1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Eten

Uw eigen yoghurt maken

2,5 u ontdekking met Emilie en Pierre

Kennis van fermentatie

Uw heerlijke yoghurt

€ 59

per persoon

Onze betaalmethoden

De workshop in detail

  • 2u30
  • 4 tot 12 deelnemers
  • 15 jaar min.
  • Yoghurt liefhebbers, deze workshop is voor jullie!

    Emilie en Pierre leiden u door de fascinerende wereld van fermentatie door de basisprincipes uit te leggen.

    U leert ook meer over fermenten, hun eigenschappen en de voordelen die ze kunnen hebben bij het maken van yoghurt.

    Na dit kleine theoretische gedeelte zult u leren hoe u yoghurt maakt en in potjes doet.

    Emilie en Pierre geven u ook advies en vertellen u hun geheimpjes om ze te proeven via mooie recepten: dipsausjes op basis van yoghurt of yoghurtmousse... u zult verrast zijn!

    Tijdens de hele workshop kunt u gefermenteerde bereidingen proeven, de ene nog lekkerder dan de andere.

    Het heeft iets heel bevredigends om zelf gezonde en lekkere yoghurt te maken!

    U gaat naar huis met uw eigen yoghurt, maar ook met nieuwe kennis om in de praktijk te brengen!

    Deze workshop wordt in verschillende talen tegelijk aangeboden. De ambachtslieden zullen de taal van de workshop aanpassen aan de aanwezige deelnemers.

    Locatie van de workshop

    De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

    Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    Français
    English

    Wecandoo - Ontmoet Emilie & her team

    Ontmoet Emilie & her team

    Fermentatie Specialisten

    Emilie, antropologe van opleiding en levenslange culinaire liefhebber, is nu gespecialiseerd in fermentatie. Haar ontmoeting met Pierre, haar levensgezel, heeft haar nieuwsgierigheid naar de verschillende culinaire werelden alleen maar doen toenemen.

    Dankzij haar aanvankelijke opleiding en haar Poolse afkomst is zij bijzonder geïnteresseerd in de knowhow van de traditionele landbouwlanden van Centraal-Europa. De vele avonden in de Poolse keukens waar ze de intelligentie en poëzie van deskundige handen observeerde, hebben een diepe indruk op haar achtergelaten.

    Pierre houdt van het verkennen van smaken. Zijn ervaring met vegetarisch koken, wereldkeuken, Franse keuken en fijn gebak heeft zijn vaardigheden bijgeschaafd en zijn passie voor smaak aangescherpt.

    De (her)ontdekking van bepaalde producten en oude of avant-gardistische knowhow staat centraal in zijn creativiteit.

    Het bewerken van hun moestuin en het oogsten van hun producten hebben Pierre geleerd geduldig, nederig en eenvoudig te koken.

    Pierre en Emilie zijn nu al meer dan 15 jaar samen. Aangezien ze allebei een passie voor koken hadden, besloten ze een moestuin te beginnen. Een beslissing die misschien triviaal lijkt, maar die de loop van hun leven veranderde! Met een overvloedige moestuin begon Emilie zich te interesseren voor de beste manier om haar oogst te bewaren en zo ontdekte ze fermentatie. Samen met Pierre richtte ze Itinéraire Bis Gourmand op.

    Dit project bevordert gezond, lekker en gezellig eten! Itinéraire Bis Gourmand wil veel meer zijn dan alleen het bewaren van seizoensfruit en -groenten, het wil een faciliteit zijn voor kennis en technieken. Emilie en Pierre experimenteren ermee, verwerken ze en delen ze met anderen. Daartoe baseren zij hun project op drie soorten acties: Bewaren, Overdragen en Innoveren. Het is een uitnodiging om een andere weg in te slaan en daardoor verrast te worden.

    Zij bieden hun workshops aan in het Molleke, een plaats die volledig gewijd is aan de bevordering en verspreiding van een duurzamere levensstijl.

    Geen beoordeling

    Deze workshop heeft nog geen beoordelingen. Reserveer hier je plaats en deel je ervaring.

    € 59

    per persoon