Ontwerp uw tapasplateau

Brussel, Laken

Ontdek boetseertechnieken en maak uw eigen tapasplateau met Dieter, keramisch handwerksman en pottenbakker


Maak kennis met Dieter Telemans
Ambachtelijke pottenbakker & -draaier


Een workshop van 3 uur met Dieter

Kennis van pottenbakken en modelleren

Uw mooie tapas schaal

75 €  / persoon

Verloop van de workshop

Eerst zal Dieter u met een glimlach ontvangen in zijn prachtige atelier! Daarna zal hij u enkele theoretische uiteenzettingen geven over keramiek, de verschillende technieken om mooie creaties te maken. 

U zult ook ontdekken dat er verschillende boetseertechnieken zijn, maar degene die u tijdens deze workshop zult leren is de knijp- of maltechniek!

De eerste stap is de aarde voor te bereiden om luchtbellen te verwijderen. Dan is het tijd voor modellenwerk. Dieter zal u stap voor stap begeleiden bij het maken van uw dienblad, zodat u een object kunt maken dat u mooi vindt en dat bij u past.

Als uw dienblad klaar is, zorgt Dieter voor het glazuren en het bakken. U kunt uw creaties een paar weken later ophalen! 

Deze workshop is een gelegenheid om samen met een liefhebber het boetseren te ontdekken en een prachtig tapasplateau te maken dat bij alle aperitiefjes met trots zal worden getoond! 


Deze workshop wordt aangeboden in het Frans, Nederlands en Engels. Dieter zal de taal van de workshop aanpassen aan de aanwezige deelnemers. 


Een privé-workshop houden

Houd een privé-workshop en geniet van dit gezellige en bijzondere moment met collega's of vrienden:


Praktische informatie


Brussel


4 - 5 pers.


3u


Privé-workshop mogelijk


15 jaar min.


Talen van de workshop

Deze workshop wordt gehouden in Français, English, Nederlands


Maak kennis Dieter Telemans.

Dieter is een creatief persoon met een passie voor natuur. Imker, keramist en fotograaf, hij beoefent zijn drie passies dagelijks! 

Hij werd verliefd op natuur toen hij jonger was en heeft er sindsdien altijd van gehouden. Daarom zijn veel van zijn persoonlijke fotoprojecten gericht op het vastleggen van de schoonheid van de natuur, maar ook van diverse milieukwesties. 

Zijn zorg voor het milieu bracht hem ertoe imker te worden. Dieter heeft vandaag zo'n dertig bijenkorven, die hij u zal laten zien. 

Meer recentelijk heeft zijn liefde voor de aarde en haar elementen hem tot de keramiekkunst gebracht. Het fascineert hem iets moois uit klei te kunnen scheppen. Hij zal zijn kennis en expertise graag met u delen!

Cat lover, you're welcome !


Plaats van de workshop

Het atelier van Dieter bevindt zich in Brussel en is te bereiken via metrolijn 6, station Stuyvenbergh.


Reacties

Alice L.

Op 12-05-2022
Dieter nous a accueilli dans son superbe atelier et nous a initié aux différentes techniques céramiques allant du modelage aux colombins en passant par le tour ! Il a fait preuve de beaucoup de patience et de pédagogie, et nous sommes ressortis ravis de notre atelier ! Très belle découverte et belle rencontre, on se réjouit de voir le résultat une fois cuit !

Wilt u een reactie achterlaten? U moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten - Inloggen


Misschien vindt u het volgende ook leuk...