1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Eten

Beleef een exclusieve kaas- en bierproeverij bij Kaasaffineurs Van Tricht

2,5 uur op ontdekking met Marco

Een heerlijke ambachtelijke kaas- en bierproeverij

Een exclusief bezoek aan de rijpingscellen van Kaasaffineurs Van Tricht

€ 69

per persoon

De workshop in detail

  • 2u30
  • 8 tot 16 deelnemers
  • 18 jaar min.
  • Sluit je aan bij Marco's avontuur om je smaakpapillen opnieuw op te voeden. 

    Hier, bij de gerenommeerde Kaasaffineurs Van Tricht, kom je binnen in het exclusieve proeflokaal. Glazen panelen bieden een blik op de rijpingscellen van Van Tricht, die schatten van perfect gerijpte kazen herbergen. Onder leiding van Marco is deze workshop bedoeld om de diversiteit aan bierstijlen en kazen te onthullen. 

    Kaasaffineurs Van Tricht is al generaties lang dé referentie voor ambachtelijke kazen. Een favoriet van sterrenchefs en van elk ander restaurant dat aandacht besteedt aan heerlijke producten. Van Tricht is al tijden een begrip in de Benelux en vandaag de dag ook ver daarbuiten. Zoals hun slogan zegt: cheese aged to perfection.

    De proeverij bestaat uit een zorgvuldig samengestelde selectie van 10 Van Tricht kazen, van romige geitenmelk- tot pittige blauwaderkaas. Elke kaas wordt zorgvuldig gecombineerd met in totaal vijf verschillende soorten bier. Je kunt een spannend samenspel van smaken verwachten. 

    Marco zal inzichten delen in de keuze van de bieren en over de kunst van het raffineren (rijpen), zodat er naast het pure genieten een diepere waardering ontstaat voor het vakmanschap achter elke kaas en elk bier. 

    Dus of je nu een doorgewinterde kenner of een nieuwsgierige beginner bent, ga samen met Marco op een unieke ontdekkingstocht! 

    Locatie van de workshop

    Accessible en transports en commun

    Deze plaats is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    Deutsch
    English
    Nederlands

    Wecandoo - Ontmoet Marco

    Ontmoet Marco

    Zyntholoog (biersommelier) en kaasexpert

    Marco de Waard voltooide de opleidingen tot zytholoog en biersommelier in 2016, gevolgd door de opleiding bierbrouwer en bierfermentatietechnicus in 2019. In 2022 leidde zijn passie voor ambachtelijke kazen hem ook naar de tweejarige opleiding tot kaasmeester. 

    Zijn missie is om de smaakpapillen van de bierdrinker te heropvoeden en mensen kennis te laten maken met nieuwe bierstijlen in combinatie met ambachtelijke kazen. Onder het credo "het is niet dat je niet van bier houdt, het is dat je de juiste stijl nog niet hebt ontdekt" heeft Marco, in samenwerking met Kaasaffineurs Van Tricht, inmiddels al meer dan 100 high-end bier- en kaasproeverijen verzorgd. 

    Door middel van zijn proeverijen en workshops wil Marco ook de wereld van ambachtelijke bieren en kazen demystificeren. Hij nodigt iedereen uit om deze ware ambachten te ontdekken.

    Dus of je nu een doorgewinterde kenner bent of een nieuwsgierige nieuwkomer, sluit je aan bij een van zijn workshops!

    Geen beoordeling

    Deze workshop heeft nog geen beoordelingen. Reserveer hier je plaats en deel je ervaring.

    € 69

    per persoon

    Aanbod