Ontdek het kweken van microgreens

Brussel

Duik in de wereld van microgreens en creëer uw eigen zaailingen onder begeleiding van stadslandbouwster Anne


Maak kennis met Anne C
Stedelijk landbouwster


2 uur van ontdekkingen met Anne

Kennis over het kweken van microgreens

Uw eigen 2 trays van gezaaide microgreens en een zakje zaden

35 €  / persoon

Verloop van de workshop

Stap binnen in Anne's stadsboerderij en ontdek de geheimen van het kweken van microgreens en geniet er thuis van!

Het begint allemaal met een uitleg over de productiemethode van de microgreens. Van kleine apparatuur tot de grondstoffen die nodig zijn voor de teelt, u komt alles te weten! Anne kweekt meer dan 30 variëteiten die kunnen worden geproefd (afhankelijk van de beschikbaarheid natuurlijk).

Dan is het tijd voor actie! U selecteert twee soorten microgreens en bereidt uw substraat en zaailingen voor.

U vertrekt met twee mooie trays, klaar om heerlijke plantjes te ontvangen, evenals een zakje zaden om te kweken aangezien u nu alles weet over microgreens!


Een privé-workshop houden

Houd een privé-workshop en geniet van dit gezellige en bijzondere moment met collega's of vrienden:


Praktische informatie


Brussel


4 - 12 pers.


2u


Privé-workshop mogelijk


15 jaar min.


Talen van de workshop

Deze workshop wordt gehouden in Français


Maak kennis Anne C.

Anne is zeer gepassioneerd over microgreens. Er groeien meer dan 40 variëteiten in haar prachtige stadsboerderij in hartje Brussel!

Een paar jaar eerder was ze hotelmanager. Maar het leven is veel te kort om maar één ervaring te hebben! 

Ze is zeer begaan met ecologische kwesties en duurzaam voedsel en heeft twee jaar lang een opleiding gevolgd voordat ze haar bedrijf URBI Leaf oprichtte. 

In deze stadsboerderij voor de productie van microvoeders worden gewassen geteeld op planken met behulp van energiezuinige ledlampen, met biologische grondstoffen en zonder chemische toevoegingen. Anne heeft gekozen voor een verticaal teeltsysteem dat meer productieoppervlak op een beperkte ruimte mogelijk maakt en tegelijk het milieu weinig belast.

Waar haalt Anna haar dagelijkse motivatie vandaan? Bijdragen aan de voedselweerbaarheid van steden en aan de gastronomie door superkleine planten aan te bieden met grote gastronomische en nutritionele kwaliteit die erkend worden door Brusselse chefs en eenieder die leven op zijn bord wil brengen.

Aan de hand van de workshops zal zij u leren om anders te consumeren, anders te eten en zal zij haar passie op een vriendelijke manier met u delen.



Plaats van de workshop

De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.


Reacties

Anne-Lise R.

Op 12-01-2023
Atelier enthousiasmant - Anne est dynamique, pédagogue et sa passion est communicative!

Nous sommes repartis avec des bases théoriques et pratiques mais aussi l'occasion de goûter des échantillons.
Ensuite, c'était à notre tour de tasser le terreau, sélectionner nos graines, les peser, les disperser, asperger d'eau...et désormais, avec un peu de soin, il n'y a plus qu'à espérer que ça germe et que ça pousse.
Il y a un-je-ne-sais-quoi de magique dans la culture des micropousses et c'est chouette que ça allie la relaxation, le goût et un zeste de patience!

Veronique d.

Op 22-08-2022
Super chouette atelier découverte. Tout était parfait : l'accueil, les explications, la démonstration... Expérience plaisir.

Wilt u een reactie achterlaten? U moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten - Inloggen


Misschien vindt u het volgende ook leuk...