1,5 uur ontdekkingstocht met Quentin of een lid van zijn team
De champignonteelt
300gr verse paddestoelen naar keuze
€ 25
per persoon
De workshop in detail
1u
12 tot 20 deelnemers
15 jaar min.
Bezoek een champignonkwekerij met Quentin of een lid van zijn team van lokale en ecologische paddestoel-producenten.
Het bezoek begint met de ontdekking van het productieterrein: 10.000 m2 schitterende geklasseerde kelders. U komt alles te weten over het leven van de paddenstoel en het circulaire proces dat het team gebruikt om ze te produceren.
Zij zullen u meer vertellen over de fasen van de paddestoelenproductie die zich achter de schermen afspelen: pasteurisatie, inoculatie, incubatie en vruchtvorming.
In deze boeiende workshop leert u de geheimen van de paddenstoelenproductie en ontdekt u deze originele stadslandbouw. Bovendien neemt u 300 g paddestoelen mee naar huis: genoeg om een heerlijke omelet van te bakken!Smullen maar!
Locatie van de workshop
De gewassen van Quentin liggen op ongeveer 10 minuten lopen van het station Brussel-Zuid en van Brussel-West.
Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.
Extra informatie
Taal van de workshop
Français
Ontmoet Quentin.
Kweker van champignons en microscheuten
Quentin is een producent van champignons, microgreens en kruiden.
Hij werkt met een geweldig team op een prachtige en weinig bekende plek in Brussel: de prachtige kelders van de Abattoirs d'Anderlecht, een eeuwenoude kelder van 10.000 m²!
Hun aanpak is lokaal, ecologisch en circulair! Ze zijn namelijk geassocieerd met twee Brusselse biologische brouwerijen waarvoor ze een deel van het afval van hun bierproductie recycleren tot heerlijke paddenstoelen. Ze recycleren tevens broodafval van een keten van biologische winkels. Niets gaat verloren, alles veranderd!
Quentin en zijn team zijn gepassioneerd en weten die passie over te brengen. Ze vinden het geweldig dat ze de knowhow en de aanpak kunnen doorgeven en mensen hun kwaliteitsproducten kunnen laten ontdekken!
Très chouette visite !
Le lieu est intrigant et le monde des champignons est fascinant.
Les champignons reçus à la fin de la visite étaient très bons.
A recommander !
Olivia V
4/29/2022
Très chouette visite ! Le lieu est intrigant et le monde des champignons est fascinant. Les champignons reçus à la fin de la visite étaient très bons. A recommander !