0 - Wecandoo
2 - Wecandoo
3 - Wecandoo
4 - Wecandoo
5 - Wecandoo
6 - Wecandoo
7 - Wecandoo
8 - Wecandoo
9 - Wecandoo
10 - Wecandoo
11 - Wecandoo
12 - Wecandoo
13 - Wecandoo
14 - Wecandoo
15 - Wecandoo
16 - Wecandoo
17 - Wecandoo
18 - Wecandoo
19 - Wecandoo
20 - Wecandoo
21 - Wecandoo
22 - Wecandoo
23 - Wecandoo
24 - Wecandoo
25 - Wecandoo
26 - Wecandoo
27 - Wecandoo
28 - Wecandoo
  1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze ambachtslieden
  4. /
  5. Emilie & her team

Maak kennis met Emilie & her team.

Fermentatie Specialisten

Brussel

Emilie, antropologe van opleiding en levenslange culinaire liefhebber, is nu gespecialiseerd in fermentatie. Haar ontmoeting met Pierre, haar levensgezel, heeft haar nieuwsgierigheid naar de verschillende culinaire werelden alleen maar doen toenemen.

Dankzij haar aanvankelijke opleiding en haar Poolse afkomst is zij bijzonder geïnteresseerd in de knowhow van de traditionele landbouwlanden van Centraal-Europa. De vele avonden in de Poolse keukens waar ze de intelligentie en poëzie van deskundige handen observeerde, hebben een diepe indruk op haar achtergelaten.

Pierre houdt van het verkennen van smaken. Zijn ervaring met vegetarisch koken, wereldkeuken, Franse keuken en fijn gebak heeft zijn vaardigheden bijgeschaafd en zijn passie voor smaak aangescherpt.

De (her)ontdekking van bepaalde producten en oude of avant-gardistische knowhow staat centraal in zijn creativiteit.

Het bewerken van hun moestuin en het oogsten van hun producten hebben Pierre geleerd geduldig, nederig en eenvoudig te koken.

Pierre en Emilie zijn nu al meer dan 15 jaar samen. Aangezien ze allebei een passie voor koken hadden, besloten ze een moestuin te beginnen. Een beslissing die misschien triviaal lijkt, maar die de loop van hun leven veranderde! Met een overvloedige moestuin begon Emilie zich te interesseren voor de beste manier om haar oogst te bewaren en zo ontdekte ze fermentatie. Samen met Pierre richtte ze Itinéraire Bis Gourmand op.

Dit project bevordert gezond, lekker en gezellig eten! Itinéraire Bis Gourmand wil veel meer zijn dan alleen het bewaren van seizoensfruit en -groenten, het wil een faciliteit zijn voor kennis en technieken. Emilie en Pierre experimenteren ermee, verwerken ze en delen ze met anderen. Daartoe baseren zij hun project op drie soorten acties: Bewaren, Overdragen en Innoveren. Het is een uitnodiging om een andere weg in te slaan en daardoor verrast te worden.

Zij bieden hun workshops aan in het Molleke, een plaats die volledig gewijd is aan de bevordering en verspreiding van een duurzamere levensstijl.

De ervaringen van Emilie & her team

Bekijk alle ervaringen
Bereid en bewaar uw seizoensgroenten

Eten 

Bereid en bewaar uw seizoensgroenten 

€ 65

2u30 Rebecq  

Uw eigen yoghurt maken

Eten 

Uw eigen yoghurt maken 

€ 65

2u30 Rebecq  

Maak uw eigen ginger ale

Drinken 

Maak uw eigen ginger ale 

€ 65

2u30 Rebecq  

Bereid een volledige maaltijd met als thema fermenta

Eten 

Bereid een volledige maaltijd met als thema fermenta 

€ 79

4u Rebecq  

Wecandoo

Wecandoo geeft iedereen de kans om een workshop te ervaren in het atelier van een lokale ambachtsman of -vrouw, om samen een eigen unieke creatie te maken. Een bijzondere ervaring waar je een vaardigheid kan ontdekken met gepassioneerde vakmensen en je eigen creativiteit kunt laten spreken.

Wecandoo

De nieuwsbrief over handwerk

Nieuwe ervaringen, inspirerende tips, fascinerende portretten, nieuws, evenementen...

Volg ons

De taal veranderen