Maak je eigen zilveren ring in twee sessies

Brussel, Centrum

Maak in twee sessies kennis met het juweelambacht en ontwerp je eigen unieke ring met Hade, juweelontwerpster en goudsmid.


Maak kennis met Hade Q
Juweelontwerper en goudsmid


2 sessies met Hade (12h uur)

Kennis van juwelen

Je mooie zilveren ring

320 €  / persoon

Verloop van de workshop

Ben je gek op ringen? Leer dan zagen, vijlen, hameren, solderen... en maak je handen vuil! Het resultaat? Je gaat naar huis met je eigen ontworpen zilveren ring.

Je leert de basis van metaalbewerkingstechnieken en solderen terwijl je aan je eigen ring werkt.

Hade, een gepassioneerd goudsmid en ontwerpster, begeleidt je door alle belangrijke stadia van het creëren van een ring. Van het gebruik van gereedschap tot het schuren en textuur aanbrengen, je past de technieken van het juweelambacht toe om je ring te personaliseren.

Voor deze workshop is geen voorkennis van het juweelambacht nodig. Hade zal je door het creatieproces begeleiden.

Koper en messing worden gebruikt om te oefenen en daarna ga je aan de slag met zilver.

Vergeet niet om een notitieboekje, gemakkelijke kleren, een katoenen schort, een dikke trui, een elastiekje voor lang haar en iets te eten en drinken mee te nemen.


Een privé-workshop houden

Houd een privé-workshop en geniet van dit gezellige en bijzondere moment met collega's of vrienden:


Praktische informatie


Brussel


2 - 8 pers.


2d


Privé-workshop mogelijk


16 jaar min.


Talen van de workshop

Deze workshop wordt gehouden in Français, English, Nederlands


Maak kennis Hade Q.

Als kind kon Hade urenlang doorbrengen in de plaatselijke kralenwinkel en nadien met de buit ervan juwelen maken. Als tiener raakte het maken van juwelen op de achtergrond, maar het verlangen om creatief te zijn bleef. 

Tijdens haar studie architectuur hield ze van maquettes maken, kantoorwerk wat minder... Te veel administratie, te weinig creativiteit, te veel regels, te weinig controle over het eindresultaat! 

Haar uitlaatklep? Reizen! Uiteindelijk trok ze haar stoute schoenen aan, volgde haar passies en begon in 2006 een opleiding tot goudsmid. Het bleek precies te zijn wat ze zocht: een mix van technische vaardigheden en creativiteit , en controle over het eindresultaat. Ze wilde weer met haar handen werken!

Ze ziet haar juwelen als gebouwen in het klein. Net als in de architectuur zijn het gebruik van materialen en de stabiliteit van de constructie belangrijk, moeten dingen worden berekend, moet er rekening worden gehouden met gebruiksgemak en esthetiek. 

Tegenwoordig is ze niet alleen ontwerper, maar ook maker : een verademing! 

"De antwoorden op wat we zoeken liggen vaak heel dicht bij ons. Soms gaat het om het herontdekken van het plezier dat we hadden toen we kind waren."Plaats van de workshop

De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.


Reacties

Wilt u een reactie achterlaten? U moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten - Inloggen


Misschien vindt u het volgende ook leuk...