Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains
In het kort

Dompel jezelf onder in de wereld van de bakkerij en maak een heerlijke creatie met Roger, Simon en Thibault, bakkers
3u30 van ontdekking met Roger
Kennis in broodbakken
Zuurdesem brood en deeg om thuis te bakken
€ 70
per persoonDe workshop in detail
Stap binnen in het atelier van Coopains, waar de passie voor zuurdesem en brood centraal staat !
Bij aankomst word je warm ontvangen door één van onze bakkers, Simon, Roger of Thibault. De workshop begint met een introductie over zuurdesem in de wereld van het ambachtelijk bakken.
Daarna steek je je handen in de bloem om je eigen brooddeeg te maken. Zodra je dat gedaan hebt, ga je verder met het bakken van je eigen deeg, met behulp van Roger's duidelijke instructies.
Tijdens de pauze krijg je de kans om brood te degusteren en bespreken we de impact van verschillende soorten desems, hydraties en andere grondstoffen.
Om deze leuke ervaring af te ronden, bak je je eigen zuurdesembrood.
Je gaat naar huis met je eigen gebakken brood en een deeg om de volgende dag thuis te bakken, plus een hand out met uitleg. Zo kun je gemakkelijk je vrienden en familie bij een volgende maaltijd verrassen met zelfgebakken brood !
Locatie van de workshop
De werkplaats van Coopains is bereikbaar met het openbaar vervoer: met de trein, halte 'Thurn & Taxis' of met de metro, halte 'Pannenhuis'.
Extra informatie
Talen van de workshop
Français
English
Nederlands
Praktische informatie
Vergeet niet je kom/pot en handdoek mee te nemen, zodat je je creatie mee naar huis kunt nemen.

9 beoordelingen

Jérôme L
12/17/2024
Workshop très agréable. Roger a su s'adapter à tous les niveaux de son audience. Beaucoup de bonnes informations pour continuer son exploration de la panification au levain !

Stéphanie D
2/20/2024
Très chouette atelier avec énormément d explications sur le levain, la fermentation, les différentes farines etc. Très complet! Merci !

Isabelle R
12/13/2023
Plongée dans l’univers fascinant du pain au levain pendant 3h, avec deux passionnés des Coopains de la boulangerie. J’ai appris plein de petits trucs pour aller plus loin dans mes expérimentations, dans une ambiance sympa et décontractée. Merci 🌼

Nadia R
11/12/2023
Très chouette atelier, ambiance décontractée, précieuses informations. Andi était très attentif à nous aider et à nous conseiller. Le pain était (est encore) très bon, et la satisfaction de manger son propre pain est très réjouissante. Merci tout particulier à l'effort de traduction en passant de l'anglais au français et inversement. Super !

Jonathan L
5/25/2023
Très cool atelier :) intéressant, interactif et bonne ambiance

Chiara B
2/2/2023
The workshop was super nice, hands-on and very interesting! It was a gift from my partner and we had a great evening learning about bread making. The best part is that you leave with new knowledge, a freshly baked bread and a bread to bake at home. Highly recommended!

Karel A
2/2/2023
Zeer goed opgebouwde workshop. Bijzonder fijne atmosfeer!

Veronique d
11/1/2022
Très très chouette atelier de panification au levain avec les 2 Coopains de la Boulangerie qui partagent leur savoir-faire avec passion et gentillesse. Soirée conviviale, éducative et... délicieuse. Je recommande !
Misschien vind je dit ook leuk...
€ 70
per persoon
Roeland T
2/7/2025
Héél leuke workshop! Roger is een gedreven en meer dan bekwame vakman die zijn kennis op een deskundige en aangename wijze weet over te brengen. Mooi ook om hem bezig te zien en te horen. Ik heb dus een heel leerrijke en plezierige avond beleefd. Bedankt Roger.