Per expertise
Per taal
Gift cards
Cadeau-ideeΓ«n
Selectie op budget
Selectie op gelegenheid
β¬ 19
per persoonDe workshop in detail
Stap de deur van Christine's boetiek-atelier binnen en ontdek een wereld van ijssmaken en -lekkernijen!
Eerst zal de specialist wat uitleg geven over het proces van het maken van ijs: de keuze van de grondstoffen, de gebruikte gereedschappen en machines, de harmonie van de smaken, de techniek om frisko's met chocolade te omhullen, enz. Dit bezoek is een echte onderdompeling in de wereld van een ijsmakerij!
Gedurende de workshop en tijdens de gesprekken zullen verschillende smaken worden aangeboden om te proeven.
De smaken verschillen naargelang het seizoen. In het voorjaar kunt u misschien de moerasspirea proeven, in de winter kan het de smaak van dennennaalden zijn, om nog maar te zwijgen van de kruiden waarmee ze bepaalde smaken versterkt. Trakteer uzelf en schud uw smaakpapillen wakker!
Om nog langer te kunnen genieten, kunt u 2 frisko's kiezen om mee te nemen.
De rondleiding wordt in het Frans, Engels en/of Nederlands gegeven.
Locatie van de workshop
De werkplaats is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.
Extra informatie
Talen van de workshop
Français
English
Nederlands
Ijsmaker
Christine is een gepassioneerde en toegewijde ijsmaker uit Sint-Gillis! In juli 2013, na een carrière van meer dan 14 jaar in de privésector, nam het verlangen om een nieuwe invulling aan haar leven te geven de overhand.
Het duurde bijna een jaar om op het idee te komen, cursussen te volgen, een werkplaats op te zetten in de kelder van haar huis, een foodtruck te creΓ«ren, een naam te vinden, alle wettelijke voorschriften en administratieve verplichtingen te begrijpen...
Uiteindelijk verkocht ze in april 2014 haar eerste ijsjes vanuit een mooie Italiaanse driewieler. In 2018 opende ze haar mooie boetiek, Nanouk, gelegen op een steenworp van het Saint-Gillesvoorplein. In haar creaties staan de smaken centraal. Dankzij haar recepten op basis van kwaliteitsingrediΓ«nten en een beperkte hoeveelheid suiker vindt ze het ijsstokje elke dag opnieuw uit! De gebruikte ingrediΓ«nten van het gezonde en lekkere ijs zijn voor het merendeel biologisch, seizoensgebonden en waar mogelijk lokaal.
De combinaties van smaken zijn eindeloos en dat is precies waar ze zo van houdt! Een simpel gesprek met een klant of een cocktailrecept is voldoende om haar nieuwsgierigheid te wekken en iets nieuws uit te proberen.
Een kleine anekdote: Waarom 'Nanouk'? Dat is een mooi verhaal... We laten Christine het u zelf vertellen tijdens het bezoek!
1 beoordeling
β¬ 19
per persoon
sylvie p
4/25/2024
Une expΓ©rience enrichissante : au cours de l'heure passΓ©e avec la souriante et passionnΓ©e Christineπ , elle nous a fait dΓ©couvrir son quotidien, l'origine de ses approvisionnements, la gestion de ses stocks, l'originalitΓ© de ses recettesπ§ , ses idΓ©es pour vendre sa production...et son histoire : comment a-t-elle créé son entreprise et pourquoi de la glaceπ¨ . Puis, pour clΓ΄turer ce bon moment, une dΓ©gustation fut proposΓ©e π - Merci Christine π