Wecandoo - 0
Wecandoo - 1
Wecandoo - 2
Wecandoo - 3
Wecandoo - 4
Wecandoo - 5
Wecandoo - 6
Wecandoo - 7
Wecandoo - 8
Wecandoo - 9
Wecandoo - 10
  1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze ambachtslieden
  4. /
  5. De Stadsgroenteboer

Maak kennis met De Stadsgroenteboer.

Boer

Amsterdam

Andres, een Colombiaanse culinaire expert gevestigd in Amsterdam, heeft een onconventioneel pad bewandeld van chef-kok naar slager en uiteindelijk naar boer. Gedreven door de visie om het wereldwijde voedselparadigma te herzien, deelt hij graag zijn kennis via workshops.

Zijn inspanning bij De Stadsgroenteboer staat voor een toewijding aan ethische landbouwpraktijken die respect tonen voor zowel mensen als de planeet.

Doordrenkt met de rijke culinaire erfgoed van zijn thuisland en de wijsheid van zijn grootmoeder, is Andres voorvechter van het idee dat voedsel meer is dan alleen voeding. Het dient als een universele taal, die verschillende culturen met elkaar verbindt. Zijn wereldwijde gastronomische zoektochten - van Italië tot Argentinië - hebben niet alleen zijn vaardigheden aangescherpt, maar ook zijn filosofie over het belang van gemeenschap en verbinding in voedselproductie gevormd.

Andres' overstap naar landbouw was een beslissende stap om invloed uit te oefenen op hoe de maatschappij voedsel waardeert. Eenmaal gevestigd in Nederland, heeft hij de landbouw omarmd met de visie om verandering te starten waar het het meest telt - bij de bron. De Stadsgroenteboer - hoewel bescheiden van omvang - is productief en verbouwt meer dan 60 soorten groenten en een veelvoud aan kruiden via duurzame, biointensieve methoden die de vitaliteit van de bodem vooropstellen.

Daarnaast heeft Andres een onderneming, JARA, die salsa's maakt van overtollige lokale boerderijproducten. Dit initiatief is niet alleen een eerbetoon aan zijn culturele erfgoed, maar versterkt ook zijn toewijding aan een voedselconomie die duurzaam, inclusief en zich bewust is van haar milieu-impact.