Geef je juwelen vorm door te solderen in vijf sessies

Brussel, Centrum

Maak in vijf sessies kennis met het juweelambacht en ontwerp je eigen unieke juwelen met Hade, juweelontwerpster en goudsmid


Maak kennis met Hade Q
Juweelontwerper en goudsmid


5 leeravonden met Hade (18u in totaal)

Kennis van juwelen

Uw prachtige juwelen

395 €  / persoon

Verloop van de workshop

Ben je gek op oorbellen of ringen? Kom en zaag, vijl, hamer, soldeer,... en maak je handen vuil! Het resultaat? Je gaat naar huis met je eigen ontworpen juwelen.

Je leert de basis van metaalbewerkingstechnieken en solderen terwijl je aan je eigen creaties werkt.

Hade, een gepassioneerd goudsmid en ontwerpster, begeleidt je door alle belangrijke stadia van het creëren van een juweel. Van het gebruik van gereedschap tot het schuren en textuur aanbrengen, je past de technieken van het juweelambacht toe om je juwelen te personaliseren.

Voor deze workshop is geen voorkennis van het juweelambacht nodig. Hade zal er zijn om je door het creatieve proces te begeleiden.

Tijdens deze workshop wordt met koper en messing gewerkt. Zilver is optioneel.

Vergeet niet om een notitieboekje, gemakkelijke kleding, een katoenen schort, een dikke trui, een elastiekje voor lang haar en iets te eten en drinken mee te nemen.


Een privé-workshop houden

Houd een privé-workshop en geniet van dit gezellige en bijzondere moment met collega's of vrienden:


Praktische informatie


Brussel


2 - 8 pers.


5d


Privé-workshop mogelijk


16 jaar min.


Talen van de workshop

Deze workshop wordt gehouden in Français, English, Nederlands


Maak kennis Hade Q.

Als kind kon Hade urenlang doorbrengen in de plaatselijke kralenwinkel en nadien met de buit ervan juwelen maken. Als tiener raakte het maken van juwelen op de achtergrond, maar het verlangen om creatief te zijn bleef. 

Tijdens haar studie architectuur hield ze van maquettes maken, kantoorwerk wat minder... Te veel administratie, te weinig creativiteit, te veel regels, te weinig controle over het eindresultaat! 

Haar uitlaatklep? Reizen! Uiteindelijk trok ze haar stoute schoenen aan, volgde haar passies en begon in 2006 een opleiding tot goudsmid. Het bleek precies te zijn wat ze zocht: een mix van technische vaardigheden en creativiteit , en controle over het eindresultaat. Ze wilde weer met haar handen werken!

Ze ziet haar juwelen als gebouwen in het klein. Net als in de architectuur zijn het gebruik van materialen en de stabiliteit van de constructie belangrijk, moeten dingen worden berekend, moet er rekening worden gehouden met gebruiksgemak en esthetiek. 

Tegenwoordig is ze niet alleen ontwerper, maar ook maker : een verademing! 

"De antwoorden op wat we zoeken liggen vaak heel dicht bij ons. Soms gaat het om het herontdekken van het plezier dat we hadden toen we kind waren."Plaats van de workshop

De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.


Reacties

Wilt u een reactie achterlaten? U moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten - Inloggen


Misschien vindt u het volgende ook leuk...