1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze ambachtslieden
  4. /
  5. Alice

Maak kennis met Alice.

Bakker

Brussel

Alice werkte in een groot cosmeticabedrijf voordat ze het zuurdesem bakken ontdekte, eerst als hobby en daarna als passie die uiteindelijk een drijfveer werd voor omschakeling.

Daarom besloot zij een opleiding te volgen aan de Internationale Bakkerijschool in Zuid-Frankrijk, die gespecialiseerd is in traditionele methoden voor zuurdesembrood. Zij begon haar eerste workshops en de pandemische periode zorgde dat haar activiteit zeer populair werd.

Dit was voor haar een gelegenheid om een netwerk op te bouwen en naar de Verenigde Staten te gaan om haar opleiding aan het San Francisco Baking Institute te voltooien. Daar heeft zij haar kennis en ervaring van de verschillende zuurdesems en broodsoorten (speciale broden en brioche brood) verdiept.

Na haar terugkeer in België in 2021 slaagde ze voor het bakkersexamen en lanceerde ze haar workshops weer met meer gevorderde modules: het bedrijf was gelanceerd!

Ze staat altijd te popelen om haar passie en ervaring te delen en iedereen de kans te geven hun dagelijks leven magisch te maken met gezonde en goede producten. Ze heet u graag welkom in haar atelier voor een uniek moment!