1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Drinken

Kom als groep en maak je eigen gin met Tom, Pieter-Jan & Benoit

Wecandoo - Kom als groep en maak je eigen gin met Tom, Pieter-Jan & Benoit - Afbeelding nr. 1
Wecandoo - Kom als groep en maak je eigen gin met Tom, Pieter-Jan & Benoit - Afbeelding nr. 2
Wecandoo - Kom als groep en maak je eigen gin met Tom, Pieter-Jan & Benoit - Afbeelding nr. 3
Wecandoo - Kom als groep en maak je eigen gin met Tom, Pieter-Jan & Benoit - Afbeelding nr. 4
Wecandoo - Kom als groep en maak je eigen gin met Tom, Pieter-Jan & Benoit - Afbeelding nr. 5
Wecandoo - Kom als groep en maak je eigen gin met Tom, Pieter-Jan & Benoit - Afbeelding nr. 6
Wecandoo - Kom als groep en maak je eigen gin met Tom, Pieter-Jan & Benoit - Afbeelding nr. 7
Wecandoo - Kom als groep en maak je eigen gin met Tom, Pieter-Jan & Benoit - Afbeelding nr. 8

2 uur met Tom, Pieter-Jan & Benoit

Kennis over het maken van gin

Jouw zelfgemaakte fles gin

€ 49

per persoon

Onze betaalmethoden

De workshop in detail

  • 2u
  • 5 tot 20 deelnemers
  • 18 jaar min.
  • WORKSHOP VOOR GROEPEN: Kom samen met je collega’s, vrienden of familie naar deze workshop en doe mee met Tom, Pieter-Jan en Benoit, wie je in drie uur het hele distillatieproces leren om je eigen unieke gin te maken.

    De workshop begint met een introductie van het distillatieproces. Tom, Pieter-Jan en Benoit leiden je door de belangrijkste stappen van het gin maken, zodat je de basis goed begrijpt voordat je begint.

    Daarna kies je de specerijen die je gin op smaak brengen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw smaak past. De distilleerders geven tips en delen hun favorieten, zoals Himalayapeper, maar de keuze is uiteindelijk aan jou.

    Terwijl je gin wordt gedistilleerd, organiseren Tom, Pieter-Jan en Benoit een proefsessie. Je ontdekt de verschillende smaken en aroma's die gin te bieden heeft en krijgt een beter begrip van dit ambacht.

    Aan het einde van de workshop ga je niet alleen naar huis met nieuwe kennis, maar ook met je eigen fles unieke gin, gemaakt naar jouw persoonlijke smaak!

    Locatie van de workshop

    De werkplaats is bereikbaar met het openbaar vervoer.

    Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    Français
    English
    Nederlands

    Praktische informatie

    Free parking is available.

    Wecandoo - Ontmoet Tom, Pieter-Jan & Benoit

    Ontmoet Tom, Pieter-Jan & Benoit

    Distilleerders

    De drie oprichters van The Drunken Horse Gin, Tom, Pieter-Jan en Benoit, overwogen tijdens een tuinfeest hun eigen gin te distilleren.

    Tom, een voormalige UNESCO-medewerker, heeft een passie voor restaurants en paarden en wilde deze concepten combineren. Ze besloten hun oude paardentrailer om te bouwen tot een mobiele bar. Nu hebben zelfs hun flessen de vorm van een paardenvoet.

    Wanneer ze besloten dit idee uit te voeren, gaven ze alle drie hun vorige baan op om zich op het Drunken Horse-project te concentreren. Ze experimenteerden met verschillende recepten tot ze dankzij enkele goede vrienden de perfecte smaak kregen. De eerste distillatie werd gedaan met de buren. Hun speciale touch is beïnvloed door hun liefde voor reizen en omvat een uitzonderlijk ingrediënt.

    U vindt deze kleine maar succesvolle distilleerderij in Boechout (Vremde), nabij Antwerpen. Ze distilleren, bottelen en etiketteren hun producten op de zolder van hun ouderlijk huis, en binnenkort in hun prachtige gerenoveerde schuur.

    Ze hebben talrijke prijzen gewonnen voor hun gin (San Francisco World Spirits Competition Gold medal!). Bovendien halen ze alles wat ze nodig hebben uit de streek, zoals het water dat voor de distillatie wordt gebruikt, de etikettenmaker en de leverancier van pure alcohol.

    Alle drie hebben ze ongelooflijke verhalen over hun reiservaringen en houden ze van creativiteit, vakmanschap en lekker eten.

    Geen beoordeling

    Deze workshop heeft nog geen beoordelingen. Reserveer hier je plaats en deel je ervaring.

    € 49

    per persoon