ℹ️ Limited gift availability per workshop

  1. /
  2. /
  3. /
  4. /

Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains

Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 1 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 2 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 3 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 4 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 5 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 6 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 7 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 8 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 9 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 10 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 11 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 12 - Wecandoo

In het kort

undefined Coopains
uC

Dompel jezelf onder in de wereld van de bakkerij en maak een heerlijke creatie met Roger, Simon en Thibault, bakkers

4u van initiatie met Coopains

Kennis in broodbakken

Zuurdesem brood en deeg om thuis te bakken

€ 70

per persoon

De workshop in detail

  • 4u
  • 15 jaar min.
  • 6 tot 12 deelnemers
  • Tot 24 mensen voor een privatisering
  • Stap binnen in het atelier van Coopains, waar de passie voor zuurdesem en brood centraal staat !

    Bij aankomst word je warm ontvangen door één van onze bakkers, Simon, Roger of Thibault. De workshop begint met een introductie over zuurdesem in de wereld van het ambachtelijk bakken.

    Daarna steek je je handen in de bloem om je eigen brooddeeg te maken. Zodra je dat gedaan hebt, ga je verder met het bakken van je eigen deeg, met behulp van Roger's duidelijke instructies.

    Tijdens de pauze krijg je de kans om brood te degusteren en bespreken we de impact van verschillende soorten desems, hydraties en andere grondstoffen.

    Om deze leuke ervaring af te ronden, bak je je eigen zuurdesembrood.

    Je gaat naar huis met je eigen gebakken brood en een deeg om de volgende dag thuis te bakken, plus een hand out met uitleg. Zo kun je gemakkelijk je vrienden en familie bij een volgende maaltijd verrassen met zelfgebakken brood !

    Locatie van de workshop

    De werkplaats van Coopains is bereikbaar met het openbaar vervoer: met de trein, halte 'Thurn & Taxis' of met de metro, halte 'Pannenhuis'.

    Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    Français
    Nederlands

    Praktische informatie

    Vergeet niet je kom/pot en handdoek mee te nemen, zodat je je creatie mee naar huis kunt nemen.

    Ontmoet Coopains - Wecandoo

    Ontmoet Coopains

    Bakker

    Reacties

    Aladino R
    AR

    Aladino R

    3-10-2025

    Quand Roger vous raconte l’amour de son métier vous repartez avec l’envie de devenir boulanger Nous avons été ravi de participer à cet atelier

    Niki V
    NV

    Niki V

    12-9-2025

    Het was zeer leerrijk om eindelijk eens te zien, te voelen en te ruiken hoe het is wanneer je goed zit met je je desem en je deeg! Alles werd met zoveel passie verteld en dat is erg aanstekelijk. Het beste is dat je resultaat meeneemt naar huis en bovenal is het een waar genoegen vast te stellen dat het thuis ook lukt! Lekkerrrrr! bedankt Roger!

    Alexandre H
    AH

    Alexandre H

    12-9-2025

    Super atelier avec un animateur passionné ! On recommande :)!

    Yann B
    YB

    Yann B

    12-9-2025

    Atelier très bien structuré pour explorer en peu de temps les nombreuses étapes et détails de la confection du pain. Roger est très sympa et disponible et aime communiquer se passion. Le pain est délicieux aussi :)

    Roeland T
    RT

    Roeland T

    7-2-2025

    Héél leuke workshop! Roger is een gedreven en meer dan bekwame vakman die zijn kennis op een deskundige en aangename wijze weet over te brengen. Mooi ook om hem bezig te zien en te horen. Ik heb dus een heel leerrijke en plezierige avond beleefd. Bedankt Roger.

    Jérôme L
    JL

    Jérôme L

    17-12-2024

    Workshop très agréable. Roger a su s'adapter à tous les niveaux de son audience. Beaucoup de bonnes informations pour continuer son exploration de la panification au levain !

    Stéphanie D
    SD

    Stéphanie D

    20-2-2024

    Très chouette atelier avec énormément d explications sur le levain, la fermentation, les différentes farines etc. Très complet! Merci !

    Isabelle R
    IR

    Isabelle R

    13-12-2023

    Plongée dans l’univers fascinant du pain au levain pendant 3h, avec deux passionnés des Coopains de la boulangerie. J’ai appris plein de petits trucs pour aller plus loin dans mes expérimentations, dans une ambiance sympa et décontractée. Merci 🌼

    Nadia R
    NR

    Nadia R

    12-11-2023

    Très chouette atelier, ambiance décontractée, précieuses informations. Andi était très attentif à nous aider et à nous conseiller. Le pain était (est encore) très bon, et la satisfaction de manger son propre pain est très réjouissante. Merci tout particulier à l'effort de traduction en passant de l'anglais au français et inversement. Super !

    Jonathan L
    JL

    Jonathan L

    25-5-2023

    Très cool atelier :) intéressant, interactif et bonne ambiance

    Chiara B
    CB

    Chiara B

    2-2-2023

    The workshop was super nice, hands-on and very interesting! It was a gift from my partner and we had a great evening learning about bread making. The best part is that you leave with new knowledge, a freshly baked bread and a bread to bake at home. Highly recommended!

    Karel A
    KA

    Karel A

    2-2-2023

    Zeer goed opgebouwde workshop. Bijzonder fijne atmosfeer!

    Veronique d
    Vd

    Veronique d

    1-11-2022

    Très très chouette atelier de panification au levain avec les 2 Coopains de la Boulangerie qui partagent leur savoir-faire avec passion et gentillesse. Soirée conviviale, éducative et... délicieuse. Je recommande !

    Twijfelt u nog?

    Misschien vind je dit ook leuk...

    Bekijk alle ervaringen
    Maak uw eigen kimchi

    Eten 

    Maak uw eigen kimchi 

    3u Brussel, Laken  

    Zelf hete saus maken

    Eten 

    Zelf hete saus maken 

    2u Brussel, Laken  

    Leer hoe azijn wordt gemaakt

    Eten 

    Leer hoe azijn wordt gemaakt 

    2u Brussel, Laken  

    Leer koken met koji

    Eten 

    Leer koken met koji 

    2u Brussel, Laken  

    Leer zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen

    Eten 

    Leer zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen 

    2d Brussel, Elsene  

    Make your own organic sourdough baguette

    Eten 

    Make your own organic sourdough baguette 

    3u Brussel, Elsene  

    Make your own organic sourdough buns

    Eten 

    Make your own organic sourdough buns 

    3u Brussel, Elsene  

    Create your own organic breads and focaccias

    Eten 

    Create your own organic breads and focaccias 

    3u Brussel, Elsene  

    Introduction to cheese tasting

    Eten 

    Introduction to cheese tasting 

    1u30 Brussel, Grote Markt  

    Introduction to food and cheese pairing

    Eten 

    Introduction to food and cheese pairing 

    2u Brussel, Grote Markt  

    Proef ambachtelijk ijs

    Eten 

    Proef ambachtelijk ijs 

    1u Brussel, Saint-Gilles  

    Maak drie gastronomische plantaardige producten

    Eten 

    Maak drie gastronomische plantaardige producten 

    2u30 Brussel, ninove poort  

    € 70

    per persoon