verscheidenheid van gebakken goederen met Alice, ambachtelijke bakker

2 initiatiesessies met Alice

Diepgaande kennis van ambachtelijk bakken

Uw heerlijke 100% zuurdesem creaties, een potje zuurdesem en informatiebladen

€ 325

per persoon

Onze betaalmethoden

De workshop in detail

  • 2d
  • 15 jaar min.
  • 3 tot 7 deelnemers
  • Tot 9 mensen voor een privatisering
  • Alice verwelkomt u in haar workshop voor twee opeenvolgende dagen om uw beheersing van zuurdesem bakken te verbeteren in een warme sfeer en de geur van brood. Als je al zuurdesembrood bakt maar je technieken wilt verbeteren en je assortiment wilt uitbreiden met brioches en samengestelde broden, dan is deze cursus iets voor jou!Ā Ā 

    Gedurende 2 dagen wordt u begeleid door Alice, ambachtelijke bakker. U wisselt momenten van theorie en praktijk af om de beginselen van natuurlijke gisting onder de knie te krijgen, de verschillende zuursels te begrijpen en de belangrijkste technische gebaren om de recepten te variƫren.

    Na een herinnering aan de basis van zuurdesem, ontdekt u de technieken en trucs om een goed gecellulariseerde kruim te creëren die u in de praktijk zult brengen door zuurdesem baguettes te maken. U zult ook de verschillende zuurdesems begrijpen en de gistingsparameters variëren die de smaak en textuur van het brood beïnvloeden (zaaien, hydratatie, temperatuur...). De theorie wordt in praktijk gebracht met een test van verschillende broden gemaakt onder verschillende omstandigheden en u maakt een brood van uw eigen samenstelling. Je leert ook hoe je een ultra lekkere en lichte 100% zuurdesem brioche maakt met verschillende vormen (vlecht, bal, Parijs...).

    Tijdens deze twee intensieve en gastronomische dagen kunt u ook verschillende broden proeven met thee of koffie en zelfgemaakte kefir. Alice zal ook elke dag een lichte lunch bereiden.Ā 

    Je verlaat deze twee trainingsdagen met een pot zuurdesem, uitlegkaarten & recepten en al je bakkerijcreaties!

    Locatie van de workshop

    Het atelier van Alice in Elsene ligt op een steenworp afstand van het Tenboschpark en is bereikbaar met de tram.

    Deze plaats is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    FranƧais
    English

    Praktische informatie

    N'oubliez pas de prévoir un saladier ou une boite de minimum 1,5L pour ramener votre pâte à pain/brioche, ainsi qu'un bocal de récupération pour ramener votre levain.

    Ontmoet Alice - Wecandoo

    Ontmoet Alice

    Bakker

    Reacties

    Er zijn nog geen beoordelingen voor deze workshop.

    Misschien vind je dit ook leuk...

    Bekijk alle ervaringen
    Leer zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen

    EtenĀ 

    Leer zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagenĀ 

    2d Brussel, Elsene Ā 

    Make your own organic sourdough baguette

    EtenĀ 

    Make your own organic sourdough baguetteĀ 

    3u Brussel, Elsene Ā 

    Make your own organic sourdough buns

    EtenĀ 

    Make your own organic sourdough bunsĀ 

    3u Brussel, Elsene Ā 

    Create your own organic breads and focaccias

    EtenĀ 

    Create your own organic breads and focacciasĀ 

    3u Brussel, Elsene Ā 

    Maak uw eigen kimchi

    EtenĀ 

    Maak uw eigen kimchiĀ 

    3u Brussel, Laken Ā 

    Zelf hete saus maken

    EtenĀ 

    Zelf hete saus makenĀ 

    2u Brussel, Laken Ā 

    Leer hoe azijn wordt gemaakt

    EtenĀ 

    Leer hoe azijn wordt gemaaktĀ 

    2u Brussel, Laken Ā 

    Leer koken met koji

    EtenĀ 

    Leer koken met kojiĀ 

    2u Brussel, Laken Ā 

    Introduction to cheese tasting

    EtenĀ 

    Introduction to cheese tastingĀ 

    1u30 Brussel, Grote Markt Ā 

    Introduction to food and cheese pairing

    EtenĀ 

    Introduction to food and cheese pairingĀ 

    2u Brussel, Grote Markt Ā 

    Proef ambachtelijk ijs

    EtenĀ 

    Proef ambachtelijk ijsĀ 

    1u Brussel, Saint-Gilles Ā 

    Maak drie gastronomische plantaardige producten

    EtenĀ 

    Maak drie gastronomische plantaardige productenĀ 

    2u30 Brussel, ninove poort Ā 

    € 325

    per persoon