Bereid en bewaar uw seizoensgroenten

Brussel, Centrum

Ontdek fermentatie en leer hoe u uw seizoensgroenten kunt bewaren met Emilie en Pierre, fermentatie specialisten


Maak kennis met Emilie & her team
Fermentatie Specialisten


2,5 u ontdekking met Emilie en Pierre

Kennis van fermentatie

Uw pot groenten en een begeleidend boekje

59 €  / persoon

Verloop van de workshop

Als u altijd al uw groenten hebt willen bewaren en fermenteren, dan is deze workshop ideaal voor u!

Emilie en Pierre leiden u door de fascinerende wereld van fermentatie door de basisprincipes uit te leggen.

U leert ook over de cyclus van de seizoenen, seizoensgroenten en hun gebruik in de keuken.

Zodra de groenten grondig zijn schoongemaakt en gesneden, worden ze klaargemaakt voor het oppotten.

Met een beetje zout en een paar tips kunt u het lacto-gistingsproces starten.

Klaar! U hebt eindelijk uw eerste groenteconserven gemaakt.

Tijdens de hele workshop zult u bereidingen kunnen proeven, de ene nog lekkerder dan de andere.

Fruit en groenten bewaren is zeker de beste manier om (weer) aansluiting te vinden bij de seizoenscyclus. In deze workshop leert u alles over conserveren en de geheimen ervan!

U verlaat deze workshop met 1 potje groenten, maar ook een begeleidend boekje zodat u niets vergeet!

Deze workshop wordt in verschillende talen tegelijk aangeboden. De ambachtslieden zullen de taal van de workshop aanpassen aan de aanwezige deelnemers.


Een privé-workshop houden

Houd een privé-workshop en geniet van dit gezellige en bijzondere moment met collega's of vrienden:


Praktische informatie


Brussel


4 - 12 pers.


2u30


Privé-workshop mogelijk


15 jaar min.


Talen van de workshop

Deze workshop wordt gehouden in Français, English


Maak kennis Emilie & her team.

Emilie, antropologe van opleiding en levenslange culinaire liefhebber, is nu gespecialiseerd in fermentatie. Haar ontmoeting met Pierre, haar levensgezel, heeft haar nieuwsgierigheid naar de verschillende culinaire werelden alleen maar doen toenemen.

Dankzij haar aanvankelijke opleiding en haar Poolse afkomst is zij bijzonder geïnteresseerd in de knowhow van de traditionele landbouwlanden van Centraal-Europa. De vele avonden in de Poolse keukens waar ze de intelligentie en poëzie van deskundige handen observeerde, hebben een diepe indruk op haar achtergelaten.

Pierre houdt van het verkennen van smaken. Zijn ervaring met vegetarisch koken, wereldkeuken, Franse keuken en fijn gebak heeft zijn vaardigheden bijgeschaafd en zijn passie voor smaak aangescherpt.

De (her)ontdekking van bepaalde producten en oude of avant-gardistische knowhow staat centraal in zijn creativiteit.

Het bewerken van hun moestuin en het oogsten van hun producten hebben Pierre geleerd geduldig, nederig en eenvoudig te koken.

Pierre en Emilie zijn nu al meer dan 15 jaar samen. Aangezien ze allebei een passie voor koken hadden, besloten ze een moestuin te beginnen. Een beslissing die misschien triviaal lijkt, maar die de loop van hun leven veranderde! Met een overvloedige moestuin begon Emilie zich te interesseren voor de beste manier om haar oogst te bewaren en zo ontdekte ze fermentatie. Samen met Pierre richtte ze Itinéraire Bis Gourmand op.

Dit project bevordert gezond, lekker en gezellig eten! Itinéraire Bis Gourmand wil veel meer zijn dan alleen het bewaren van seizoensfruit en -groenten, het wil een faciliteit zijn voor kennis en technieken. Emilie en Pierre experimenteren ermee, verwerken ze en delen ze met anderen. Daartoe baseren zij hun project op drie soorten acties: Bewaren, Overdragen en Innoveren. Het is een uitnodiging om een andere weg in te slaan en daardoor verrast te worden.

Zij bieden hun workshops aan in het Molleke, een plaats die volledig gewijd is aan de bevordering en verspreiding van een duurzamere levensstijl.



Plaats van de workshop

De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.


Reacties

Wilt u een reactie achterlaten? U moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten - Inloggen


Misschien vindt u het volgende ook leuk...