Onze workshops stadslandbouw

De natuur is binnen handbereik met onze workshops stadslandbouw! Maak kennis met bijenteelt, permacultuur, wijnbouw, tuinbouw, kaasmakerij en vele andere beroepen tijdens inleidende cursussen. Maak kennis met deze lokale producenten die de lokale omgeving in de buurt van onze steden promoten. ??

[object Object]
  1. Wecandoo

  2. /

  3. Alle workshops

  4. /

  5. Landbouw

EEN WECANDOO WORKSHOP CADEAU GEVEN

Aardewerk, leer of metaal? Wilt u zeker weten dat u de juiste keuze maakt?
Vind uw ideale ervaring of laat de ander kiezen uit honderden workshops.

U hebt 2 jaar de tijd om de ervaring te reserveren of hem in te ruilen voor iets anders. Die garantie geven wij bij Wecandoo!

Workshop stadslandbouw en biodiversiteit: tuinen in de stad

Ben je een stadsbewoner en heb je er altijd al van gedroomd om je eigen moestuin te kweken? In onze workshop stadslandbouw leer je de basis van tuinieren in stedelijke bodems. Je leert ook meer over biodiversiteitskwesties in de stad.

Werkplaats voor het ontdekken van stadslandbouw voor volwassenen en kinderen

Tomaten, paprika's, aubergines, peterselie, koriander , enz. zullen binnen handbereik zijn als je eenmaal hebt geleerd hoe je ze in een stedelijke omgeving kunt kweken. De initiatie-activiteit die we aanbieden, leert je de technieken om groenten en fruit in de buurt van je huis te produceren. Op het dak van een gebouw, op een balkon of op een persoonlijke binnenplaats, weet je hoe je de planten moet kweken en oogsten om ze op je bord te zetten.

Je ontdekt ook de geheimen van de < sterke >hydrocultuur, die bestaat uit het kweken van planten zonder aarde maar alleen met water, licht en minerale zouten.

Vergeet niet om als gezin deel te nemen aan dit programma: uw kinderen zullen verheugd om in het hart van weelderige vegetatie te duiken en de vele eetbare voedingsmiddelen te proeven. Bovendien zullen ze niet snel vuil worden omdat de tuinen bovengronds zijn: geweldig, toch?

De principes van de stadsboerderij en biodiversiteit begrijpen

Het concept van stadsboerderij heeft zich gevestigd als een levensfilosofie, die het stadsleven wil verzoenen met de landelijke omgeving. Deze vorm van landbouw heeft altijd bestaan, maar vindt zichzelf vandaag opnieuw uit door zijn grondgebied uit te breiden. Het doel vertaalt zich in een verlangen naar zelfvoorziening in voedsel voor stadsbewoners.

Het tweede doel van stadstuinieren is op ecologisch niveau. Het is inderdaad bedoeld om ons milieu met succes te behouden, terwijl het voedsel voor consumptie levert. Dit type tuinbouw baseert zijn concept op 'permacultuur': het is een proces van het produceren van natuurlijk voedsel in harmonie met de ecosystemen die hen omringen. Het wil de biodiversiteit in een stedelijke ruimte bevorderen. Zorgen voor de natuur, over mensen waken en eerlijk delen zijn de drie fundamenten van permacultuur.