Proef biologische en Brusselse wijnen in een stedelijke wijnkelder

Brussel, Laken

Proef biologische en Brusselse wijnen in een stedelijk wijnkelder met Thierry, wijnbouwerEen workshop van 1,5 uur met Thierry

Stedelijke wijnbereiding

Een wijnproeverij

25 €  / persoon

Verloop van de workshop

Welkom in de prachtige stedelijke wijnkelder van Thierry ! 

Tijdens dit 1,5 uur durende bezoek ontdekt u de geschiedenis van het bedrijf terwijl u langs de gang van vaten en tonnen loopt ...

Thierry zal met plezier het hele proces van het maken van hun biologische wijnen uitleggen! 

Daarna proeft u, met een mooi glas in de hand, verschillende huiswijnen. De wijnmaker vergezelt u gedurende de hele proeverij om u te begeleiden bij uw proefgebaren en -technieken. 

U zult dit bezoek verlaten met wijd openstaande smaakpapillen!

Deze workshop is beschikbaar in verschillende talen. In de kalender vindt u de slots in het Frans, Engels of Nederlands.


Een privé-workshop houden

Houd een privé-workshop en geniet van dit gezellige en bijzondere moment met collega's of vrienden:


Praktische informatie


Brussel


6 - 15 pers.


1u30


Privé-workshop mogelijk


15 jaar min.


Talen van de workshop

Deze workshop wordt gehouden in Français, English, Nederlands


Maak kennis Thierry L.

In het hart van Brussel vindt magie plaats, in de kelder van Thierry! 

Voormalig drukker en gepassioneerd voor wijnen, koos hij voor de nabijheid die de wijnkelder bood om zijn passie met zoveel mogelijk mensen te delen! Deze wijnmaker werkt uitsluitend biologisch en zet zich voor 100% in voor de Brusselse kringloopeconomie door "wijnafval" te recycleren en te herwaarderen met de hulp van andere ambachtslieden. 

Thierry beheert Gudule: officieel de eerste stedelijke wijnkelder van Brussel! Goedele (in het Frans Gudule) is natuurlijk de beschermheilige van Brussel! De legende van de lantaarn begeleidt deze ambachtsman in zijn dagelijkse werk, dankzij het kleine vonkje dat soms bergen en hellingen kan verzetten.

Hij ontvangt u met enthousiasme in zijn zeer grote werkplaats waar de vaten staan opgesteld om bewonderd te worden en de flessen staan te wachten om geproefd te worden. Plaats van de workshop

De stedelijke wijnkelder van Thierry en Geoffroy ligt vlakbij het metrostation Pannenhuis (lijn 6), tegenover de BE-HERE. Het is gevestigd in het Greenbizz Brussels gebouw, werkplaats 37.8.


Reacties

Alejandro G.

Op 25-03-2023
La dégustation était extraordinaire. Thierry est bien passioné et les vins gudule sont vraiment originales et d´un qualité extraordinaire.

Daniel S.

Op 06-03-2023
Quelle belle découverte au milieu du port de Bruxelles.
Faire du vin n'est pas donné à tout le monde et encore moins à ceux qui ne possède pas de vignoble. Thierry a tout de même relevé ce défi et réalisé un beau rêve en challengeant les nombreux obstacles qui existaient et existent.
La dégustation bien évidemment est aussi originale que ses vins. Ce n'est pas un vigneron qui vous parle des ses terres et de ses climats, non, le focus et sur les jus et sur les méthodes de vinifications.
Si vous voulez donc une autre aventure et découvrir ce seul chai bruxelleois, n'attendez-pas!

muriel h.

Op 02-02-2023
La dégustation était super, Geoffroy explique très bien, simplement, ne se prend pas de haut et répond gentiment à toutes les questions, même les questions très basiques. Très chouette expérience et vins délicieux!

Wilt u een reactie achterlaten? U moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten - Inloggen


Misschien vindt u het volgende ook leuk...