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Create your own organic breads and sourdough focaccias

3 hours of discovery with Alice

Knowledge of artisanal bakery

Vos délicieuses créations 100% levain, votre pot de levain et vos fiches explicatives

€70

per person

The workshop in detail

  • 3h
  • 4 to 9 participants
  • 15 years min.
  • Enter the workshop of Alice, a passionate artisan baker, and discover with her the secrets of making varied and tasty sourdough breads and delicious focaccia.

    First, she will share with you the basics of sourdough bread fermentation, an artisanal know-how full of benefits.

    Then, she will teach you the different techniques for incorporating ingredients into your breads (seeds, dried fruit, herbs...) to vary the pleasures while ensuring a soft crumb full of flavour. You will then prepare a bread made of your own composition by choosing your ingredients.

    Alice will accompany you every step of the way!

    Then you will learn how to make and fill an organic sourdough focaccia, which you will bake together before enjoying it with tea, coffee and home-made kefir. 

    And you will leave with a jar of sourdough, recipe cards and your own bread to bake at home and eat!

    Workshop location

    Alice's workshop in Ixelles, just a stone's throw away from Tenbosch Park and accessible by tram.

    This place is not accessible to people with reduced mobility.

    Additional information

    Languages of the workshop

    Français
    English

    Wecandoo - Meet Alice.

    Meet Alice.

    Baker

    Alice worked in a large cosmetics company before discovering sourdough baking, first as a hobby and then as a passion that finally became a driving force for changing her career.

    She therefore decided to train at the International Bakery School in the South of France, which specialises in artisanal sourdough methods. She launched her first workshops and the pandemic period then led to a real craze for her area of baking.

    This was an opportunity for her to create a network and go to the United States to complete her training at the San Francisco Baking Institute. There, she broadened her knowledge and experience in the different leavens and types of bread (special breads and buns).

    Back in Belgium in 2021, she passed her baker's exams and then relaunched her workshops with more advanced modules and that's when it all took off!

    Always eager to share her hobby, her experience and give everyone the chance to introduce a bit of magic back into their daily life with decent, healthy products, she can't wait to welcome you to her workshop for a unique experience!

    12 comments

    Angèle L
    AL

    Angèle L

    3/10/2024

    Super après-midi avec Alice pour découvrir le levain et les étapes de préparation de pains composés, accompagné de petites dégustations fort appréciables. Je recommande!

    Fausta Z
    FZ

    Fausta Z

    2/29/2024

    L’atelier a été très chouette et j’ai hâte de essayer à la maison!

    Catherine W
    CW

    Catherine W

    2/29/2024

    Super atelier, instructif et concret. Ambiance conviviale et bonne dégustation pour terminer. On rentre chez soi avec un savoir faire immédiat. Merci pour ce bon moment

    Brigitte D
    BD

    Brigitte D

    2/29/2024

    Atelier très instructif , convivial.. quelle belle découverte ! Merci Alice pour tes explications et ta patience vis à vis des participantes . Et quel plaisir gustatif , un régal pour les papilles . À conseiller 100%

    christine r
    cr

    christine r

    1/19/2024

    Atelier très intéressant dans une ambiance conviviale Merci pour ce super moment

    Chantal G
    CG

    Chantal G

    1/19/2024

    Quelle superbe expérience ! Alice transmet avec passion la magie du levain et tout ses connaissances en 3h. En plus, on repart avec du levain et son pain. J'ai hâte de passer maintenant à la pratique à la maison. Merci .

    Sylviane M
    SM

    Sylviane M

    1/10/2024

    Très chouette moment convivial. Non, faire un pain au levain n'est pas si compliqué que je l'imaginais. Savoureuse dégustation de fougasse, brioche et pain de campagne en agréable compagnie. Je recommande vraiment.

    Paola M
    PM

    Paola M

    11/12/2023

    Bonjour je voulais reserver une place pour ce jeudi 14 nov à 14:30, mais je ne vois plus la date.

    Georges L
    GL

    Georges L

    10/15/2023

    Quel super apprentissage! Explications pédagogiques, fiches pratiques, mise en œuvre pratique. Alice transmet avec passion la magie du levain. J’ai plus appris en 3 heures qu’en une année d’essais erreurs à la maison. Merci! Georges

    Daphné J
    DJ

    Daphné J

    10/8/2023

    L'atelier était vraiment super! Donné de façon très pédagogique, les fiches qu'on reçoit sont très claires! Et avec un chouette résultat.

    Solenne G
    SG

    Solenne G

    9/10/2023

    L’atelier avec Alice el passe trop vite! Excellent moment de création et d’apprentissage. On en sort passionné par le levain! Merci d’avoir partagé ton savoir et ta passion avec nous Alice!

    Sophie K
    SK

    Sophie K

    1/22/2023

    Alice est géniale, et son ateliers l’Est tout autant! Parfait équilibre entre la théorie et la pratique, on y apprend autant les bases d’un bon pain qu’une foule de petits trucs pour nous aider à y arriver. Et bien évidemment à la fin … on goûte! Merci beaucoup Alice, ce fut un plaisir!

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