1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Drinken

Ontdek de extractie en bereiding van koffie

Wecandoo - Ontdek de extractie en bereiding van koffie - Afbeelding nr. 1
Wecandoo - Ontdek de extractie en bereiding van koffie - Afbeelding nr. 2
Wecandoo - Ontdek de extractie en bereiding van koffie - Afbeelding nr. 3
Wecandoo - Ontdek de extractie en bereiding van koffie - Afbeelding nr. 4
Wecandoo - Ontdek de extractie en bereiding van koffie - Afbeelding nr. 5
Wecandoo - Ontdek de extractie en bereiding van koffie - Afbeelding nr. 6

1,5 uur initiatie met Harold en zijn team

Kennis van branden

Een zakje koffie van 250 gram

De workshop in detail

  • 1u30
  • 15 jaar min.
  • 3 tot 8 deelnemers
  • Tot 14 mensen voor een privatisering
  • Welkom bij een boeiende workshop koffiebranden! Harold of een lid van zijn team begeleidt u bij het bezoek. 

    Hij stelt u eerst een compleet aromapanel van koffiesoorten voor en legt uit wat de smaak beïnvloedt en wat ze speciaal maakt ( door de producenten gebruikte methoden, soort plant, branden, extractiemethode, infusie...).

    Daarna neemt u deel aan cupping. Dit is een proefmethode die bedoeld is om de koffies zo objectief mogelijk te beoordelen. U experimenteert met espresso of slow coffee.

    Aan het einde van de workshop gaat u naar huis met een zak koffie en mooie herinneringen!

    Locatie van de workshop

    De werkplaats bevindt zich in de buitenwijken bij Brussel.

    Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    Français
    English
    Nederlands

    Wecandoo - Ontmoet Harold en zijn team

    Ontmoet Harold en zijn team

    Koffiebrander



    Harold heeft twee grote passies in het leven: mechanica en koken.

    Zijn moeder is een uitstekende kok met wie hij graag achter het fornuis stond. Bij haar ontwikkelde hij zijn smaak en kennis.

    Vandaag doet hij dat nog steeds via zijn werk als brander en via zijn contacten met klanten en vrienden in de horeca.

    Hij gebruikt regelmatig haar mechanische vaardigheden om alle machines voor het branden, malen en maken van koffie te begrijpen en te bedienen. Hij kocht CORICA in 2011 en leerde de basis van het vak van de vorige koffiebrander.

    Deze Brusselse KMO bestaat al heel lang en Harold innoveert graag, zowel wat de geselecteerde koffiesoorten (ze zijn ook invoerder) als de gebruikte technologieën betreft.

    Dit prachtige ambacht evolueert voortdurend en biedt een lonende complexiteit aan elke leergierige geest!

    5 beoordelingen

    Denys M
    DM

    Denys M

    7/24/2024

    L'atelier était très intéressant et l'artisan qui nous l'a proposé est particulièrement sympathique et très compétent. On sent que l'on a affaire à de vrais passionnés qui connaissent très bien l'univers du café !

    Bart B
    BB

    Bart B

    6/13/2024

    Dankjewel om je degelijke ervaring en kennis op een aangename en deskundige manier te delen.

    Sandrine L
    SL

    Sandrine L

    4/27/2024

    Très chouette expérience. J’ai appris beaucoup de choses et l’animateur était didactique et très à l’écoute À faire si vous aimez le café et découvrir de nouvelles saveurs et expériences

    Loredana M
    LM

    Loredana M

    10/30/2023

    Very nice experience! We had learnt a lot on coffee and the different brewing methods. The host was very welcoming and kind with us. We loved the all the coffees and the their store.

    Morgane L
    ML

    Morgane L

    9/25/2023

    Super expérience ! Merci beaucoup pour ce moment c’était très intéressant. Atelier à faire pour découvrir le monde de la torréfaction.

    € 45

    per persoon