Maak je eigen vegetale afdruk in cyanotypie

Brussel, Anderlecht

Ontdek cyanotyping en maak je eigen A6 notitieboekje, kaarten of boekenleggers met Caroline, cyanotyping expert


Maak kennis met Caroline P
Expert in cyanotyping


2,5 uur introductie met Caroline

Kennis van cyanotypie

Uw gepersonaliseerde A6 notitieboekje, kaarten of bladwijzers

€ 45  / persoon

Verloop van de workshop

Caroline heet u van harte welkom in haar grote en prachtige atelier om haar passie en knowhow met u te delen!  

De workshop begint met een theoretisch gedeelte waarin u de geschiedenis van de cyanotypie techniek en de verschillende chemische processen leert kennen.

Dan is het tijd om te oefenen! U werkt op zeer dik aquarelpapier en voorziet de vellen van een laagje coating. Vervolgens kiest u de elementen van uw voorkeur om uw eigen creatie samen te stellen.

Caroline zal u een ruime keuze aan planten en negatieven ter beschikking stellen, maar u kunt ook uw eigen planten meebrengen (minstens 15 dagen tevoren gedroogd volgens de herbariumtechniek). U kunt ook vooraf contact opnemen met de workshophouder als u een specifieke foto wilt maken (extra kosten rechtstreeks aan de workshophouder te betalen).

Uw creaties worden vervolgens blootgesteld aan de zon of in UV-boxen gelegd, waarna u het A6-notitieboekje maakt, de bladen samenvoegt en ze op een pers legt om de band vast te binden.

Maak je liever je eigen ansichtkaarten of boekenleggers? Ook dat is mogelijk! 

Aan het einde van de workshop vertrek je trots met je eigen unieke en persoonlijke creaties!


Een privé-workshop houden

Houd een privé-workshop en geniet van dit gezellige en bijzondere moment met collega's of vrienden:


Praktische informatie


Brussel


4 - 6 pers.


2u30


Privé-workshop mogelijk


15 jaar min.


Talen van de workshop

Deze workshop wordt gegeven in Français, English


Maak kennis Caroline P.

Caroline werkte lange tijd in de IT-sector voordat ze alles achter zich liet om te doen waar ze van houdt. Sinds 2017 is ze weer teruggegaan naar haar jeugdliefde: naaien. Haar Italiaanse grootmoeder heeft haar het vak geleerd en zij deelt haar kennis graag in de workshop. Dankzij haar creatieve en hands-on persoonlijkheid ontdekte Caroline in 2019 cyanotyping en raakte gepassioneerd door deze nog weinig ontwikkelde methode! Zij maakt voornamelijk afdrukken van gedroogde planten of fotografische negatieven en vereeuwigt op die manier mooie herinneringen. Zij biedt workshops aan om deze techniek te leren en je eigen cyaanblauwe creaties te maken. Je wordt verwelkomd in haar grote werkplaats van 60 m², gelegen op de 3ᵉ verdieping van een oude fabriek die is omgetoverd tot een moderne locatie die plaats biedt aan workshops, bedrijven en evenementen. Als het weer meezit kun je tijdens de workshops genieten van een van de mooie terrassen!

Plaats van de workshop

De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.


Reacties

Anne M.

Op 03-04-2023
Atelier découvertes à tous points du vue (le lieu, la technique, les personnes, les p'tites gâteries)! Processus fascinant et beau. Oubli du temps qui passe... Que du bonheur!

Marie M.

Op 27-02-2023
Super chouette moment chez Bleu de Camille ! Caroline, la formatrice, nous a accueilli avec talent et on a réalisé de superbes pièces ! Merci encore !

Alice G.

Op 07-02-2023
J'avais privatisé l'atelier comme cadeau de Noël pour l'ensemble de ma famille et nous avons passé une superbe après-midi ! Une réussite unanime ! Ca a été avant tout une magnifique rencontre avec Caroline, mais aussi une superbe découverte de son savoir-faire qu'elle nous a partagé avec beaucoup d'enthousiasme et de gaité. Je recommande à 1000% !

Wilt u een reactie achterlaten? U moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten - Inloggen