1. /
  2. /
  3. /
  4. /

Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains

Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 1 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 2 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 3 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 4 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 5 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 6 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 7 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 8 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 9 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 10 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 11 - Wecandoo
Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 12 - Wecandoo

In het kort

undefined Coopains
uC

Dompel jezelf onder in de wereld van de bakkerij en maak een heerlijke creatie met Roger, Simon en Thibault, bakkers

4u van initiatie met Coopains

Kennis in broodbakken

Zuurdesem brood en deeg om thuis te bakken

€ 70

per persoon

De workshop in detail

  • 4u
  • 15 jaar min.
  • 6 tot 12 deelnemers
  • Tot 24 mensen voor een privatisering
  • Stap binnen in het atelier van Coopains, waar de passie voor zuurdesem en brood centraal staat !

    Bij aankomst word je warm ontvangen door ƩƩn van onze bakkers, Simon, Roger of Thibault. De workshop begint met een introductie over zuurdesem in de wereld van het ambachtelijk bakken.

    Daarna steek je je handen in de bloem om je eigen brooddeeg te maken. Zodra je dat gedaan hebt, ga je verder met het bakken van je eigen deeg, met behulp van Roger's duidelijke instructies.

    Tijdens de pauze krijg je de kans om brood te degusteren en bespreken we de impact van verschillende soorten desems, hydraties en andere grondstoffen.

    Om deze leuke ervaring af te ronden, bak je je eigen zuurdesembrood.

    Je gaat naar huis met je eigen gebakken brood en een deeg om de volgende dag thuis te bakken, plus een hand out met uitleg. Zo kun je gemakkelijk je vrienden en familie bij een volgende maaltijd verrassen met zelfgebakken brood !

    Locatie van de workshop

    De werkplaats van Coopains is bereikbaar met het openbaar vervoer: met de trein, halte 'Thurn & Taxis' of met de metro, halte 'Pannenhuis'.

    Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    FranƧais
    Nederlands

    Praktische informatie

    Vergeet niet je kom/pot en handdoek mee te nemen, zodat je je creatie mee naar huis kunt nemen.

    Ontmoet Coopains - Wecandoo

    Ontmoet Coopains

    Bakker

    Reacties

    Aladino R
    AR

    Aladino R

    3-10-2025

    Quand Roger vous raconte l’amour de son mĆ©tier vous repartez avec l’envie de devenir boulanger Nous avons Ć©tĆ© ravi de participer Ć  cet atelier

    Niki V
    NV

    Niki V

    12-9-2025

    Het was zeer leerrijk om eindelijk eens te zien, te voelen en te ruiken hoe het is wanneer je goed zit met je je desem en je deeg! Alles werd met zoveel passie verteld en dat is erg aanstekelijk. Het beste is dat je resultaat meeneemt naar huis en bovenal is het een waar genoegen vast te stellen dat het thuis ook lukt! Lekkerrrrr! bedankt Roger!

    Alexandre H
    AH

    Alexandre H

    12-9-2025

    Super atelier avec un animateur passionnƩ ! On recommande :)!

    Yann B
    YB

    Yann B

    12-9-2025

    Atelier très bien structuré pour explorer en peu de temps les nombreuses étapes et détails de la confection du pain. Roger est très sympa et disponible et aime communiquer se passion. Le pain est délicieux aussi :)

    Roeland T
    RT

    Roeland T

    7-2-2025

    HƩƩl leuke workshop! Roger is een gedreven en meer dan bekwame vakman die zijn kennis op een deskundige en aangename wijze weet over te brengen. Mooi ook om hem bezig te zien en te horen. Ik heb dus een heel leerrijke en plezierige avond beleefd. Bedankt Roger.

    JƩrƓme L
    JL

    JƩrƓme L

    17-12-2024

    Workshop très agréable. Roger a su s'adapter à tous les niveaux de son audience. Beaucoup de bonnes informations pour continuer son exploration de la panification au levain !

    StƩphanie D
    SD

    StƩphanie D

    20-2-2024

    Très chouette atelier avec énormément d explications sur le levain, la fermentation, les différentes farines etc. Très complet! Merci !

    Isabelle R
    IR

    Isabelle R

    13-12-2023

    PlongĆ©e dans l’univers fascinant du pain au levain pendant 3h, avec deux passionnĆ©s des Coopains de la boulangerie. J’ai appris plein de petits trucs pour aller plus loin dans mes expĆ©rimentations, dans une ambiance sympa et dĆ©contractĆ©e. Merci 🌼

    Nadia R
    NR

    Nadia R

    12-11-2023

    Très chouette atelier, ambiance décontractée, précieuses informations. Andi était très attentif à nous aider et à nous conseiller. Le pain était (est encore) très bon, et la satisfaction de manger son propre pain est très réjouissante. Merci tout particulier à l'effort de traduction en passant de l'anglais au français et inversement. Super !

    Jonathan L
    JL

    Jonathan L

    25-5-2023

    Très cool atelier :) intéressant, interactif et bonne ambiance

    Chiara B
    CB

    Chiara B

    2-2-2023

    The workshop was super nice, hands-on and very interesting! It was a gift from my partner and we had a great evening learning about bread making. The best part is that you leave with new knowledge, a freshly baked bread and a bread to bake at home. Highly recommended!

    Karel A
    KA

    Karel A

    2-2-2023

    Zeer goed opgebouwde workshop. Bijzonder fijne atmosfeer!

    Veronique d
    Vd

    Veronique d

    1-11-2022

    Très très chouette atelier de panification au levain avec les 2 Coopains de la Boulangerie qui partagent leur savoir-faire avec passion et gentillesse. Soirée conviviale, éducative et... délicieuse. Je recommande !

    Twijfelt u nog?

    Misschien vind je dit ook leuk...

    Bekijk alle ervaringen
    Maak uw eigen kimchi

    EtenĀ 

    Maak uw eigen kimchiĀ 

    3u Brussel, Laken Ā 

    Zelf hete saus maken

    EtenĀ 

    Zelf hete saus makenĀ 

    2u Brussel, Laken Ā 

    Leer hoe azijn wordt gemaakt

    EtenĀ 

    Leer hoe azijn wordt gemaaktĀ 

    2u Brussel, Laken Ā 

    Leer koken met koji

    EtenĀ 

    Leer koken met kojiĀ 

    2u Brussel, Laken Ā 

    Leer zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen

    EtenĀ 

    Leer zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagenĀ 

    2d Brussel, Elsene Ā 

    Make your own organic sourdough baguette

    EtenĀ 

    Make your own organic sourdough baguetteĀ 

    3u Brussel, Elsene Ā 

    Make your own organic sourdough buns

    EtenĀ 

    Make your own organic sourdough bunsĀ 

    3u Brussel, Elsene Ā 

    Create your own organic breads and focaccias

    EtenĀ 

    Create your own organic breads and focacciasĀ 

    3u Brussel, Elsene Ā 

    Introduction to cheese tasting

    EtenĀ 

    Introduction to cheese tastingĀ 

    1u30 Brussel, Grote Markt Ā 

    Introduction to food and cheese pairing

    EtenĀ 

    Introduction to food and cheese pairingĀ 

    2u Brussel, Grote Markt Ā 

    Proef ambachtelijk ijs

    EtenĀ 

    Proef ambachtelijk ijsĀ 

    1u Brussel, Saint-Gilles Ā 

    Maak drie gastronomische plantaardige producten

    EtenĀ 

    Maak drie gastronomische plantaardige productenĀ 

    2u30 Brussel, ninove poort Ā 

    € 70

    per persoon