1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Eten

Cook your own stuffed pasta from Bologna

Cook your own stuffed pasta from Bologna - Afbeelding nr. 1 - Wecandoo
Cook your own stuffed pasta from Bologna - Afbeelding nr. 2 - Wecandoo
Cook your own stuffed pasta from Bologna - Afbeelding nr. 3 - Wecandoo
Cook your own stuffed pasta from Bologna - Afbeelding nr. 4 - Wecandoo
Cook your own stuffed pasta from Bologna - Afbeelding nr. 5 - Wecandoo
Cook your own stuffed pasta from Bologna - Afbeelding nr. 6 - Wecandoo
Cook your own stuffed pasta from Bologna - Afbeelding nr. 7 - Wecandoo
Cook your own stuffed pasta from Bologna - Afbeelding nr. 8 - Wecandoo
Cook your own stuffed pasta from Bologna - Afbeelding nr. 9 - Wecandoo
Cook your own stuffed pasta from Bologna - Afbeelding nr. 10 - Wecandoo
Cook your own stuffed pasta from Bologna - Afbeelding nr. 11 - Wecandoo

3 hours of discovery with Federica

Knowledge in Italian cuisine

Tasting your stuffed pasta

€ 79

per persoon

De workshop in detail

  • 4u
  • 15 jaar min.
  • 4 tot 8 deelnemers
  • Tot 10 mensen voor een privatisering
  • Dive into a unique craftsmanship that delights food lovers worldwide and transports you to Bologna!

    Federica will warmly welcome you to her beautiful workshop for this culinary journey. After introductions, she will start with a theoretical introduction to transalpine gastronomy, as well as pasta-making. You'll discover that there are various codes and rules to learn for crafting the famous stuffed pasta of Emilia-Romagna: ravioli, tortellini, cappelletti... There's something for every taste!

    Next, you'll step into the hands-on phase. Federica will guide you through ingredient preparation, then into the creation of the dough and the filling. If you've never cooked this type of dish before, no need to worry! The artisan will be by your side at every step.

    She will also explain how to roll out the dough, use the pasta machine, and then stuff the pasta according to your chosen shape, with two seasonal fillings: ricotta, parmesan, and parsley; ricotta and spinach; pumpkin, and more.

    Once the stuffed and cooked pasta is ready, you'll sit down to savour it while exchanging thoughts with the artisan and other participants about this wonderful experience!

    Locatie van de workshop

    L'atelier de Federica est accessible en transports en commun.

    Deze plaats is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    Français
    English
    Italiano

    Praktische informatie

    Veuillez prévoir un délai de 10 à 15 minutes d’avance et n'oubliez pas d'apporter un contenant pour pouvoir repartir avec vos créations.

    Ontmoet Federica - Wecandoo

    Ontmoet Federica

    Chef

    2 beoordelingen

    Paul-Etienne S
    PS

    Paul-Etienne S

    1/12/2025

    J'ai passé une super soirée et ai beaucoup apprécié cet atelier. Federica prend bien le temps d'expliquer et donne son maximum tout au long de l'atelier pour que personne ne soit bloqué lors de la fabrication. Elle a une connaissance approfondie des pâtes, de la cuisine et partage des astuces avec plaisir. Le fait de déguster les créations à la fin avec tout le monde est aussi très chouette. Je recommande sans hésiter et referai un atelier avec plaisir.

    Sophie E
    SE

    Sophie E

    1/11/2025

    Merci Federica pour nous avoir montré les secrets de la fabrication des pasta. J'ai offert cet atelier à mon mari pour noël et nous avons passé un bon moment! Nous avons hâte de pouvoir faire des pasta chez nous. Sophie & Bradley

    Misschien vind je dit ook leuk...

    Bekijk alle ervaringen
    Cook your own colourful ravioli

    Eten 

    Cook your own colourful ravioli 

    € 79

    4u Forest, Bruxelles  

    Cook your own Sardinian pasta

    Eten 

    Cook your own Sardinian pasta 

    € 79

    4u Forest, Bruxelles  

    Maak uw eigen kimchi

    Eten 

    Maak uw eigen kimchi 

    € 59

    3u Brussel, Laken  

    Zelf hete saus maken

    Eten 

    Zelf hete saus maken 

    € 45

    2u Brussel, Laken  

    Leer hoe azijn wordt gemaakt

    Eten 

    Leer hoe azijn wordt gemaakt 

    € 39

    2u Brussel, Laken  

    Leer koken met koji

    Eten 

    Leer koken met koji 

    € 45

    2u Brussel, Laken  

    Maak als groep je eigen hete sauzen

    Eten 

    Maak als groep je eigen hete sauzen 

    € 45

    2u Brussel, Laken  

    Maak een seizoensdessert

    Eten 

    Maak een seizoensdessert 

    € 95

    3u Brussel, Ukkel  

    Bak uw seizoenstaarten

    Eten 

    Bak uw seizoenstaarten 

    € 85

    2u30 Brussel, Ukkel  

    Bak uw eigen macarons

    Eten 

    Bak uw eigen macarons 

    € 80

    2u30 Brussel, Ukkel  

    Leer zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen

    Eten 

    Leer zuurdesem brood bakken - Level 1 - 2 dagen 

    € 325

    2d Brussel, Elsene  

    Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2

    Eten 

    Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2 

    € 325

    2d Brussel, Elsene  

    € 79

    per persoon
    Wecandoo

    Wecandoo geeft iedereen de kans om een workshop te ervaren in het atelier van een lokale ambachtsman of -vrouw, om samen een eigen unieke creatie te maken. Een bijzondere ervaring waar je een vaardigheid kan ontdekken met gepassioneerde vakmensen en je eigen creativiteit kunt laten spreken.

    Wecandoo

    De nieuwsbrief over handwerk

    Nieuwe ervaringen, inspirerende tips, fascinerende portretten, nieuws, evenementen...

    Volg ons

    De taal veranderen