1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze ambachtslieden
  4. /
  5. Nicole

Maak kennis met Nicole.

Chef

Antwerpen

Nicole is een gedreven ambachtsvrouw die oorspronkelijk uit Nederland komt en zich in 2016 in Antwerpen vestigde.Door haar interesse en achtergrond in voedsel en kunst heeft ze een productielijn in voedsel opgezet. Met een duidelijke belangstelling voor de techniek van voedselbewaring die bekend staat als 'Conserveren', wat drogen, inmaken, invriezen, roken, fermenteren en inblikken inhoudt. Haar specialiteiten zijn inmaken en wecken.In 2018 startte Nicole 'Spijs & Valies', waarbij ze op zoek gaat naar specerijen uit de hele wereld. Ze verkoopt chutney, mosterd en pickles via markten en delicatessenwinkels in Antwerpen en omgeving.Nicole's inmaaktechnieken bestaan uit het mengen van verschillende groenten met een azijnpekel die ze in potten bewaart. Ze gebruikt lokale, biologische ingrediënten en geniet van de gezelligheid die ontstaat als ze haar passie met anderen deelt.Nicole's keuken weerspiegelt haar liefde voor haar ambacht, met de nadruk op eenvoud en functionaliteit. Een interessant feit over haar is dat ze ook een paar weken per jaar als chef op een passagiersschip werkt en het eten voor de gasten verzorgt.Gedreven, creatief en toegewijd aan haar ambacht, Nicole's liefde voor eten inspireert haar om steeds bij te leren en de traditionele aroma's uit de hele wereld te verkennen.