1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Drinken

Maak uw eigen ginger ale

Maak uw eigen ginger ale - Afbeelding nr. 1 - Wecandoo
Maak uw eigen ginger ale - Afbeelding nr. 2 - Wecandoo
Maak uw eigen ginger ale - Afbeelding nr. 3 - Wecandoo
Maak uw eigen ginger ale - Afbeelding nr. 4 - Wecandoo
Maak uw eigen ginger ale - Afbeelding nr. 5 - Wecandoo
Maak uw eigen ginger ale - Afbeelding nr. 6 - Wecandoo

2,5 u ontdekking met Emilie en Pierre

Kennis van fermentatie

Uw ginger ale

€ 65

per persoon

Onze betaalmethoden

De workshop in detail

  • 2u30
  • 15 jaar min.
  • 4 tot 12 deelnemers
  • Tot 12 mensen voor een privatisering
  • Welkom bij de prachtige werkplaats van Emilie en Pierre voor een kennismaking met fermentatie door het maken van uw eigen ginger ale.

    Emilie en Pierre leiden u door de fascinerende wereld van fermentatie door de basisprincipes uit te leggen.

    U leert ook meer over gembergist, ook bekend als ginger bug, de kwaliteiten ervan en de voordelen voor het maken van ginger ale.

    Dan is het tijd voor actie! U bereidt alle ingrediënten voor die nodig zijn voor het maken van uw zoete drankje.

    Emilie en Pierre geven u advies tijdens het hele productieproces.

    Tijdens de workshop kunt u verschillende ginger ales proeven die door de deskundigen zijn gemaakt.

    U verlaat de workshop met veel nieuwe kennis en uw eigen fles ginger ale, zowel lekker als gezond! 


    Deze workshop wordt in verschillende talen tegelijk aangeboden. De ambachtslieden zullen de taal van de workshop aanpassen aan de aanwezige deelnemers.

    Locatie van de workshop

    L'atelier est accessible en voiture ou en bus (116 et 200).

    Deze plaats is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    Français
    English

    Ontmoet Emilie & her team - Wecandoo

    Ontmoet Emilie & her team

    Fermentatie Specialisten

    Emilie, antropologe van opleiding en levenslange culinaire liefhebber, is nu gespecialiseerd in fermentatie. Haar ontmoeting met Pierre, haar levensgezel, heeft haar nieuwsgierigheid naar de verschillende culinaire werelden alleen maar doen toenemen.

    Dankzij haar aanvankelijke opleiding en haar Poolse afkomst is zij bijzonder geïnteresseerd in de knowhow van de traditionele landbouwlanden van Centraal-Europa. De vele avonden in de Poolse keukens waar ze de intelligentie en poëzie van deskundige handen observeerde, hebben een diepe indruk op haar achtergelaten.

    Pierre houdt van het verkennen van smaken. Zijn ervaring met vegetarisch koken, wereldkeuken, Franse keuken en fijn gebak heeft zijn vaardigheden bijgeschaafd en zijn passie voor smaak aangescherpt.

    De (her)ontdekking van bepaalde producten en oude of avant-gardistische knowhow staat centraal in zijn creativiteit.

    Het bewerken van hun moestuin en het oogsten van hun producten hebben Pierre geleerd geduldig, nederig en eenvoudig te koken.

    Pierre en Emilie zijn nu al meer dan 15 jaar samen. Aangezien ze allebei een passie voor koken hadden, besloten ze een moestuin te beginnen. Een beslissing die misschien triviaal lijkt, maar die de loop van hun leven veranderde! Met een overvloedige moestuin begon Emilie zich te interesseren voor de beste manier om haar oogst te bewaren en zo ontdekte ze fermentatie. Samen met Pierre richtte ze Itinéraire Bis Gourmand op.

    Dit project bevordert gezond, lekker en gezellig eten! Itinéraire Bis Gourmand wil veel meer zijn dan alleen het bewaren van seizoensfruit en -groenten, het wil een faciliteit zijn voor kennis en technieken. Emilie en Pierre experimenteren ermee, verwerken ze en delen ze met anderen. Daartoe baseren zij hun project op drie soorten acties: Bewaren, Overdragen en Innoveren. Het is een uitnodiging om een andere weg in te slaan en daardoor verrast te worden.

    Zij bieden hun workshops aan in het Molleke, een plaats die volledig gewijd is aan de bevordering en verspreiding van een duurzamere levensstijl.

    Geen beoordeling

    Deze workshop heeft nog geen beoordelingen. Reserveer hier je plaats en deel je ervaring.

    Misschien vind je dit ook leuk...

    Bekijk alle ervaringen
    Maak uw eigen kombucha

    Drinken 

    Maak uw eigen kombucha 

    € 45

    2u Brussel, Laken  

    Proef Brusselse biologische wijnen in een stedelijke wijnkelder

    Drinken 

    Proef Brusselse biologische wijnen in een stedelijke wijnkelder 

    € 35

    1u30 Brussel, Laken  

    Dégustez des vins bio en groupe

    Drinken 

    Dégustez des vins bio en groupe 

    € 35

    1u30 Brussel, Laken  

    Proef de sterke dranken van een ambachtelijke distilleerderij

    Drinken 

    Proef de sterke dranken van een ambachtelijke distilleerderij 

    € 20

    1u Brussel, Schaarbeek  

    Réalisez vos cocktails

    Drinken 

    Réalisez vos cocktails 

    € 40

    2u Bruxelles, Laeken  

    Dégustez des bières artisanales

    Drinken 

    Dégustez des bières artisanales 

    € 45

    2u Bruxelles, Centre-ville  

    Dégustez des bières avec une zythologue

    Drinken 

    Dégustez des bières avec une zythologue 

    € 39

    2u Brussel, Forest  

    Dégustez des accords mets et bières

    Drinken 

    Dégustez des accords mets et bières 

    € 49

    2u Brussel, Forest  

    Glissez-vous dans la peau d'un zythologue

    Drinken 

    Glissez-vous dans la peau d'un zythologue 

    € 79

    3u Brussel, Forest  

    Initiez-vous à l'art de l'espresso et art latte

    Drinken 

    Initiez-vous à l'art de l'espresso et art latte 

    € 85

    2u30 Bruxelles, Uccle  

    Dégustez et torréfiez votre café

    Drinken 

    Dégustez et torréfiez votre café 

    € 89

    2u30 Bruxelles, Uccle  

    Initiez-vous à l'oenologie

    Drinken 

    Initiez-vous à l'oenologie 

    € 45

    2u30 Bruxelles, Ixelles  

    € 65

    per persoon
    Wecandoo

    Wecandoo geeft iedereen de kans om een workshop te ervaren in het atelier van een lokale ambachtsman of -vrouw, om samen een eigen unieke creatie te maken. Een bijzondere ervaring waar je een vaardigheid kan ontdekken met gepassioneerde vakmensen en je eigen creativiteit kunt laten spreken.

    Wecandoo

    De nieuwsbrief over handwerk

    Nieuwe ervaringen, inspirerende tips, fascinerende portretten, nieuws, evenementen...

    Volg ons

    De taal veranderen