Creëer uw eigen huisparfum

Brussel, Europese wijk

Duik in de betoverende wereld van de parfum en creëer uw eigen huisparfum met Lamia, ambachtelijke parfumeur


Maak kennis met Lamia
Ambachtelijke parfumeur


Een workshop van twee uur met Lamia

Kennis van parfumerie

Uw eigen huisparfum van 100 ml

90 €  / persoon

Verloop van de workshop

Ontdek de wereld van sfeer-parfums en geuren met Lamia, die gepassioneerd is door de ambachtelijke kunst van het parfumeren! Tijdens deze twee uur durende workshop leert u op een rustige en educatieve manier uw eigen huisparfum te maken. 

Lamia geeft u eerst een korte geschiedenis van de parfumerie en legt de geurpiramide uit. Daarna laat ze u kennismaken met het parfumorgel en de geuren die gebruikt zullen worden tijdens de workshop en hoe u de geuren blind kunt ruiken.

Een selectie van essences en geurbasissen zal worden aangeboden om uw huis met vreugdevolle, zachte, kalmerende, gourmand, verkwikkende noten te bedekken... U zult de mogelijkheid hebben om, naargelang uw wensen, verschillende mengsels uit te proberen. Tenslotte zal Lamia u tonen hoe u uw eindmengsel afweegt en uw flesje vult als een parfumeur. 

Na dit mooie moment van kennisdeling, waarbij u een geparfumeerd drankje wordt aangeboden, en het ontwerp van uw 30 ml parfum, vertrekt u met uw eigen unieke en gepersonaliseerde interieurparfum!


Deze workshop wordt aangeboden in het Frans en het Engels. Lamia zal de taal van de workshop aanpassen aan de aanwezige deelnemers.


Een privé-workshop houden

Houd een privé-workshop en geniet van dit gezellige en bijzondere moment met collega's of vrienden:


Praktische informatie


Brussel


2 - 5 pers.


2u


Privé-workshop mogelijk


15 jaar min.


Talen van de workshop

Deze workshop wordt gehouden in Français, English


Maak kennis Lamia.

Als hoogsensitief en creatief kind bracht Lamia veel tijd door in de familietuin, waar ze leerde vegetatie te manipuleren en de natuur te observeren. Haar eerste olfactorische herinnering kwam tot uiting in deze tijd, toen zij al begon met het verzamelen van eau de colognes en het mengen ervan om nieuwe geuren te creëren. 

Na de middelbare school besloot zij echter rechten te gaan studeren en een carrière als internationaal advocaat na te streven. Pas vele jaren later besloot ze een andere weg in te slaan door naar haar hart te luisteren en zich in de wereld van geuren en parfums te begeven. 

Ze schonk zichzelf een parfumerie-ontdekkingsworkshop en toen begon haar avontuur!  

Aanvankelijk autodidact, zette zij haar leertijd voort bij gepassioneerde parfumeurs en volgde daarnaast cursussen in aromatherapie en olfactotherapie. 

Omdat kunst haar voornaamste inspiratiebron is, besloot zij tegelijkertijd haar kennis te vervolmaken aan het Koninklijk Instituut voor Kunstgeschiedenis. Aangezien geuren een bevoorrechte vector zijn om de wereld rondom ons te begrijpen, deelt en draagt Lamia met passie en pedagogie haar liefde voor parfums en authentieke geuren over, die de ambachtelijke parfumerie vormen.Plaats van de workshop

Het atelier van Lamia bevindt zich in de Europese wijk van Brussel, op een steenworp van het Ambiorixplein. Het is bereikbaar met verschillende buslijnen (27-61-60-63) en de metro (station Schuman).


Reacties

Hikma M.

Op 20-11-2022
Je recommande vivement cet atelier. C'était un vrai plaisir de jouer au petit "chimiste" et d'arriver à un résultat si plaisant.
L'atelier s'est déroulé dans un cadre intimiste et une ambiance chaleureuse.
Lamia est pédagogue et est parvenue à nous faire découvrir (et apprécier davantage) ce monde passionnant qu'est la parfumerie. Riche de son expertise, elle a pris le temps de nous conseiller et de nous épauler quand nécessaire dans les différentes étapes de la création du parfum d'intérieur.

Merci!

Maelle A.

Op 16-07-2022
J'ai passé un super moment, durant lequel j'ai pu apprendre l'histoire du parfum et les familles d'odeurs. Ensuite j'ai pu créer un parfum qui me plaît. Lamia est très pédagogue et chaleureuse, je recommande l'atelier !

Wilt u een reactie achterlaten? U moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten - Inloggen


Misschien vindt u het volgende ook leuk...