Proef biologische en Brusselse wijnen in een stedelijke wijnkelder

Brussel, Laken

Proef biologische en Brusselse wijnen in een stedelijk wijnkelder met Thierry en Geoffroy, ambachtelijke wijnmakersEen workshop van 1,5 uur met Thierry en Geoffroy

Stedelijke wijnbereiding

Een wijn- en kaasproeverij

20 €  / persoon

Verloop van de workshop

Welkom in de prachtige stedelijke wijnkelder van Thierry en Geoffroy! 

Tijdens dit 1,5 uur durende bezoek ontdekt u de geschiedenis van het bedrijf terwijl u langs de gang van vaten en tonnen loopt ...

Thierry en Geoffroy zullen u met plezier het hele proces van het maken van hun biologische wijnen uitleggen! 

Daarna proeft u, met een mooi glas in de hand, verschillende huiswijnen vergezeld van heerlijke kazen. De wijnmakers vergezellen u gedurende de hele proeverij om u te begeleiden bij uw proefgebaren en -technieken. 

U zult dit bezoek verlaten met wijd openstaande smaakpapillen!

Deze workshop is beschikbaar in verschillende talen. In de kalender vindt u de slots in het Frans, Engels of Nederlands.


Een privé-workshop houden

Houd een privé-workshop en geniet van dit gezellige en bijzondere moment met collega's of vrienden:


Praktische informatie


Brussel


6 - 12 pers.


1u30


Privé-workshop mogelijk


15 jaar min.


Talen van de workshop

Deze workshop wordt gehouden in Français, English, Nederlands


Maak kennis Geoffroy de Lichtervelde - Gudule Winery.

In het hart van Brussel vindt magie plaats, in de kelder van Thierry! 

Voormalig drukker en gepassioneerd voor wijnen, koos hij voor de nabijheid die de wijnkelder bood om zijn passie met zoveel mogelijk mensen te delen! Deze wijnmaker werkt uitsluitend biologisch en zet zich voor 100% in voor de Brusselse kringloopeconomie door "wijnafval" te recycleren en te herwaarderen met de hulp van andere ambachtslieden. 

Samen met Geoffroy, die sinds 2020 zorgt voor de verkoop, beheren ze Gudule: officieel de eerste stedelijke wijnkelder van Brussel! Goedele (in het Frans Gudule) is natuurlijk de beschermheilige van Brussel! De legende van de lantaarn begeleidt deze ambachtslieden bij hun dagelijks werk, dankzij de kleine vonk die soms bergen en hellingen kan verzetten.

Zij ontvangen u met enthousiasme in hun zeer grote werkplaats waar de vaten staan opgesteld om bewonderd te worden en de flessen staan te wachten om geproefd te worden. Plaats van de workshop

De stedelijke wijnkelder van Thierry en Geoffroy ligt vlakbij het metrostation Pannenhuis (lijn 6), tegenover de BE-HERE. Het is gevestigd in het Greenbizz Brussels gebouw, werkplaats 37.8.


Reacties

Salomé E.

Op 10-10-2022
Très chouette expérience. Explication du concept et de la création des vins. Dégustation de (presque) tous les vins - même des avants-première. Je recommande !

Manon P.

Op 08-09-2022
Très chouette atelier. La dégustation était incroyable. Merci pour ce moment de partage. Nous recommandons cette activité

Wilt u een reactie achterlaten? U moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten - Inloggen


Misschien vindt u het volgende ook leuk...