Leer meer over natuurlijke parfumerie

Brussel, Europese wijk

Ontdek de betoverende wereld van natuurlijke parfumerie en maak uw eigen 30 ml parfum met Lamia, ambachtelijk parfumeurEen workshop van drie uur met Lamia

Natuurlijke parfumerie

Uw 30 ml flesje met parfum

130 €  / persoon

Verloop van de workshop

Leer meer over natuurlijke parfumerie van Lamia, die gepassioneerd is door geuren en de kunst van het parfumeren! 

Deze workshop zal beginnen met een theoretisch gedeelte waar Lamia zal spreken over de geschiedenis van parfum door de eeuwen heen en de legendes die ermee te maken hebben. Zij laat u kennis maken met het orgel van de parfumeur en met de mooiste en zeldzaamste natuurlijke essences; u ontdekt wat de olfactorische piramide is en leert onder haar leiding de klassieke akkoorden van de fijne parfumerie te creëren! Zij zal uitleg geven over de extractiemethoden van de grondstoffen en over de woordenschat om blind geroken geuren te beschrijven. 

De workshop gaat verder met een praktisch gedeelte, te beginnen met de keuze van de geuren en de olfactieve wereld die u zou willen uitdrukken met uw creatie. U bent uitgenodigd om verschillende mengsels uit te proberen, en zien of ze aan uw verwachtingen voldoen. Tenslotte zal Lamia u tonen hoe u uw eindmengsel afweegt en uw flesje vult als een parfumeur. 

Deze workshop wordt afgesloten met een gezellig moment rond een geparfumeerd drankje en een zoetigheid van de dag zelf. Na dit creatieve leermoment vertrekt u met uw nieuwe favoriete parfum van 30 ml, geheel gepersonaliseerd!


Een privé-workshop houden

Houd een privé-workshop en geniet van dit gezellige en bijzondere moment met collega's of vrienden:


Praktische informatie


Brussel


2 - 5 pers.


3u


Privé-workshop mogelijk


18 jaar min.


Talen van de workshop

Deze workshop wordt gehouden in Français, English


Maak kennis Lamia.

Als hoogsensitief en creatief kind bracht Lamia veel tijd door in de familietuin, waar ze leerde vegetatie te manipuleren en de natuur te observeren. Haar eerste olfactorische herinnering kwam tot uiting in deze tijd, toen zij al begon met het verzamelen van eau de colognes en het mengen ervan om nieuwe geuren te creëren. 

Na de middelbare school besloot zij echter rechten te gaan studeren en een carrière als internationaal advocaat na te streven. Pas vele jaren later besloot ze een andere weg in te slaan door naar haar hart te luisteren en zich in de wereld van geuren en parfums te begeven. 

Ze schonk zichzelf een parfumerie-ontdekkingsworkshop en toen begon haar avontuur!  

Aanvankelijk autodidact, zette zij haar leertijd voort bij gepassioneerde parfumeurs en volgde daarnaast cursussen in aromatherapie en olfactotherapie. 

Omdat kunst haar voornaamste inspiratiebron is, besloot zij tegelijkertijd haar kennis te vervolmaken aan het Koninklijk Instituut voor Kunstgeschiedenis. Aangezien geuren een bevoorrechte vector zijn om de wereld rondom ons te begrijpen, deelt en draagt Lamia met passie en pedagogie haar liefde voor parfums en authentieke geuren over, die de ambachtelijke parfumerie vormen.Plaats van de workshop

Het atelier van Lamia bevindt zich in de Europese wijk van Brussel, op een steenworp van het Ambiorixplein. Het is bereikbaar met verschillende buslijnen (27-61-60-63) en de metro (station Schuman).


Reacties

sylvia p.

Op 05-02-2023
Très bel atelier, complet et équilibré entre théorie et pratique. Pour se reconnecter aux senteurs et s'émerveiller de la richesses des associations possibles. Merci Lamia!

Adrien V.

Op 24-11-2022
Atelier exceptionnel en compagnie de Lamia.
Dans un cadre chaleureux, on découvre l'histoire du parfum et très vite la découverte des odeurs et la confection de votre propre parfum vous passionne.

L'atelier est parfait, Lamia est patiente et vous aidera à créé votre parfum unique!

Dona H.

Op 16-11-2022
Un moment passionnant dans l'univers de la parfumerie, je suis conquis et complètement fasciné. Encore mille Merci à Lamia pour son implication et sa patience pour l'atelier de la création de mon premier parfum 💞💞💞

Wilt u een reactie achterlaten? U moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten - Inloggen


Misschien vindt u het volgende ook leuk...