1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Drinken

Bezoek een distilleerderij en proef gin

1 uur bezoek met Tom en Pieter-Jan

Kennis van distillatie

Een gin tasting

€ 20

per persoon

De workshop in detail

  • 1u
  • 2 tot 20 deelnemers
  • 18 jaar min.
  • Stap binnen in het atelier van Tom en Pieter-Jan en ontdek alle geheimen van de ambachtelijke ginproductie.

    De ambachtslieden vertellen u over hun parcours en hun passie voor het topproduct van het huis: gin.

    U bezoekt ook de distilleerderij en ontdekt de machines en grondstoffen die worden gebruikt om deze drank te maken.

    Een belangrijk punt is dat hun signature gin wordt gemaakt van lokale ingrediënten en dat ze moderne en originele blends gebruiken bij hun productie om de smaken van hun regio zo goed mogelijk weer te geven.

    Na deze korte uitleg krijgt u de gelegenheid om enkele unieke en heerlijke gins te proeven en te genieten van wat lekkers!

    Locatie van de workshop

    De werkplaats is bereikbaar met het openbaar vervoer.

    Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    Français
    English
    Nederlands

    Wecandoo - Ontmoet Tom, Pieter-Jan & Benoit

    Ontmoet Tom, Pieter-Jan & Benoit

    Distilleerders

    De drie oprichters van The Drunken Horse Gin, Tom, Pieter-Jan en Benoit, overwogen tijdens een tuinfeest hun eigen gin te distilleren.

    Tom, een voormalige UNESCO-medewerker, heeft een passie voor restaurants en paarden en wilde deze concepten combineren. Ze besloten hun oude paardentrailer om te bouwen tot een mobiele bar. Nu hebben zelfs hun flessen de vorm van een paardenvoet.

    Wanneer ze besloten dit idee uit te voeren, gaven ze alle drie hun vorige baan op om zich op het Drunken Horse-project te concentreren. Ze experimenteerden met verschillende recepten tot ze dankzij enkele goede vrienden de perfecte smaak kregen. De eerste distillatie werd gedaan met de buren. Hun speciale touch is beïnvloed door hun liefde voor reizen en omvat een uitzonderlijk ingrediënt.

    U vindt deze kleine maar succesvolle distilleerderij in Boechout (Vremde), nabij Antwerpen. Ze distilleren, bottelen en etiketteren hun producten op de zolder van hun ouderlijk huis, en binnenkort in hun prachtige gerenoveerde schuur.

    Ze hebben talrijke prijzen gewonnen voor hun gin (San Francisco World Spirits Competition Gold medal!). Bovendien halen ze alles wat ze nodig hebben uit de streek, zoals het water dat voor de distillatie wordt gebruikt, de etikettenmaker en de leverancier van pure alcohol.

    Alle drie hebben ze ongelooflijke verhalen over hun reiservaringen en houden ze van creativiteit, vakmanschap en lekker eten.

    Geen beoordeling

    Deze workshop heeft nog geen beoordelingen. Reserveer hier je plaats en deel je ervaring.

    € 20

    per persoon