Stel uw eigen boeket samen met verse plaatselijke bloemen

Brussel, Marollen

Ontdek de ongelooflijke wereld van bloemen in een oude hoedenwinkel uit 1920 en stel met Daphne, ambachtelijke bloemist, uw eigen boeket met verse plaatselijke bloemen samen


Maak kennis met Daphné M
Milieuvriendelijke bloemist


Een workshop van 1,5 uur met Daphne

Leren bloemschikken

Uw boeketten met verse lokale bloemen

55 €  / persoon

Verloop van de workshop

Welkom bij de workshop van Daphne! 

Deze grote bloemenliefhebber zal u begeleiden tijdens een creatieve sessie om een prachtig boeket te maken van verse lokale bloemen. Na een verkenning van het prachtige droomatelier uit 1920, zal deze eco-bewuste bloemist haar wereld uitleggen, en de alternatieve keuzes die haar dagelijks leven sturen: slow flower, circulaire economie, lokale en biologische leveranciers, upcycling, enz. 

Na deze korte presentatie begint u met de creatie van uw boeket. Van de keuze van de bloemen en planten volgens het gewenste resultaat, en rekening houdend met het uiteindelijke effect, tot het leren van de technieken van de profs, zal uw boeket beetje bij beetje vorm krijgen. 

Vervolgens begeleidt Daphne u stap voor stap, bloem na bloem en bloemblaadje na bloemblaadje, bij de creatie van uw boeket. Na de laatste afwerking vertrekt u met uw nieuwe creatie en een uitgebreide ambachtelijke benadering van bloemen.

Deze workshop wordt tegelijkertijd in het Frans en het Engels aangeboden. Daphné zal de taal van de workshop aanpassen aan de aanwezige deelnemers. 


Een privé-workshop houden

Houd een privé-workshop en geniet van dit gezellige en bijzondere moment met collega's of vrienden:


Praktische informatie


Brussel


3 - 6 pers.


1u30


Privé-workshop mogelijk


15 jaar min.


Talen van de workshop

Deze workshop wordt gehouden in Français, English


Maak kennis Daphné M.

Gepassioneerd door bloemen en nieuwe ideeën, werkt Daphne in een ongelooflijk atelier, waar creativiteit en poëzie aan de orde van de dag zijn! 

Het atelier is een voormalige hoedenwinkel met karakteristieke Art Nouveau-gevel. Het atelier staat bekend als oudste winkel van de straat. 

Ze begon aan een carrièreswitch en lanceerde Versus, een concept dat een alternatieve en verantwoorde benadering van bloemisterij promoot. Ze promoot een circulaire, lokale, organische en upcycling economie door een beroep op Belgische bloementelers, maar ook door zich te associëren met Europese producenten, kunstenaars en winkeliers in de Marollenwijk. Bij Versus wordt de plant vormgegeven als een sculpturaal werktuig. Net als de schilder met zijn palet, vormen hier de lijnen, vormen en kleuren van de bloemen een compositie of een boeket. 

U wordt er enthousiast ontvangen en leert er meer over de huidige en toekomstige trends in de bloemsierkunst. Dit alles in een prachtig atelier dat dateert uit 1920 en al zijn oorspronkelijke kenmerken heeft behouden. Een kijkje in de toekomst of een sprong in het verleden? Het is aan u! 


Plaats van de workshop

Het atelier van Daphné en Elléa bevindt zich op een steenworp van de metrohalte Brussel-Chapelle (lijn S1).


Reacties

Africa H.

Op 01-10-2022
Merci beaucoup Daphné pour le merveilleux atelier, ce fut un plaisir d'apprendre d'un artiste floral comme vous, je me suis senti chez moi et le bouquet que nous avons créé était magnifique et j'ai appris beaucoup de trucs et astuces. En attente de nouveaux ateliers :) Cordialement

Rachida E.

Op 12-05-2022
Merci beaucoup pour ce bel atelier.
Super accueil par Daphné qui m'a tout de suite mis à l'aise. J'ai appris plein de nouvelles choses et je suis repartie avec un magnifique bouquet de fleurs!
Atelier à découvrir absolument !
Rachida

Wilt u een reactie achterlaten? U moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten - Inloggen


Misschien vindt u het volgende ook leuk...