1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Eten

Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains

Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 1 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 2 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 3 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 4 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 5 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 6 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 7 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 8 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 9 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 10 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 11 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 12 - Wecandoo

In het kort

undefined Coopains
uC

Dompel jezelf onder in de wereld van de bakkerij en maak een heerlijke creatie met Roger, Simon en Thibault, bakkers

3u30 van ontdekking met Roger

Kennis in broodbakken

Zuurdesem brood en deeg om thuis te bakken

€ 70

per persoon

De workshop in detail

  • 3u30
  • 15 jaar min.
  • 6 tot 12 deelnemers
  • Tot 24 mensen voor een privatisering
  • Stap binnen in het atelier van Coopains, waar de passie voor zuurdesem en brood centraal staat !

    Bij aankomst word je warm ontvangen door één van onze bakkers, Simon, Roger of Thibault. De workshop begint met een introductie over zuurdesem in de wereld van het ambachtelijk bakken.

    Daarna steek je je handen in de bloem om je eigen brooddeeg te maken. Zodra je dat gedaan hebt, ga je verder met het bakken van je eigen deeg, met behulp van Roger's duidelijke instructies.

    Tijdens de pauze krijg je de kans om brood te degusteren en bespreken we de impact van verschillende soorten desems, hydraties en andere grondstoffen.

    Om deze leuke ervaring af te ronden, bak je je eigen zuurdesembrood.

    Je gaat naar huis met je eigen gebakken brood en een deeg om de volgende dag thuis te bakken, plus een hand out met uitleg. Zo kun je gemakkelijk je vrienden en familie bij een volgende maaltijd verrassen met zelfgebakken brood !

    Locatie van de workshop

    De werkplaats van Coopains is bereikbaar met het openbaar vervoer: met de trein, halte 'Thurn & Taxis' of met de metro, halte 'Pannenhuis'.

    Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    Français
    English
    Nederlands

    Praktische informatie

    Vergeet niet je kom/pot en handdoek mee te nemen, zodat je je creatie mee naar huis kunt nemen.

    Ontmoet Coopains - Wecandoo

    Ontmoet Coopains

    Bakker

    9 beoordelingen

    Roeland T
    RT

    Roeland T

    2/7/2025

    Héél leuke workshop! Roger is een gedreven en meer dan bekwame vakman die zijn kennis op een deskundige en aangename wijze weet over te brengen. Mooi ook om hem bezig te zien en te horen. Ik heb dus een heel leerrijke en plezierige avond beleefd. Bedankt Roger.

    Jérôme L
    JL

    Jérôme L

    12/17/2024

    Workshop très agréable. Roger a su s'adapter à tous les niveaux de son audience. Beaucoup de bonnes informations pour continuer son exploration de la panification au levain !

    Stéphanie D
    SD

    Stéphanie D

    2/20/2024

    Très chouette atelier avec énormément d explications sur le levain, la fermentation, les différentes farines etc. Très complet! Merci !

    Isabelle R
    IR

    Isabelle R

    12/13/2023

    Plongée dans l’univers fascinant du pain au levain pendant 3h, avec deux passionnés des Coopains de la boulangerie. J’ai appris plein de petits trucs pour aller plus loin dans mes expérimentations, dans une ambiance sympa et décontractée. Merci 🌼

    Nadia R
    NR

    Nadia R

    11/12/2023

    Très chouette atelier, ambiance décontractée, précieuses informations. Andi était très attentif à nous aider et à nous conseiller. Le pain était (est encore) très bon, et la satisfaction de manger son propre pain est très réjouissante. Merci tout particulier à l'effort de traduction en passant de l'anglais au français et inversement. Super !

    Jonathan L
    JL

    Jonathan L

    5/25/2023

    Très cool atelier :) intéressant, interactif et bonne ambiance

    Chiara B
    CB

    Chiara B

    2/2/2023

    The workshop was super nice, hands-on and very interesting! It was a gift from my partner and we had a great evening learning about bread making. The best part is that you leave with new knowledge, a freshly baked bread and a bread to bake at home. Highly recommended!

    Karel A
    KA

    Karel A

    2/2/2023

    Zeer goed opgebouwde workshop. Bijzonder fijne atmosfeer!

    Veronique d
    Vd

    Veronique d

    11/1/2022

    Très très chouette atelier de panification au levain avec les 2 Coopains de la Boulangerie qui partagent leur savoir-faire avec passion et gentillesse. Soirée conviviale, éducative et... délicieuse. Je recommande !

    Misschien vind je dit ook leuk...

    Bekijk alle ervaringen
    Maak je eigen ambachtelijke zuurdesem pizza of focaccia

    Eten 

    Maak je eigen ambachtelijke zuurdesem pizza of focaccia 

    € 70

    3u Bruxelles, Laeken  

    Maak uw eigen kimchi

    Eten 

    Maak uw eigen kimchi 

    € 59

    3u Brussel, Laken  

    Zelf hete saus maken

    Eten 

    Zelf hete saus maken 

    € 45

    2u Brussel, Laken  

    Leer hoe azijn wordt gemaakt

    Eten 

    Leer hoe azijn wordt gemaakt 

    € 39

    2u Brussel, Laken  

    Leer koken met koji

    Eten 

    Leer koken met koji 

    € 45

    2u Brussel, Laken  

    Maak als groep je eigen hete sauzen

    Eten 

    Maak als groep je eigen hete sauzen 

    € 45

    2u Brussel, Laken  

    Réalisez vos légumes fermentés en équipe

    Eten 

    Réalisez vos légumes fermentés en équipe 

    € 45

    2u Brussel, Laken  

    Maak een seizoensdessert

    Eten 

    Maak een seizoensdessert 

    € 95

    3u Brussel, Ukkel  

    Bak uw seizoenstaarten

    Eten 

    Bak uw seizoenstaarten 

    € 85

    2u30 Brussel, Ukkel  

    Bak uw eigen macarons

    Eten 

    Bak uw eigen macarons 

    € 80

    2u30 Brussel, Ukkel  

    Leer zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen

    Eten 

    Leer zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen 

    € 325

    2d Brussel, Elsene  

    Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2

    Eten 

    Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2 

    € 325

    2d Brussel, Elsene  

    € 70

    per persoon