1. /
  2. /
  3. /
  4. /

Taste African starches

Taste African starches - Image n°1 - Wecandoo
Taste African starches - Image n°2 - Wecandoo
Taste African starches - Image n°3 - Wecandoo
Taste African starches - Image n°4 - Wecandoo
Taste African starches - Image n°5 - Wecandoo
Taste African starches - Image n°6 - Wecandoo

In brief

undefined Marthe
uM

Discover the secrets of African cuisine and taste African starches with chef Marthe-Esther

1h 30 of discovery with Marthe

Knowledge in African cuisine

A delicious tasting of African starches

€35

per person

The workshop in detail

  • 1h30
  • 15 years min.
  • 3 to 12 participants
  • Up to 30 people for a privatization
  • Immerse yourself in a fascinating culinary experience through the world of African starches!

    Marthe-Esther invites you to discover the richness of African cuisine by exploring different starchy foods that will delight your taste buds.

    Whether you're a vegan or simply curious to try new flavours, you'll have the opportunity to taste a variety of delicious starches, such as sweet potatoes, plantains, cassava, African couscous, and much more!

    The cooking expert will introduce you to each ingredient and show you different ways to prepare them for tasty dishes.

    After the tasting session, you can unleash your culinary creativity by combining these starches with other ingredients to create complete and balanced dishes.

    At the end of the workshop, you'll have the chance to taste the dishes created and discuss the flavours and culinary techniques.

    You'll leave feeling inspired and satisfied, with a desire to continue exploring the culinary wonders of the African continent.

    Workshop location

    The workshop is easily accessible by public transport.

    This place is accessible to people with reduced mobility.

    Additional information

    Languages of the workshop

    FranƧais
    English

    Practical information

    MatƩriel nƩcessaire : Assurez-vous d'avoir une cuisine ƩquipƩe et tout le matƩriel de base pour cuisiner.

    DisponibilitƩ : VƩrifiez nos disponibilitƩs pour planifier la date et l'heure de l'atelier.

    Nombre de participants : Notre atelier peut accueillir un groupe de participants (minimum 12 personnes). Veuillez prƩciser le nombre de personnes lors de la rƩservation.

    DurƩe : La durƩe de l'atelier sera dƩterminƩe en fonction du menu choisi et des activitƩs prƩvues.

    RƩservation : Pour rƩserver votre atelier, veuillez contacter Esther via la plateforme Wecandoo et convenir des dƩtails logistiques. En cas d'ajout dans l'atelier, le prix sera revu en consƩquence.

    Meet Marthe - Wecandoo

    Meet Marthe

    Chef

    Comments

    Anne Paule F
    AP

    Anne Paule F

    11/11/2025

    Cet atelier m'a apporté énormément de plaisir: plaisir de savoir d'où viennent les aliments (et comment ils poussent!), plaisir pratique de savoir comment les préparer , plaisir gustatif de les déguster, dans une ambiance très agréable grâce à la chaleur de notre hÓtesse . Et mille mercis à Esther de nous avoir envoyé l'exposé , pour nous aider à nous rappeler toutes les informations claires et précieuses qu'elles nous avait données durant l'atelier.

    Afromind T
    AT

    Afromind T

    3/23/2025

    L'atelier était super intéressant j'ai appris énormément sur les féculents du continent. Surtout le coté pédagogique d'Esther c'est trés captivant et interactif à la fois. La rencontre avec les autres participants etait enrichissante, Esther a permis que l'on se sente très rapidement a l'aise. Sans oublier la table accueillante et savourante qui nous a accompagnés tout au long de l'exposé. Un véritable voyage exotique dans palais. Je recommande vivement à toutes les personnes qui souhaitent en savoir plus sur les bienfaits thérapeutiques des aliments africains. Je reviens pour sur avec mes neveux, moments de qualité assurés!

    Are you still hesitating?

    You may also like...

    See all experiences
    Cook an iconic African dish

    FoodiesĀ 

    Cook an iconic African dishĀ 

    2h Brussels, Saint-Gilles Ā 

    Cook an African dish with superfoods

    FoodiesĀ 

    Cook an African dish with superfoodsĀ 

    2h Brussels, Saint-Gilles Ā 

    Cook a complete African three-course menu

    FoodiesĀ 

    Cook a complete African three-course menuĀ 

    4h Brussels, Saint-Gilles Ā 

    Make your own kimchi

    FoodiesĀ 

    Make your own kimchiĀ 

    3h Brussels, Laeken Ā 

    Make your own hot sauce

    FoodiesĀ 

    Make your own hot sauceĀ 

    2h Brussels, Laeken Ā 

    Learn how vinegar is made

    FoodiesĀ 

    Learn how vinegar is madeĀ 

    2h Brussels, Laeken Ā 

    Learn to cook with koji

    FoodiesĀ 

    Learn to cook with kojiĀ 

    2h Brussels, Laeken Ā 

    Learn how to bake with sourdough - Level 1 - 2 Days

    FoodiesĀ 

    Learn how to bake with sourdough - Level 1 - 2 DaysĀ 

    2d Bruxelles, Ixelles Ā 

    Make your own organic sourdough baguette

    FoodiesĀ 

    Make your own organic sourdough baguetteĀ 

    3h Bruxelles, Ixelles Ā 

    Make your own organic sourdough buns

    FoodiesĀ 

    Make your own organic sourdough bunsĀ 

    3h Bruxelles, Ixelles Ā 

    Create your own organic breads and focaccias

    FoodiesĀ 

    Create your own organic breads and focacciasĀ 

    3h Bruxelles, Ixelles Ā 

    Introduction to cheese tasting

    FoodiesĀ 

    Introduction to cheese tastingĀ 

    1h30 Brussels, Grand Place Ā 

    €35

    per person