1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze ambachtslieden
  4. /
  5. Marco

Maak kennis met Marco.

Zyntholoog (biersommelier) en kaasexpert

Antwerpen

Marco de Waard voltooide de opleidingen tot zytholoog en biersommelier in 2016, gevolgd door de opleiding bierbrouwer en bierfermentatietechnicus in 2019. In 2022 leidde zijn passie voor ambachtelijke kazen hem ook naar de tweejarige opleiding tot kaasmeester. 

Zijn missie is om de smaakpapillen van de bierdrinker te heropvoeden en mensen kennis te laten maken met nieuwe bierstijlen in combinatie met ambachtelijke kazen. Onder het credo "het is niet dat je niet van bier houdt, het is dat je de juiste stijl nog niet hebt ontdekt" heeft Marco, in samenwerking met Kaasaffineurs Van Tricht, inmiddels al meer dan 100 high-end bier- en kaasproeverijen verzorgd. 

Door middel van zijn proeverijen en workshops wil Marco ook de wereld van ambachtelijke bieren en kazen demystificeren. Hij nodigt iedereen uit om deze ware ambachten te ontdekken.

Dus of je nu een doorgewinterde kenner bent of een nieuwsgierige nieuwkomer, sluit je aan bij een van zijn workshops!