1. Wecandoo
 2. /
 3. Onze workshops
 4. /
 5. Hout

Ontdek de werkplaats van een gitaarbouwer en houtbewerker

2 uur ontdekking met Lieven

Kennis van houtbewerking

Deskundigheid in het maken van instrumenten

€ 15

per persoon

De workshop in detail

 • 2u
 • 6 tot 20 deelnemers
 • 15 jaar min.
 • Betreed de buitengewone wereld van Lieven, een meester-instrumentenbouwer, en maak een boeiende reis door de kunst van het creëren van muziekinstrumenten. In deze betoverende workshop krijg je de kans om de beroemde studio van Lieven te bezoeken, waar magie tot leven komt.

  Het proces van Lieven begint met een eenvoudige houten boomstam, die een nauwgezet droogproces ondergaat. Je bent getuige van de transformatie terwijl hij het hout vakkundig bewerkt en zo prachtige gitaren en andere muzikale creaties tot leven wekt. Laat je betoveren door Lievens passie voor akoestische klanken.

  Tijdens de workshop leidt Lieven je persoonlijk door zijn werkplaats en onthult hij de fijne kneepjes van zijn vak. Elke machine heeft zijn eigen doel en draagt bij tot de complexiteit van het maken van een instrument. Van schuren tot gaten boren en zagen, je bent getuige van het meesterschap achter elke techniek en de gewenste effecten die ze produceren.

  Wat deze workshop echt bijzonder maakt is Lievens grenzeloze creativiteit en innovatieve geest. Geen idee is te wild of onconventioneel voor Lieven. Stel je voor dat je een gitaar maakt met blikjes en de unieke geluiden ontdekt die ze kunnen produceren. Met Lieven zijn de mogelijkheden eindeloos en hij moedigt deelnemers aan om buiten de gebaande paden te denken en hun wildste dromen over het maken van instrumenten te omarmen.

  Aan het einde van deze intense ervaring vertrek je met veel meer dan alleen herinneringen. Het bezoek aan Lievens studio verrijkt je kennis over houtbewerking, muziekinstrumenten en de fascinerende verhalen achter zijn creaties. Wees geïnspireerd door de grenzeloze mogelijkheden in de wereld van het maken van instrumenten.

  Mis de kans niet om het rijk van muzikaal vakmanschap te verkennen met Lieven, een uitzonderlijke kunstenaar en verhalenverteller. Neem deel aan een onvergetelijke workshop die je passie voor muziek zal aanwakkeren en je creativiteit zal losmaken.

  Locatie van de workshop

  De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

  Deze plaats is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

  Extra informatie

  Talen van de workshop

  Deutsch
  Français
  English
  Español
  Nederlands

  Praktische informatie

  Geniet van koffie, thee of water terwijl je de studio verkent.

  Wecandoo - Ontmoet Lieven

  Ontmoet Lieven

  Instrumentenbouwer

  Betreed de wereld van muzikale innovatie en vakmanschap met Lieven, een gerenommeerde productdesigner gespecialiseerd in muziekinstrumenten. Lieven heeft een schat aan ervaring en een passie voor het creëren van buitengewone instrumenten.

  Lievens reis begon bij CMB Puurs, waar hij zijn vaardigheden in het bouwen van muziekinstrumenten aanscherpte. Door zijn verlangen om grenzen te verleggen, volgde hij een Master in Productontwikkeling, waardoor hij zijn expertise op het gebied van ontwerp en muziek kon versterken.

  Zijn passie voor het vak reikt verder dan zijn eigen creaties. Meer dan twintig jaar lang doceerde hij Productontwikkeling aan de Artesis Hogeschool en begeleidde hij aspirant-ontwerpers op hun eigen creatieve reis. Hij werkte ook samen met internationale universiteiten en bracht zijn expertise en inzichten over op diverse projecten.

  Lievens artistieke talenten overstijgen het traditionele ontwerpen van instrumenten. Met zijn achtergrond in grafisch ontwerp en promotie brengt hij een uniek perspectief in zijn werk. Zijn creatieve ideeën leidden hem naar het zeefdrukken op t-shirts en promotionele accessoires, waarbij zijn passie voor muziek en beeldende kunst naadloos in elkaar overgaan.

  Daarnaast is Lieven begaan met het welzijn van muzikanten en richt zich op het creëren van ergonomische muziekinstrumenten. In samenwerking met muzikanten die kampen met rugpijn, maakt hij instrumenten die comfort voorop stellen zonder afbreuk te doen aan de uitzonderlijke geluidskwaliteit. Zijn ontwerpen zijn een harmonieus huwelijk tussen vorm en functie.

  Zijn studio is meer dan alleen een werkplaats - het is een levendige coworking ruimte voor gitaarbouwers. In deze omgeving kunnen aspirant-instrumentenbouwers hun visie tot leven brengen. De studio is uitgerust met een indrukwekkende reeks gereedschappen en machines en dient als een speeltuin voor de innovatie van muziekinstrumenten.

  Lievens artistieke bekwaamheid heeft zelfs de film- en televisiewereld bereikt. Op dit moment werkt hij aan de Kelsaccoustic, een instrument dat te zien is in de boeiende soundtracks van de Vlaamse serie "Undercover". Dit project illustreert het talent waarmee hij zijn ontwerpexpertise kan combineren met de eisen van de entertainmentindustrie.

  Dompel jezelf onder in de wereld van het ontwerpen van muziekinstrumenten samen met Lieven, een visionaire kunstenaar met een niet aflatende passie voor het maken van uitzonderlijke instrumenten. De toewijding en expertise van Lieven stralen telkens weer uit, of hij nu initiatielessen geeft aan jonge muzikanten of samenwerkt met collega gitaarbouwers.

  Ervaar de magie van Lievens creaties en wees getuige van de harmonieuze samensmelting van ontwerp en muziek. Laat de symfonie beginnen!

  1 beoordeling

  Marion B
  MB

  Marion B

  3/17/2024

  Nous avons beaucoup apprécié notre visite de l'atelier. C'était très instructif et intéressant à découvrir. Lieven nous a accueillis avec beaucoup de gentillesse et nous a expliqué les différentes étapes de la fabrication d'instruments. Merci !

  € 15

  per persoon

  Aanbod