In deze drie uur durende workshop tonen Tom en Pieter-Jan u het hele distillatieproces dat nodig is om uw gin te maken, precies zoals u hem lekker vindt!
Eerst kunt u de speciale kruiden voor uw gin kiezen. De distilleerders zullen u verschillende smaken aanbieden. Hun favoriet is Himalaya peper.
Zodra uw gin het proces heeft doorlopen, is het tijd om te proeven! Tom en Pieter-Jan nemen u mee op een zintuiglijke reis - u zult gin nooit meer op dezelfde manier zien!
Aan het eind van deze workshop vertrekt u met nieuwe kennis en uw eigen fles gin.
Locatie van de workshop
De werkplaats is bereikbaar met het openbaar vervoer.
Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.
Extra informatie
Talen van de workshop
Français English Nederlands
Ontmoet Tom, Pieter-Jan & Benoit
Distilleerders
De drie oprichters van The Drunken Horse Gin, Tom, Pieter-Jan en Benoit, overwogen tijdens een tuinfeest hun eigen gin te distilleren.
Tom, een voormalige UNESCO-medewerker, heeft een passie voor restaurants en paarden en wilde deze concepten combineren. Ze besloten hun oude paardentrailer om te bouwen tot een mobiele bar. Nu hebben zelfs hun flessen de vorm van een paardenvoet.
Wanneer ze besloten dit idee uit te voeren, gaven ze alle drie hun vorige baan op om zich op het Drunken Horse-project te concentreren. Ze experimenteerden met verschillende recepten tot ze dankzij enkele goede vrienden de perfecte smaak kregen. De eerste distillatie werd gedaan met de buren. Hun speciale touch is beΓ―nvloed door hun liefde voor reizen en omvat een uitzonderlijk ingrediΓ«nt.
U vindt deze kleine maar succesvolle distilleerderij in Boechout (Vremde), nabij Antwerpen. Ze distilleren, bottelen en etiketteren hun producten op de zolder van hun ouderlijk huis, en binnenkort in hun prachtige gerenoveerde schuur.
Ze hebben talrijke prijzen gewonnen voor hun gin (San Francisco World Spirits Competition Gold medal!). Bovendien halen ze alles wat ze nodig hebben uit de streek, zoals het water dat voor de distillatie wordt gebruikt, de etikettenmaker en de leverancier van pure alcohol.
Alle drie hebben ze ongelooflijke verhalen over hun reiservaringen en houden ze van creativiteit, vakmanschap en lekker eten.
We werden hartelijk ontvangen door Tom en kregen meteen een heerlijke The Drunken Horse Gin! Vervolgens vertelde hij vol passie hoe alles begonnen is en hoe gin wordt gemaakt. Daarna mochten we zelf aan de slag in een prachtige serre met een ontspannen uitzicht. Het was erg aangenaam om de gin te maken in zo'n rustige omgeving. Dit is zeker een aanrader om te doen!
Echt super leuke ervaring in een leuke omgeving.
De uitleg, de ervaring, de gin⦠alles was top!
CV
Carole V
6/17/2024
Een fantastische workshop! Super leuk en ontzettend leerzaam! Tom legt alles heel duidelijk uit en zijn passie is aanstekelijk. De interactie met het publiek is geweldig en zorgt voor een gezellige sfeer. De Serre is prachtig ingericht en past perfect bij 'The Drunken Horse'. Echt een aanrader voor iedereen die van gin en/of ambacht houdt. Bedankt Tom!
Tom vertelt vol passie over gin in het algemeen & natuurlijk over The Drunken Horse in het bijzonder, dit in een informele en charmante setting met veel mogelijkheid vragen te stellen. Het was heel leuk om alle kruiden apart te kunnen proeven & daarna zelf je gin samen te stellen. We zijn alvast benieuwd naar het resultaat!
Het was een heel goeie ervaring om kennis te maken met Tom. Hij weet waarover hij praat en leeft ervoor. Heel sympathieke persoon en heel gastvrij. Het aangeboden drankje met hun eigen gin smaakte voortreffelijk. Het eigengemaakte brouwsel moet nog geproefd worden. Die zo verder.
Oriane C
1/5/2025
Tom est un hΓ΄te et animateur vraiment chouette! L'atelier est trΓ¨s intΓ©ressant et ludique! Les produits Drunken Horse valent la peine d'Γͺtre dΓ©couverts. HΓ’te de goΓ»ter notre propre Gin βΊοΈ je recommande chaudement cet atelier dΓ©couverte. Merci Tom