1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Eten

Leer seizoensgroenten bereiden en bewaren

2 uur initiatie met chef Nicole

Kennis van bewaartechnieken

Drie potjes van 370 g van je eigen creatie om lekker thuis van te genieten

€ 50

per persoon

De workshop in detail

  • 2u30
  • 3 tot 8 deelnemers
  • 15 jaar min.
  • Leer de kunst van het inmaken van groenten in potten in Nicole's praktijkgerichte workshop van twee uur! Onder leiding van een inmaakdeskundige leer je tijdens deze unieke ervaring de fundamentele technieken om je eigen heerlijke en gezonde conserven te maken.In deze workshop leer je hoe je verschillende groenten moet snijden en bereiden, terwijl je experimenteert met verschillende kruiden en smaakcombinaties.Er is ruimte voor creativiteit bij het samenstellen van je eigen unieke mengsels die je smaakpapillen zullen prikkelen. Bovendien zul je de zuurgraad meten om ervoor te zorgen dat je potjes goed bewaard blijven voor toekomstig gebruik. Het bijzondere aan deze workshop is dat je tijdens de sessie kunt proeven en experimenteren met verschillende ingemaakte groenten. Je zal verbaasd zijn over de verscheidenheid aan smaken en texturen die je met conserveringstechnieken kunt bereiken.Aan het eind van de workshop ga je naar huis met drie verschillende kleine potjes van 370 gram van je eigen creatie, die je op elk moment als smakelijk bijgerecht of gezonde snack kunt eten.

    Locatie van de workshop

    De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

    Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Taal van de workshop

    Nederlands

    Praktische informatie

    Proef de overheerlijke zelfgemaakte conserven van Nicole tijdens de workshop.

    Wecandoo - Ontmoet Nicole.

    Ontmoet Nicole.

    Chef

    Nicole is een gedreven ambachtsvrouw die oorspronkelijk uit Nederland komt en zich in 2016 in Antwerpen vestigde.Door haar interesse en achtergrond in voedsel en kunst heeft ze een productielijn in voedsel opgezet. Met een duidelijke belangstelling voor de techniek van voedselbewaring die bekend staat als 'Conserveren', wat drogen, inmaken, invriezen, roken, fermenteren en inblikken inhoudt. Haar specialiteiten zijn inmaken en wecken.In 2018 startte Nicole 'Spijs & Valies', waarbij ze op zoek gaat naar specerijen uit de hele wereld. Ze verkoopt chutney, mosterd en pickles via markten en delicatessenwinkels in Antwerpen en omgeving.Nicole's inmaaktechnieken bestaan uit het mengen van verschillende groenten met een azijnpekel die ze in potten bewaart. Ze gebruikt lokale, biologische ingrediënten en geniet van de gezelligheid die ontstaat als ze haar passie met anderen deelt.Nicole's keuken weerspiegelt haar liefde voor haar ambacht, met de nadruk op eenvoud en functionaliteit. Een interessant feit over haar is dat ze ook een paar weken per jaar als chef op een passagiersschip werkt en het eten voor de gasten verzorgt.Gedreven, creatief en toegewijd aan haar ambacht, Nicole's liefde voor eten inspireert haar om steeds bij te leren en de traditionele aroma's uit de hele wereld te verkennen.

    1 beoordeling

    Greet D
    GD

    Greet D

    3/24/2024

    Fijne dame met passie voor haar vak! Leuke workshop om te doen Annemie en Greet

    € 50

    per persoon